Tuesday, March 8, 2016

Repeat Lagi ke Ryndu Hot & Grill

Orang kata kalau makanan sedap, ceruk mana jauh sekali pun kedai tu orang akan repeat datang lagi. Khamis lepas baru pergi kedai ni dah buat entry [LINK] pun. Sabtu datang repeat lagi.. hahaha dasar sangat kann ;P

Kali ni pergi ngan kakak2 aku. Ladies outing katanya. Aku bawak Khairine, Kak Ina bawak Ain anak dia, Kak Long bawak anak jantan dia.. tersesat plak ada jantan sorang.. kata ladies outing? hahahaha. Kakak2 aku ni memang pantang sket bab2 makan ni. Macam ada bela jin apret dalam perut. Pantang nampak gambar makanan (tu baru tengok gambar) cepat nau bernapsu macam haper je. Lagi2 kalau aku cakap makan kat situ sedap.. lagi melantun lantun dia punya napsu makan. Kuat makan macam gajah.. tu yang masing2 gemok macam gajah gak.. hahahaha matiklah kutuk kakak sendiri.

Kiri kanan tu kakak aku. Kak Long, me & Kak Ina. Kak Ina ni consider kakak betul aku lah sebab dia beranak mak dia je lain.. tapi kitorang satu ayah. Tapi kitorang rapat.

Masa sampai malam tu dalam pukul 9pm kot rasanya. Malam minggu malam tu.. Crowd pun tak ramai sangat. Dalam hati cakap ok lah tak ramai tak lah lama nau nak menunggu foods nanti.

Memang tak lama pun.. service cepat gak lah kali ni aku datang. Masing2 tak berapa lapar sangat sebenarnya.. disebabkan kakak2 aku ni sibuk ajak gak gi makan kat sini.. aku mula2 pun tak nak order yang heavy2. Kau tau je lah Bedah oiiii.. bila dah duduk kat kedai makan, hadap pulak menu depan mata tak berkelip2 dibuatnya.. maka napsu nak makan terus datang bertalu-talu hahaha.


 Ini pilihan Kak Long. Salmon apatah susah nak nyebut

 Kak Ina pilih beef lasagne. Mula2 kata tak nak makan dah kenyang katanya.. padahal dia yang beria sangat ajak datang sini makan.. plus dia kata dia nak belanja kitorang. Bila dia tengok gambar kat menu terus order.. terus kata lasagne ni sedap. Kan aku dah kata.. kakak2 aku ni kalau bab makan memang macam gajah!

Ain share makan chicken chop with black pepper sauce

Khairine order lamb chop yang macam aku makan haritu. Last2 dekat sejam tunggu order dia baru sampai. Kitorang semua dah habis licin pinggan dah makan lamb dia tak sampai2 lagi. Ini memang aku salahkan waiter tu.. Dah terang lagi bersuluh kot order.. mungkin dia tak dengar. To be safe sepatutnya lepas dah ambik order tu dia kena repeat apa yang customer order.. ni tidak.. tu yang tunggu kat sejam lamb baru sampai. Bila tanya mana order.. dia cakap tak ada dalam list order.. hurmmm nak salahkan sapa kalau dah jadi mcm ni? Bila follow up kata otw otw otw. 

Bukan nak kecam. Ini pandangan je.. jangan ada yang kata aku nak condemn tempat ni plak. Mana tau owner kedai ni terbaca blog aku ni.. good for them to improve apa kekurangan yang ada kat kedai dia.. yedak? 

Peace Y'all ;P

Aku!! makan spaghetti aglio olia malam tu. Malas nak order steak steak sebab Sabtu haritu dari pagi sampai petang asek makan je. Ai is takut gemok macam gajah.. no no no.. i dowwan.

Khairine & Ain

 #TheSisters #TheLatif

Bila dah habis licin kitorang makan terus gerak dari kedai tu. Masa dalam kereta melalui Wangsa Melawati yang kat kedai Chef Zubir tu kakak2 aku nampak ada uptown wangsa maju ke uptown apa tah nama tempat tu.. aku tanya nak singgah tak.. diorang kata nak. Pusing balik singgah jap kat situ. Uptown tu macam baru buka je gayanya. Adalah dalam doploh ke tigaploh canopy yang diorang pacak kat situ. Tapi tak semua canopy buka lagi. Walaupun tak banyak lagi yang buka, kakak2 aku ni tetap melekat lama kat situ. Cari tudung katanya. 

Dah dapat cari tudung, nak bla dari situ skali ternampak food truck jual churros pulak. Tak sempat aku tanya diorang dah suruh aku berenti kat situ.. hoiii tak kekenyang ke korang?? hahahaha. Singgah lah jap beli churros.


7 batang RM10. Not bad sedap chorros ni. Panjang2, gemok2 sedap2 je rasa dia. Next nak repeat ajak Tante datang :)

16 comments:

  1. hahahahahaha weekend ni aku pergi. geram betul aku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha napsu gajah sangat kau kannn :p

      Delete
  2. Peluang dpt outing dgn kakak-kakak yg supporting memang best Zaza:)
    Makanan pulak sedap cuma slack part Khairine tu kesian jugalah lama menanti

    ReplyDelete
  3. Mentekedarah ke kerjanya. Hehe. Time lapar tengok makanan memang kesian betul kat perut ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha biasalah perut buaya mmg mcm tu.. mentekedarah je kerjanya ;P

      Delete
  4. Tengok gambar dah teringin...nak try la

    ReplyDelete
  5. Sedap tengok menunya. Menyelerakan..

    ReplyDelete
  6. wahh repeat order tu..haruslah sedap nak arwah kan :)

    ReplyDelete
  7. aishhh kt mana jual churros ni? sedap nyeeee

    ReplyDelete
  8. Ohh ada uptown situ ye. Nnt nk terjah la.

    ReplyDelete
  9. hadoi. uji keimanan betul entry ni ler zaza.
    tu lasagna memang gugat iman!
    pasti sedap yummy! mau pengsan tgk lama2 gambo ni semua...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah