Thursday, March 31, 2016

Unforgettable Gift

Kak Zaza ikut tagline Pandora sebenarnya. Kalau Pandora kata Unforgettable Moments, Kak Zaza tukar sket ayat tu jadi Unforgettable Gift from Husband. Gitue :)

Ceritanya macam ni. Last week Kak Zaza dengan Bang Nizam keluar pergi beli barang dapur. Budak2 tak ikut. Kalau bawak mau jahanam poket dipownya macam2.. fader diorang ni bukan boleh. Asal anak mintak je bagi. Asal bini mintak je, pikir kemain panjang lebau. Nyampah. Eh ye ke?? ni kalau Bang Nizam baca ni mesti dia marah aku.. hehe.

Lepas balik dari beli barang tu Bang Nizam terus kona ke arah Ampang Point. Mula2 masa Bang Nizam kona kereta ke arah Ampang Point, Kak Zaza ingat dia nak ajak lepak ngopi. Sekali dia kona betul2 ke arah Ampang Point. Kak Zaza tak syak apa2 pun. Pastu dia lalu depan Habib Jewel. Kak Zaza jeling2 je sebab tahu memang tak akan masuk punya. Masa tu hati Kak Zaza dah debar2 dah.. hati ni berkata-kata jugak kot2 datang biul Bang Nizam dia ajak masuk Habib ke.. hahaha. Masa tu Kak Zaza buat2 bangang je.. anggap macam Bang Nizam ajak masuk Ampang Point.. nampak? behave tak ayat? sebab tau laki ai akan baca entry blog ni.. hahaha. Lepas tu dia melilau cari parking. Bila dah dapat parking Kak Zaza keluar kereta, Bang Nizam pun keluar kereta. Terus Kak Zaza melangkahkan kaki ke arah pintu masuk Ampang Point. Lepas tu Bang Nizam panggil Kak Zaza sambil muncung-muncungkan mulut dia tunjuk arah Habib Jewel. Wow! masa tu hati Kak Zaza rasa macam nak pecah dah.. hahahahaha.


 Tadaaaaa

Surprise sangat masa masuk Habib Jewel. Kak Zaza dah rasa dah Bang Nizam mesti nak belikan Kak Zaza Pandora. Ingatkan dia nak tambahkan charm bracelet, sebab Kak Zaza selalu nau azan kat telinga dia suruh dia tambahkan charm. Rupanya dia tak belikan charm.


Dia belikan Cincin yang cantikkkkk sangat ni (sambil tepuk tangan muka excited). Omaigod munga-munga hati kita hehehe. Tak nak lah over excited sangat setakat dapat Pandora. Sebab ada yang tanya haritu kat fb aku 'kenapa tak beli emas' sukati ai lah nak beli silver ke emas ke intan ke berlian ke. Dah kita tak minat emas. kita beli lah Silver.



Pastu semalam Bang Nizam text.


Ingatkan nak tanya jari pasal apa.. rupanya dia tanya pasal cincin.. hehehe. Sweet sangat laki ai ;)


Tu je yang dapat u bagi u kata? ini pun i dah terlebih happy Bie ;)


Ada ke nak bagi aku rantai motor?? tumbok karang!


Dah tersarung pun dijari manis Kak Zaza ;)

Dear my love Husband : Thank you Bie.. i'm so surprised. I'm lucky to be yours. Kalau you nak tau, i dah ada wishlist lain tau. I dah listkan apa nak beli lepas ni. Nanti i bagi kat u list tu ya.. hehehe.

ILU. Bye ;)


11 comments:

  1. wow ! rezeki.. memang cantik :)

    ReplyDelete
  2. Hihi... kakak suka conversation via WA Zaza dgn En Nizam:)
    Gelihati tapi ada loving sebenarnya. Nak cakap direct tak selesa guna WA lebih ceria:)
    Cantik!

    ReplyDelete
  3. part rantai tu dah boleh agak nak bagi apa.. kehkehkeh.. sama macam en. hb ai.. bab bergurau tak hagak.. kita yang tengah feeling syok terus berkecai feeling syok tu.. hahaha..

    ReplyDelete
  4. canti wehh!! suak nyer bang nizam buat suprise kan ;) sweet angat ni bang nizam~

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dpt husband yg romantik kebabom

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah