Wednesday, February 27, 2013

Growing Up Baby Shahir

Pada yang dah terbaca entry ni haritu, ini latest update baby Shahir, anak kepada Arwah Sis Karina. 

Alhamdulillah, dari hari ke hari baby Shahir dah semakin sihat membesar. Dah nampak perubahan pada fizikal dia, semakin sihat & tembam =)

Ni baby Shahir baru lahir, tapi tak cukup bulan.. lahir dalam usia 8bulan
masih bergantung sepenuhnya dengan tiub untuk bernafas & menyusu. 

Kalau tak silap ni masa baby Shahir dah nak masuk 2 minggu, dah boleh buka mata
ada nampak perubahan pada pembesaran baby Shahir.. Alhamdulillah :)

comelnya baby Shahir bobok :)

Ni latest picture Baby Shahir.. Alhamdulillah... semakin comel dia..

Mari lah kita sama2 mendoakan yang terbaik buat Baby Shahir, juga untuk Arwah ibunya.. 

Sedih sangat.. masa taip cerita ni rasa nak nangis. Al-Fatihah buat arwah Sis Karina. Miss you so much sista :'(

32 comments:

  1. Replies
    1. Kannn.. comel je bila tgk time dia tido :)

      Delete
  2. siapa yang jaga baby syahir sekarang kak....semoga anak ni menjadi anak yang soleh...=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nini, Sekarang cousin arwah yang jaga baby Shahir :)

      Delete
  3. knp ngan arwah ibunye?? doakan shahir sihat dan mnjadi anak soleh yg sentiasa doakan arwah aminnn comel sgt
    erk sis boleh disable x verification words tu..
    sis buat approvel komen je hihi senang la kita orang nak komen nnt hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheida, Arwah ibu baby ni ada komplikasi masa pregnant, sesak nafas.. InshaAllah, semoga baby Shahir sentiasa dilindungi :)
      alamak Cheida, mcmana nak buat ek? boleh Cheida tlg ajarkan akak tak? hehe

      Delete
  4. semoga bb sentiasa di dalam lindungan allah

    dikk kenapa dgn arwah sis karina .. dia sakit ke ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ieda, yer kak arwah ada komplakasi masa mengandung 8bulan komplikasi.. akak cuba baca entry saya tajuk 'Al-Fatihah' :)

      Delete
  5. Al-Fatihah..semuga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..amin..
    semuga baby shahir menjadi ank yg soleh..amin..
    sayu bila memandang baby shahir.. :( semuga dia dilindungi olh Allah..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mama.. harap kita sama2 sentiasa mendoakan mereka :)
      memang sedih, sebab arwah cuma sempat tengok gambar baby Shahir je sebelum dia meninggal :'(

      Delete
  6. Siapa pun rasa sendu melihat baby yg tak sempat mengenal ibunya.
    Anak yatim ni... Sedih kakak tengok.
    Tapi syukurlah nampak semakin sihat. Comel lagi
    Moga roh ibunya tenang di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KakZakie, betul tu kak.. arwah ibu pnn sempat tgk gambar baby shahir je sebelum meninggal :(
      Sama2 lah kita doakan kesejahteraan mereka ye kak =)

      Delete
  7. salam perkenalan zaza...
    alhamdulillah, baby shahir semakin sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan jg dayana, terima kasih :)
      a'ah baby shahir semakin sihat.. Alhamdulillah

      Delete
  8. Salam perkenalan zaza..
    Alhamdulillah, baby shahir semakin sihat.
    semoga dia menjadi anak yg soleh dan dpt mendoakan ibunya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan jg Ira ;)
      InshaAllah.. sama2 kita doakan yg terbaik buat baby shahir..

      Delete
  9. moga baby membesar dengan sihat ... sedih tengok baby ni...kecik2 dh x ada ibu...moga ibu baby di tempat dikalangan org2 yg beriman.

    ReplyDelete
  10. Insya Allah ... mudah2n baby syahir membesar dengan sihat ... aaamin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah SK, semoga baby shahir menjadi anak yg soleh :)

      Delete
  11. Al-Fatehah...anak sulung arwah ke ni Zaza?

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje, yer anak sulung arwah.. 3tahun tunggu nak dpt baby, akhirnya hajat arwah menimang cahaya mata tak kesampaian ;(

      Delete
  12. Zaza, bergenang airmata tgk baby shahir. Besar dugaan dia. Tak dpt merasa air susu ibu. Sedih baca kisah arwah.

    Semoga baby shahir membesar sebagai anak yg soleh.

    Al-fatihah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fiza, memang sedih kan.. masa Zaza sempat tgk jenazah arwah, sayu sangat hati Zaza.. arwah hanya sempat tgk gmbar baby shahir sebelum meninggal :(
      Sama2 kita doakan buat mereka ye.. AL-fatihah

      Delete
  13. sebak nyer membaca. Sayu sgt . Doakan yg terbaik untuk baby shahir & alfatihah sekali lagi untuk arwah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA, takdir dah tentu kan nasib baby shahir mcm tu.. kesian :(
      Inshaallah.. sama2 kita mendoakan mereka :)

      Delete
  14. comel sangat...Al-Fatihah untuk arwah ibunya..

    ReplyDelete
  15. Geramnye tgk bb ni. Kesian lahir lahir dah x de mak. Harap ada yang jg bb syahir ni nanti dgn baik mcm maknye sendiri.

    Zaza, klw nk reply nanti reply kt blog akk ye.

    Harap bb syahir ni sentiasa dilindungi. Akk mcm nk je bb ni. Kesian..

    ReplyDelete
  16. Shahir....
    Just wanna say....auntie2 semua doakan baby shahir be a brave boy...ibu shahir tetap syg shahir smpai bila2...auntie pun...wpun auntie friends pada mommy zaza...auntie Qi dpt rasa apa mommy zaza rasa...berjurai air mata auntie tgk shahir...ya Allah!

    ReplyDelete
  17. comelnya dak Shahir ni..
    Shahir kena kuat ye demi orang keliling Shahir.. semua sayangkanmu nak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah