Thursday, June 6, 2013

Bukit Gambang Safari Park + Night Jungle

Ehhhh Chop!!! acaner plak lah aku bleh tercicir cerita malam tu lepas gi makan..  
Tak apa lah, aku sambung kat sini lah yer.. 

Malam tu lepas gi makan kat area Resort, kitorang gi jalan2 kat Safari Park + Night Jungle.
Oppsss jalan2 kat luar je lah.. tak masuk pun.. Coz mahal & tak berbaloi je bagi aku..
Masuk dalam tu gelap2 semata2 nak tengok binatang.. no no no.. tak mo!!
So bergambar kat depan enterance je lah. Coz esok nya pun pagi2 dah nak ke Water Park.

Harga masuk ke Safari Park + Night Jungle tu kalau ko ada MyKad, Adult RM38 Kids RM18
Kalau ko bangsa asing, harga lagi sengat. 
Baik lah ko masuk Water Park disiang hari & murah sket dari Safari Park + Night Jungle tu.. 
Tajuk atas tu macam ko masuk je kannn.. hahahaha
Tak lah, memang tak masuk pun.. bergambar kat depan ajos ;)


Bergambar depan pintu sajok.. sambil2 riki line hihihi
Ni pun dua beradik tu dah memekak2 ngajak masuk, maka tiada layanan istimewa dari bapak diorang.. hahaha 
Bukan tak kesian kat diorang, tapi kalau masuk tak berbaloi, buat haper ko tabur duit masuk sana kann???!!

Dah depan pintu masuk.
Dengan harapan kedua2 budak ni nak masuk sampai kedalam.. muahahahaha

Tak apa lah nak oii, 
bergambar kat dinding yang ada binatang pun boleh lah, dari tak ado langsung.. hahaha
Nampak tak kedua2 budak ni posing ala2 macam kat Trick Art Museum.. Ini semua pengaruh huahuahuaaaaaa :D

Lepas dah bergambar kat sana, balik tu Aku & KHaNish balik naik tram..
Hotel pun tak jauh dari Safari Park ni, naik tram singgit je dia charge.
Nenek & Nizam balik naik kereta ikut belakang tram.. 
Kemain suka lah KhaNish naik tram, dah serupa naik bas mini.. kahkahkah.. 

 Ini lah wajah tram tu.. bayar singgit terus dia hantar ko kat depan Arabian Bay.. 

Masa tunggu Nizam pegi parking kereta, aku melayan KhaNish bergambar kat sekitar lobby hotel.. 
Sekali ternampak plak dua ekor unta sesat tu.. hahaha 
Abessss dah nama pun 'Arabian Bay Resort' harus lah ada ciri2 Arabic sket kann.. 
Dalam IG kawan aku kata, ko gi Abu Dhabi ke?? I kata 'Oh tak perlu jauh2 sana, kat Bukit Gambang pun dah ada unta' kikiki ;P


All the way nak ke lift.. 

Sekarang, perangai diorang pantang nampak kosi urut serupa ini..
Asal nampak je terus kata 'Mummy nak singgit nak massage2' 
kalau dua orang duahengget.. memandangkan kat rumah ko tak ada kosi ni, mak ko kasi lah sorang singgit.. hahaha

Ok jom lepas ni aku cerita sikit pengalaman aku kat Water Park pulak yer.
Itu next entry. Entry kemain ada tiga empat, padahal pergi nya 2D1N jer.. hahaha
Bukan apa uolls, ada sorang member aku tu, kalau aku letak satu entry je lepas tu nak lagi lagi lagi.. 

Lebih baik aku buat banyak2 entry supaya dia muntah hijau baca entry aku yang banyak ni yang padahal nya aku pergi ke satu tempat je pun.. hahahhaha 
To Hanna Rayner nah hamek.. baca puas2.. kikiki ;P

27 comments:

  1. nk g gak nnti tunggu syaza besar sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. kalau syaza dah besar sikit baru bestttt ;)

      Delete
  2. Memang rugi pun kalau masuk Night Safari nie..takkan la kita nak bayar mahal2 semata2 nak tgk semua binatang tido jer kan.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha betul2 Farah mmg sangat memahami ;)

      Delete
  3. assalam,

    pergi night safari yer...ye ke masa tu binatang sume tido?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi tapi tak masuk ke dalam Bunda.. ;)

      Delete
  4. Hahahhah lawka lah dua beradik nih...leh se geng gan umi Qi...umi Qi pun pantang nampak kerusi urut tau...siap pau walid Qi nk singgit pa...pa dengar x nk singgit...walhal duit sendiri hado...saje gedik2 mintak singgit hahhahaha dgn Qi pun sama urut tau....version duk ats umi Qi hahhaha ketawa berdekah2 bila kerusi urut geduk gedak hahahha best yerrrrrrr bercuti kt gambang....pernah pi dulu masa honeymoon mandi jek...tang safari nih kene terjah soon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mmg Umi QI, mak dia yang letih melayan, tapi dalam pada letih tu, seronok bila tengok anak2 gumbira hehe
      QI, cepat lah besar, Umi awak tak sabar2 tu hehehe

      Delete
  5. mahal gak ekkk...hurrmm...pk dulu nak poie pon..bknnyo dokek putrajaya - gambang tuh..nak tempoh karak plak, adoi!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal juga.. rasa mcm tak berbaloi je.
      tapi nak nak have fun baiklah pergi water park je.. ;)

      Delete
  6. bestnya kak.. erm..beruntungnya bdak2 tu dapat mummy suka berjalan.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee alang2 tengah cuti skul ni Mimie..
      bawak bagi diorang fun ;)

      Delete
  7. seronoknyee
    budak2 lahh nampak terujanya tuu

    anak2 akk dpt voucher separuh harga utk night safari nie ..
    hurmm bila nak bawa punn x tahu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dorang teruja sbb nampak air kolam tu kak

      better pergi bukan peak season kak, tak lah penuh sesak dibueknyo

      Delete
  8. Bila tengok gambau ni mengembalikan nostalgia ke sini 3 tahun lepas ....

    ReplyDelete
  9. 3 tahun lepas Safari night ni tak de kot.... kalau ada pun tak tentu masuk hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau repeat ke sana nnt, sila lah masuk

      Delete
  10. menarik nampak journey tu.just nak share, kalau nak budget penginapan. duk homestay je.sama gak.selesa, ada aircond, boleh memasak bagi yang rajin.mcm rumah lah.kitaorng dulu stay kat berjaya homestay.owner dia nice.ni phone dia.kot nak stay sana.0133778513/0139818513

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah