Tuesday, June 4, 2013

Arabian Bay Resort, Bukit Gambang City

Sampai je dah dekat pukul 2, helok sangat lah check-in dulu..
perut pun dah kenyang.

Nizam booked Family Deluxe, Arabian Bay Resort
Molek sangat lah tu, memandangkan Mak aku pun ikut sekali, so ada dua bilik & boleh lah mak & KhaNish tido dibilik sebelah ;D
Agak privacy sikit lah makpak ko yer KhaNish.. hehehe 

Lepas check-in, hangkut barang naik keatas, kitorang lepak meluruskan pinggang kejap dalam bilik.
agak2 dah pukul 3.30pm, KhaNish sibuk ajak turun berkubang.. 

Hadoiiii ini yang mak ko lemah ni!! 
aku ni bangsa pemalas nak turun meneman diorang kalau berkubang.. 
sebabnya, diorang tu kalau berkubang tak reti nak sekejap2.
Bohsan dowh =(
Kalau dapat pool depan pintu macam kat Dawn Chalet haritu kan best, tak payah lah mak ko jadi penunggu korang dikala korang berendam.. huhu

Asek dah melalak ngajak mak ko turun, end up aku turutkan lah jugakkkk.. Gggrrr
Nizam dah surrender awal2, nak tido katanyer.. penat driving dari KL ke Gambang.
Leh bukan jauh pun KL - Gambang.. 
psssttt.. nak tahu kenapa penat sangat???????? *cakap bisik2*
sebab malam2 asek layan Candy Crush sampai tengah malam.. huwaaaaaaaaa 
Ini semua salah Candy Crush..puuuiiiiiiiii :'(

Pukul 4pm turun bawak KhaNish pegi pool, selagi tak turun, selagi tu diorang memekak kat aku.. huhu

Jom layan KEEK diorang ;)


Tengok eh, lepas habis je diorang bercakap, terus lari lintang pukang masuk dalam air.. hahahhaha
Suruh cakap kat KEEK pun muka macam terpaksa.. derrrrrrrr :p


Nampak tak keterujaan diorang bila dah dalam air???  hahaha
itu belum lagi ke Water Park.. nanti tengok kat next entry eh ;)

Terjunan dari Khairine.. 


Terjunan hebat dari Danish.. hahaha sampai terlipat kaki ko dik.. 

Nenek lepak tepi je tengok cucus dia berkubang kat pool.. hehe ;P

Aku pun lepak tepi.. 
Konon bajet ala2 macam ongputih ar sambil berjemur.. kononnyaaaa huhihuhi :D

Nak tengok lagi KEEK tak? 


Sibuk suruh aku KEEK dia sambil berenang.. 



Khairine pun nak jugaakkkkk 

Agak2 dah 2 jam berendam, aku pun dah tak koser nak layan diorang menunggu, moh lah kita naik atas.. mak ko dah kepanasan, kemengantukan, kepenatan menunggu..

Malam pulak di makan kat luar.
Yang tak bestnya di kawasan terdekat tak ada tempat yang menarik & happening untuk nak cari makan.
Semua jauh2.. kalau nak helok sikit pun kena lah ke Teluk Chempedak sana.. jahuh plak tu 45minit dari BGRC ni, jalan pun gelap sitap.. tak koser nak pegi jauh2

Cari punya cari, ada lah kedai tomyam tepi jalan.. nak tak nak, santap je lah kat situ.. no choice.. 

Esoknya ke Water Park pulak.. tunggu next entry.. *masa buat entry ni pun aku rasa dah nak terpejam bijik mata ni* nantokkkkkkkkkk 


Nite2 ;)

21 comments:

  1. apa bestnya keek nie .. semua org ada je.. ce ceta skit sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just for fun, kalau tak nak amek gambar, bleh KEEK..
      then u can get live picture..

      Delete
  2. hurmmm budak2 dgn air memang teruja ! ;)

    dekat dah ngan umah akak gambang tuu ;)

    arituu ada seminar .. 1/2 jm perjalanan aje

    tapi baru sekali ke gambang tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mmg kak, kemana saja kalau ada pool mmg budak2 teruja ;)
      lor awat x kabo.. kalau tak bleh singgal rumah kak Ieda hehe

      Delete
  3. lama x balik kuantan..maybe sabtu ni kot balik kuantan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo Phat org Kuantan yer.. mesti best dapat mkn ikan bakar kat Tanjung Lumpur malam2 kannn ;)

      Delete
  4. Cantik gelang kaki...;P

    Oooo..jauh gak TC dari Gambang ni...45min drive...Igt kan dlm 10-15min aja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha gelang kaki beli kat bandung tau tu ;)
      a'ah jauh, sebab TC ke aras selatan, BGRC ke arah timur.... berlainan arah ;)

      Delete
  5. berkubang dalam air oklah., jangan berkubang dalam lumpur sudah ler., hahahaha... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dalam lumpur dah mcm kerbau lah pulak.. hahah

      Delete
  6. Omak eh tak mandi ke? rugi le...hehe
    Pernah pergi sekali gambang ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. omak eh x mo mandi.. omak eh nak mandi kat water park nnt hehe
      Ohh OKje dah pernah pegi ye.. best kan tmpt ni ;)

      Delete
  7. Mana tak seronok budak-budak jumpa air hmmm... selagi tak menggigil memang tak keluar dari pool itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak zakie.. penat kita melayannya hehe

      Delete
  8. Weii..eden pun nk poie sini next coming school break!!...anyway..best kan dpt brcuti brsama2 yg tersayang...owhhh...syurega!!!!

    ReplyDelete
  9. waaaa..bestnyaaa bercuti..aduh..jeles ni.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah