Thursday, June 13, 2013

Meatball Omnomnomnom

Cerita pasal makan ni sebenarnya dah lama.. tapi hari ni tetiba rajin nak publish.. tak ada bahan menarik lettew hihihi

Hari2 makan nasi dah naik muak. 
Jadi aku nak tukar selera, aku ajak Nizam makan meat ball Burger Bakar Abang Burn kat Dagang Avenue.
Belakang rumah je dik non!! jalan kaki pun boleh sampai.. hamboiii kemain berlagak ko! hehe 
Eh betul lah dekat je dengan rumah aku, sekentut je dah sampai.. ngeh ngeh ngeh 
Malam tu tunggu Nizam balik kerja, baru ke sana. 

Meh nak cerita sikit pengalaman pertama aku makan Burger Bakar Abang Burn ni yer.. 
Ingat lagi masa mula2 burger bakar ni nak top, satu2 nya gerai dia kat Seksyen 2 Wangsa Maju.
Aku pun tak ketinggalan nak terai jugak okeh.. 

Google punya google, sekali Pak Cik Google kata kat Wangsa Maju, aku agak familia jugak kat kawasan tu.
So puas imagine tengok map yang pakcik google tunjuk tu, Ok seranggggggggggggggggggggg
Time tu juga ada berjanji dengan Shida & Ryta nak terai Burger Bakar top tu.
So kamiorang pun lepas kerja terus shoot ke Wangsa Maju. 
Masing2 dengan laki masing2, anak2 tinggal *kasi makpak ko terai dulu yer anak2* hehe
Ingat kan kat dalam kedai.. rupanya kat tepi jalan ajos. sama macam gerai2 burger jalanan yang lain kat tepi2 jalan tu. *hamek kau nak kelas sangat dalam kedai, nahhhh sekali kat tepi jalan* hihi
Yer lah Cik Jah, kalau dah nama pun meletop2, harus lah aku ingat dia kat dalam kedai.. yer dak?? 

Sesampai je sana, alangkah kejut beruknya kitorang.. betapa panjang gilos Q kat situ.. dengan hujannya time tu.. perrgghh memang idok ler akak nak beratur panjang berjela tu.. so bye2 je lah.
Terus kitorang ke Mustafa Jones Burger kat Melawati.. janji dapat makan burger jugak kat situ.. =)

Kalau nak tahu kat mana & apa menu dia, pegi tengok fb dia kat sini

Pengalaman kedua aku pulak ke Burger Bakar Abang Burn, tanpa putus asa kali kedua tu aku gi repeat dengan Nizam. hahaha 
Masa tu gagah jugak beratur amek nombor sebab tak nak repeat kali ketiga tanpa apa2 hasil.. kahkahkah.. 

Nombor yang aku dapat time tu ialah #82.. time tu pulak nombor giliran baru #25..
berkicap akak nak kena tunggu dik.. 
Mau bawak bantal tilam kat situ menunggu. Tapi idok ler seteruk itu Cik Jah, mak masih waras lagi ok.. hehe ;P

So sempat lah aku dengan Nizam lepak mapley jap pekena teh tarik sementara nak menunggu burger kitorang siap.. 
Tapi itu dulu lah, masa Burger Bakar Abang Burn baru nak top.
Sampai menanah montot menunggu, akhirnya siap jugak.. 
Time tu aku terasa hebat lah sebab aku orang yang terawal jugak yang dah dapat makan Burger Bakar hehe
Sekarang dah berlambak2 burger bako orang dah jual kot... 

Oh panjang rupanya mukadimah aku pasal burger bakor ni yer?????!!! hahaha
Ok ok meh aku sambung balik cerita awal aku tu yer...

Lepas Nizam balik kerja tu, kamiorang pun makan memakan di Burger Bakar Abang Burn di Dagang Avenue.. 

Nahhh persembahkan makanan yang kamiorang makan haritu.
Tak mo dah bercerita panjang, korang tengok je gambar kat bawah ni eh =)




3 gambar tapi benda yang sama.. hahahha
Saja nak menunjuk kasi korang meleleh ayakliyoq.. =)
Meatball ni aku share je dengan Khairine, kalau order sorang satu pinggan, sure tak abes.


Burger ni Nizam share dengan Danish. 
Lepas makan dah kenyang terus rambossss pulang ke rumah dengan hati yang gumbira.. nyummm nyummmm =)

19 comments:

  1. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. Azam SA x nk mkn mlm ni...punahhhh...lapar zaza oi...cisss..how dare u...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa kan sekejap azam tu yer SA hehe

      Delete
  3. alorh haii mlm2 tgk meat ball dan burger .. kan ke seksaaa huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah seksa lah sgtttt kak ieda ;P

      Delete
  4. sana sini asek review beger abg burn aihhh...lom sompek laie den nak poie raso...xpolah...xmo mkn beger meger nie...kang gemox..hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau tak nak mkn, tengok je gambar yer ;p

      Delete
  5. Fuhhhhh sgt menarik...jarang jumpa kedai juai meatball kt luar...dasatttt yer tgk makanan tuh...huwaaaaaaaaaaaaa :( kene terjah nih hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lg sedap kat IKEA je orang dok cari.. la ni dah bersepah org jual kan Umi QI ;)

      Delete
  6. Belum pernah try berger semua tu...dengo cite je hehe...dengo cite pun dah kenyang hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tengok gambar pun boleh kenyang :p

      Delete
  7. alahai sedapnye....ramai blogger up entry burger abang burn ni...dapat tengok gambar je huhu sebab tak pernah try lagi....sedapnyeee!

    ReplyDelete
  8. nina pernah try meatball abg burn. agak padat ah isi dia. tp lg best ikea punya. ihik!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah