Thursday, June 27, 2013

Happy Birthday Daughter!!

Having a daughter means...
Seeing a thousand rainbows every day
A thousand sweet dreams every night
A thousand occasions of sweet success 
And a thousand reasons to laugh and smile.


HAPPY BIRTHDAY KHAIRINE ADRINA!!!
MUMMY SAYANGGGGGGGG KHAIRINE HINGGA HUJUNG NYAWA MUMMY
SEMOGA JADI ANAK YANG BAIK DUNIA & AKHIRAT. MUMMY SENTIASA DOAKAN KHAIRINE MENJADI ANAK YANG SOLEHAH, TAAT PADA IBU BAPA.
Mak ko ni tengah excited, terharu & dejavoo sebenarnya bila flash back cerita 9 tahun yang lalu masa kat hospital time nak bersalin *tutup muka* :p


Hari ni jugak ada big surprise untuk Khairine. 
Aku & Nizam half day harini.
Karang tengahari chow dari opis amek Khairine kat sekolah nak bawa dia ke sesuatu tempat yang masih dirahsiakan dari Khairine hehehe

Nizam pulak akan keluar opis tengahari nanti buat2 ambik Danish kat sekolah.
Lepas tu nanti kitorang jumpa kat rumah, then terus pergi.
Tu nanti aku cerita kan kat entry lain eh =)
Tak sabar nak buat surprise kejap lagi untuk Khairine.. 


Masa ni umur Khairine 3 tahun kalau tak silap.
Nampak tak rambut dia highlight?? 
Kisahnya... dulu asal aku gi saloon nak colour + highlight rambut je, dia pun sibuk memekak mekak nak highlight rambut dia jugak.
Nak sangatttttttttttt.... hah!! tu hasil dia.. hahahaha 
Tapi sikit2 jelah janji berkaler.. hehe 
macam2 hal lah budak ni.. Mummy geram rasa nak cubit montot dia kuat2 hehehe

Even sampai sekarang ni pun kalau aku gi saloon cuci rambut je pun dia sibuk nak cuci rambut jugak. Very the sibuk ini budak.. haha
Apa mak ko buat semua dia nak ada.. *jeles lettew* ;P
Biasalah anak pompuan kannn..
Tapi aku suka melayan.. sebab rasa macam ada sorang gang yang satu kepala je bila aku berganding dengan Khairine.. w/pun ko baru berumur 9 tahun nak!! haha




Bila dah besar sikit, dah pandai nak bergaya, dah pandai mintak makan makanan yang sama tekak macam orang tua.. hahah

Tengahari semalam dia balik sekolah, terus call aku... 
'Mummy, balik nanti tolong belikan kek Secret Recipe' 
Hamboiiii!!! dizaman mak ko dulu nak call atok soh beli kek pun tak dapek yang sesedap kek Secret Recipe okeh!! hahaha
Tapi aku tak kisah, zaman kan dah berubah.. budak2 dah banyak pendedahan. Especially TV & internet. Zaman sekarang tak secanggih zaman kita dolu2 yer dak Cik Tom?? =)



Walaupun dah besar & dah pandai bergaya *kononnya* tapi bila tidur....TETAPPPP begini rupanya. hahahahaha
Adoii fail lah minah ni.. sampai sekarang masih hisap jari & handkerchief busuk dia. Susah nak dipisahkan lagi..  
Risau Mummy.. sekarang pun dah nampak sikit keJONGANGan dia *halimah jongang* hahaha
dah jadi habit, asal duduk tengok tv, dalam kereta, nak tido mesti nak kena hisap jari pastu selit handkerchief kat tangan.. 
Ugut lah apa pun, tapi dia tetap begitu... derrr ;P
Tapi Babah dia pulak kata its ok, nanti dah besar boleh pakai braces. pffffttt  

32 comments:

  1. Happy Birthday Khairine! Semoga menjadi anak yg solehah.. ;p
    psst~ Anak kita berkongsi tarikh lahir yg sama la..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih auntie Farah.. InshaAllah semoga termakbul doa auntie buat Khairine hehe *jwb on behalf*
      Lor Emir pun birthday harini ke.. hehe
      Happy birthday Baby Boy Emir ;)

      Delete
  2. hepi besday khairine...moga jadi anak yg solehah n taat pada ibu bapa...lawa mcm mummy nyer...pandai bergaya pun mcm mummy nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee Thank you auntie noe.. Alhamdulillah
      bergaya pun sebab mummy dia yang paksa posing mcm tu hehehe

      Delete
  3. Happy birthday Khairine...be a good girl ya darling...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Auntie SA darling hehe
      *just emagine Khairine yang say thanks to auntie* ;P

      Delete
  4. Touching baca entry mama Khairine.....
    Umi Qi dah tauuuuu rahsia mama zaza hahahah syhhhhhhhhhh!
    Yeyyyyyyy suka baca kisah Khairine dari kecil sehingga 9 thn lalink...sgt best!
    Tang tidoq tuh kelakar...sama je perangai Umi Qi time tecik suka isap jari...hahhaha...

    Happy holiday lalink... :)

    X sabor tggu entry seterusnya yehaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee touching bila ingat2 balik time dia tecik2 dulu.. rasa nak picit2 je sebab tomel tangatttt hehehe
      eeeee pecah rahsia.. rupanya Umi QI pn isap jari yer masa tecik2 dulu hehe

      Delete
  5. hohoho...ade budak tomey sambut besdei arini yeak....hepi besdei princess khairine .....semoga menjadi anak yg bijak, solehah dan sihat2 selalu....ape laa suprise menanti besdey gurl ni...sure excited die kan.....

    comel tauuu anak dare zaza stil isap jari time tdur ekekekekeek...habit die kan...mmg amik mase laa nak stopkan...tapi ape de hal..braces ade heheheeheheheh

    ReplyDelete
  6. eppy bday sayang !
    tulah .. tidur tetap x ubah kan ..
    so sweet ! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kaceh aunty ieda..
      ggrrr takut jongang je nnt tu hehe

      Delete
  7. appy bzdar eggirl ;) sma mcm ank kakak sy dh form 3! masih isap jari lagi...dh dimarah pun wt dek je...

    ReplyDelete
  8. Happy birthday...semoga membesar menjadi kebanggaan ibu bapamu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kaceh uncle Bin.. InshaAllah :)

      Delete
  9. Montelnya dia masa kecik tu tak sangka boleh selim bila dah 9 tahun.
    Happy birthday sayang. Harap auntie dapat mengikuti apa yg mummy/daddy surprisekan tu

    Zaza give kakak tickle tau kalau buat n3 itu ye. mana tahu kakak terlepas, nak tengok juga surprise apa tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mmg montel masa kecik2 dulu.. la ni kuruih kering sebab dah masuk alm persekolahan hehe

      Ok kak, tunggu saya abes buat entry pasal surprise dulu baru saya buzz akak yer ;)

      Delete
  10. Happy birthday to you khairine. Smoga membesar sebagai anak yg solehah, bijak pandai dan sihat tubuh badan. Surprise apa lah agaknya tu yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah, trimer kaceh aunty Fiza hehe
      Tak lah surprise apa pun.. saja gurau2 je hehe

      Delete
  11. happy birthday sweetie, moga jd anak terbaik dunia akhirat yer

    ReplyDelete
  12. Hepy Bezday Khairine....
    Mgga menjadi anak yg solehah dan kebanggaan ibu ayah yeh Khairine..
    Betul tu Zaza... budak sekarang ni bab makan mmg terer memilih... salah kita gak yek...kita yg ajar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah tq OKje ;)
      hehe mmg kann.. dorang secara tak langsung terpengaruh & terikut2 jejak kita as a parent ;P

      Delete
  13. happy berday khairine.. wah dah big girl dah yer.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq auntie.. tu lah dah nak anak dara dah dia hehe

      Delete
  14. Hepi bestday to u...smoga mbesar bagai juara ya!!!

    ReplyDelete
  15. Happy belated birthday Khairine....dah besar panjang dah...makin gojessss..;)

    Masa baby kecik kecik, comel montok...ikikikki

    Habit hisap jari tu kena buang cepat2 tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Tq uncle DZ.. gojesss lah sangat kann :p
      montok masa kecik2 je bila dah besar makin aktif, kurus kering dah dia hehe
      tu lah nnt mummy dia nak letak cili kat jari dia time dia tidoq hehe

      Delete
  16. happy belated besday khairine..comelnya dia masa kecik..bambam..pastu yang rambut berkaler tu..cute nya..dah bsar mengecik pula dia..hehe..pndai jga bdan ni..hehe..
    xpela sis..nti sampai 1 tahap dia akan cuba buang habit tu..yela makin meningkat dewasa msti dia segan kan..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah