Friday, November 27, 2015

Padi House Cyberjaya

Entry pasal makan je kali ni. Ini pun cerita hari yang sama kitorang lepak kat Pullman. Tak apa Bedah.. akak ni tersangat rajin nak perbanyakkan entry. Kalau datang PEMALAS blog pun terbengkalai.. sementara ada gambar dan cerita tak hilang dari ingatan lagi, baik akak taburkan cerita pendek pasal makan kat sini :)

Keluar dari Pullman dah alang-alang dekat nau dengan Cyberjaya, aku ajak Nizam makan kat Padi. Budak-budak pun memang lapau kebulor dah lepas kepenatan mandi kat pool. Masing-masing muka dah macam ikan masin je aku tengok.

 Aglio olio with chicken grill pilihan Kak Zaza
Khairine makan Mexican Beef Taco. Rasa sebijik macam Pizza cuma dia pakai nachos yang besar as plate. 
Danish pilih Sea food fried rice. Bapak dia cakap kalau dah tekak kampung mesti nak nasi juga. Eh apak kau pun dah pandai pakai ayat 'tekak kampung' ingatkan aku je selalu cakap benda yang sama.. hahaha.
KhaNish minum smoothie. Aku minum iced peach tea. i is so like that iced peach tea.. setiap kali datang sini mesti aku akan order air yang sama. Sedap nak arwah!

Actually aku dah beberapa kali datang makan kat sini. Itu pun sebab kalau ada kerja kat Cyberjaya. Kalau saja-saja nak datang lambek sikit lah nak sampai.

My small family :)

Nizam tak makan & minum. Dia dah konyang makan kat Pullman lepas habis event kat Pullman haritu. Biasalah kalau ada event, of course food provided for staff. Itu pun Nizam cakap dia tak nak makan lepas event tu. Aku paksa dia suruh dia makan juga. Jangan sebab anak-anak bini tak dapat makan kat Pullman dia berkorban tak nak makan juga. Tu yang masa kat Padi dia tak order makanan. Don't worry Bie, i'm so understanding (amboi puji diri sendiri nampakkkk) bukannya lepas tu i tak dapat makan pun. Takut na anak-anak bini kebuluran.. ilex lah bro ;)

Sekian.

Aku isteri & mader bahagia.

Kbai.

10 comments:

  1. mexican taco beed tu macam mabless je...jauh nao kakak nak pi sana..hehehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah....sedap semua makanan2 tu zaza..
    tak pernah lagi makan kat padi...

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak makan kat PADI. Seafood fried rice dia memang sedap. Haishhhh...rasa nak terjah plak harini ☺

    ReplyDelete
  4. Outing dengan anak2 memang menyeronokkan.. ;)

    ReplyDelete
  5. sedapnya mexican beef taco tu..semua sedap²lah!

    ReplyDelete
  6. Hihi.....eloklah bang Jebat dah kenyang kat Pullman kurang sikit bayonya kat Padi haha......

    Sayang bini weyh.....

    ReplyDelete
  7. Suka akak yg mmg nmok cool je. Suami akak oon lomentik la bawa anak bini tman dia g keje.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah