Tuesday, April 9, 2013

Hari Pertama di Langkawi - Dawn Langkawi Chalet & Homestay

Cari punya cari, redah punya redah, ngam-ngam pukul 3pm sampai chalet.. phewwww. Sebenarnya senang je nak cari tempat ni, tapi memandangkan kitorang tak biasa kat tempat tu, maka haruslah mencari bagai nak giler.

Actually aku tak pernah pun lepak kat Dawn Chalet ni. Aku find out pun dari fb je. Deal, payment, confirmation semua through fb.. hahaha gempakkan?? Sesampai je chalet ni hujan masih lagi renyai-renyai. Check-in cepat-cepat terus masuk bilik.. 

Info : Tempat ni baru enam bulan beroperasi. Bilik tak banyak, tapi kawasan persekitaran  memang cantik, selesa, privacy & cool. 

Nasib baik bukan indah khabar dari rupa.. overall memang puas hati lepak sini, bilik dia boleh tahan juga besar, katil King size dia bagi dua unit, yang lain2 standard hotel jugak lah, ada kettle, sabun mandi, shampoo, plug point & etc.

Gambar dalaman aku malas nak snap. so pandai-pandai lah korang tanya kat pakcik Google okeh atau boleh tengok je dari Agoda =)

 Pemandangan dari pintu chalet aku.. hujan baru berenti

Pintu terbukak tu bilik kamiorang.. Bilik #9 

Nah hamekkkkkk pool depan pintu bilik je.. mampooo????
tak sempat panas bontot lagi terus berkubang dua beradik ni kalau dah nampak air.

Gambar ni aku snap dari depan muka pintu okeh!! jarak antara bilik & pool yang sangat dekat nak mamp.

Puas hati!!! sebenarnya bapak dorang ni nak ambil Hotel. Dah deal nak book Resort World dah.. *formally known as Awana Porto Malai* kat Chenang... Tapi memandangkan bapak dorang ni tahu anak-anak dia hantu air, tak kira hujan ribut taufan melanda pun tetapppppp nak berkubang, maka ini lah tempat kitorang lepak =) Thank you Bie.. you sangat memahami.. ececeh kembang lah bontot you tue.. LoL!

Bukan kata kat hotel tak ada pool, bila pikir2 balik leceh lah pool kat tingkat bawah, karang dorang nak mandi, makbapak ko juga yang jadi mangsa nak menjaga korang time mandi nanti.. so ambik chalet ni kan senang, swimming pool pun depan mata je. Nak kuak lentang ke, kuak kupu-kupu ke, lompat terbalik ke, bogel ke lantak korang lah.. dah depan bilik je pool katanyerrr.. kenn??!!

Oklah.. jom kita tengok view malam pula kawasan chalet ni =)

Dari parking kereta nak menuju ke bilik

Bilik #9 betul2 depan pool.. buatnya Khairine & Danish mengigau, bukak pintu, terus terjun hahahahahaha kes naya jadinya.. 

Cool kan??? aku suka tempat ni, Nizam kata next time kalau pegi Langkawi nak lepak sini je. dekat dengan town, airport, Pekan Kuah, Pantai Chenang.. pendek kata tempat ni in the middle.. segala-galanya dekat. 

Info : Harga bilik yang aku dapat hari tu RM130 semalam x 3D2N = RM260
         Harga Homestay RM350 semalam
         ** Harga tertakluk pada terma & syarat**
         Kalau datang pada peak season mungkin tak dapek lah harga macam tu kot.. 

Ni contact number Dawn Chalet & Homestay Langkawi, kepada siapa-siapa yang nak try lepak tempat ni, boleh lah call yer.. sebut je nama aku nanti korang dapat free bilik.. hahaha *itu tipu* ;P

Nampak tak????????????? belum sempat korang mengigau terjun kolam, malam-malam buta dah siap berkubang dalam pool.. hahahahaha.. 

Macamana aku tak kata tadi, bapak dorang ni seorang yang memahami!!! tengok lah anak-anak dia tu, siang malam berkubang.. dasar hantu air betui... wakakkakakakakaka.

OK cukup lah cerita pasal chalet.. aku nak buat entry lain pulak cerita pasal Island Hopping yang kitorang pergi haritu. kbai =)

28 comments:

  1. Cantik!!
    Kalau AJ mau siang sampai malam duduk dalam pool je..
    dah depan2 pintu kan....
    Hambekkk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe AJ pun hantu air jg ke per?? bleh join anak2 akak hahahah

      Delete
  2. cam menarik kalau bawa family.. boleh diusulkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik.. kalau nak bawak 3-4 family, boleh amek homestay ..

      Delete
  3. wahhh..bestnye tempat nie..menarik... nak2 gambar waktu malam...mmg best

    salam kenal..ila follow sini yer =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn Ila.. malam memang chantek :)

      salam kenal jg.. kita dah follow awk balik.. thanksssss =)

      Delete
  4. ok la ni...murah pun murah kan..janji ada kolam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal kannn..
      nxt time SA lepak sini je. puas ati :)

      Delete
  5. Not bad chalet ni!!!

    TQ sebab share...takyah la saya lepak hotel kalau gi Langkawi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terbaek chalet ni, next time you lepak sini je tau :)
      welcome.. sharing is caring kannn hehehe

      Delete
  6. OK jugak tu ZAza...cantik pun cantik...harga standard le...kalau nak murah tidur kat rumah le hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik OKje...
      harga murah & selesa =)

      Delete
  7. Harga masa peak tmbh rm20 je utk chalet. Rm30 utk homestay..tima kasih atas artikel tuan

    ReplyDelete
  8. ap tmpat mnarik yg b'hmpiran sni..? yg blh shopping utk d jdkan buah tngan utk org...

    ReplyDelete
  9. Saya pun ni tgh kat sini.. best gak tempat ni.. dekat je dgn airport..dlm 5mnt jer.. nak ke kuah pun dlm 10km.. mkn ikan bakar kat restoran nelayan mlm td pun dekat jer.. masakan pun ok.. tau tmpt ni pun main google jer.. semua online jer.. sgt sesuai utk yg anak2 sdg membesar.. nak ke chenang pun dlm 15mnt jer..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry zaza bole an is dpt kan e-mail add chalet ini tak. Bila view the photo xjelas sgt lah. Tq. Anis cimb.

      Delete
    2. Hi anis... ni email add dia dawnlangkawi@gmail.com

      Delete
  11. Memang best tmpat ni.. sy & famili pernah ke sana lepas 3 bln dia open.. dapat homestay yg 1 unit tu. 3 bilik.. ada dapur yg complete ngan sume perkakas.. memori yg x kan dilupakan selamanya... best !!!

    ReplyDelete
  12. tq akak boh add die...puas menggoogle tak jumpe plak upe2nye kat batu belah batu bertangkup..tang mana plak la ni...

    ReplyDelete
  13. tulisannya enak di baca.... ringan dan menarik.. salam kenal

    ReplyDelete
  14. TQ share :)
    tgk kt fb smlm, tak sangka ada blogger tulis
    boleh lah kesini klu ke lgkawi nnti

    ReplyDelete
  15. Blog yang menarik dan informatif, semoga selalu update info yang berguna bagi siapa saja.

    ReplyDelete
  16. cantik ni dekat ngan kampung aku ... tiap kali nk balik sana aku nak try booking mesti penuh ...adoi la

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah