Tuesday, June 18, 2013

Pengasuh India vs Anak Orang Melayu

Salam & Gud Morning Mommies..
Ada ke Pengasuh/ babysitter India jaga anak orang Melayu???? 
Masa otw nak pergi kerja tadi ternampak situasi tu. Aku rasa mcm awkward pulak.. Hurmmmm.

Ke aku je yang tak tahu selama ni tentang kewujudan Pengasuh India jaga anak orang Melayu???? 
Apa kata anda?

31 comments:

  1. So far ada..banyak jer kat kl ni...cuma SA x pasti plak cane kaedahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. caner agaknya pengasut tu treat baby tu gamaknya..

      Delete
  2. errr ada ke huhu. klu pengasuh melayu jg ank india sy penah jumpa..

    ReplyDelete
  3. sblm ni penah dgr,melayu jaga anak cina n india.tp india jaga anak melayu xtau lak.mkn tosei lah hari2 ye.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tosei cicah kari lah hari2 tu hahahahhaa

      Delete
  4. macam tak kena je.

    kenapalhh parent dia amik org india jadi pengasuh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin depa mmg baik & dah kenal lama each other kot.. ;)

      Delete
  5. Replies
    1. ada lah kot, cuma kita je yang tak pasti..

      Delete
  6. Pada kakak kalau India itu duduk dgn dia masih boleh accept lagi ZZ tapi kalau hantar ke rumah dia memang sewajarnya dijauhkanlah. Namun andai itu adalah India-Muslim tak ada masalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Kak Zakie, saya hari2 lalu jln tu mm sure tu rumah org India..
      mungkin parents baby tu percaya & kenal each other kot.. hehe

      Delete
  7. tak pernah nampak..
    mesti pengasuh tu berjaya memikat hati keluarga budak tu.. ;)
    rezeki dia dirumah orang melayu.. ;)

    ReplyDelete
  8. ntah2 india muslim kot...kalo india betul tu alamak....rase tak sampai hati plak.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. India tulin Lieya.. ada nandek lagi!

      Delete
  9. dulu kan akak.. mak sy tinggal sy dekat org india mengasuh..
    dia hntar sy g tadika jlan kaki...
    ambil
    mandi buh bunga kt rmbut hahaha mcm2 la..
    laki dia pon ptg bawak sy ronda2 mcm anak dia sendiri..
    masakkan dia biasa je.. kari n ayam..
    then ddk kjp je lpas tu tukar org

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau mcm tu ok lah kann..
      risau jg coz ada sesetengah india tu tak sebersih mcm kita org melayu ni.

      Delete
  10. Halamak....xpernah tgk...ishhh kt area mana tuh mama zaza tgk? ermmm selalu tgk org indon, myammar, vietnam atau philpine byk jadi maid org melayu...ermmmmmmmm pelik tp benar kan zaza...ke india muslim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umi QI, kat area Taman maluri.. mmg pelik, kita pandang lama2 semalam nak sah kan betul ke tu india tulen or india muslim.. tapi mmg sah dia india tulen...
      its ok kalau org india tu pembersih & life dia more tu malay style kann.
      1 malaysia ;)

      Delete
  11. Kat taska ke kat rumah tu Zaza....
    Yang nandek tu taik lalat kot hehe....
    ke budak tu bukan Islam kot serani ke apa ke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah orang OKje..
      Sah2 Zaza nampak mak baby tu bertudung pas anak dia kat ppuan india tu depan pagar rumah.. hehe

      Delete
  12. Tak pernah plak jumpa. Tapi kenapa parents dia hantar kat pengasuh india erk. Mungkin terdesak sbb dah x der pengasuh lain kot.

    ReplyDelete
  13. tkpnh tgkkk lg..alahai tksmpi hati lah nk lepas kt agama lain..mgkin jgk terdesak kot.

    ReplyDelete
  14. pernah dengar orang india hantar anak ke babysitter melayu

    ReplyDelete
  15. Kena tgk dan teliti betul2 kes ni..:)
    Maybe India dah masuk Islam..baru lagi...tu pasal masih ber-nandek..ekekeke..

    Tapi kalau mmg pure India Hindu...mmg tak patut la..
    Risau tumbesaran anak tu...
    Tak tau la kalau mmg strategi mak ayah budak tu nak bagi anak dia fasih bahasa Tamil kot! wakakaka

    ReplyDelete
  16. hmm biasanya dgr anak india hantar ke babysitter melayu... yg ni..xpenah dgr lagi...

    ReplyDelete
  17. huuuu...kalo nina. tak kot hantar situ

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah