Thursday, July 24, 2014

Story Hari Selasa Haritu

Order hari Isnin sampai depan pintu rumah hari Selasa. Gud service.. double thumb up!! :))

Sila focus pada bibir I yang kedut2 tu yer.. jangan kau sibuk nak skodeng lobang hidung aku pulak.. hahahaha.

Cantik kan kaler dia.. aku pakai NYX Soft Matte Lip Cream London. Yang satu lagi tu Monte Carlo aku nak pakai di pagi raya.. baru lah orang kampung nampak bibir Kak Jah terang benderang.. jangan ada yang confused sudah.. tu bibir Kak Jah ke lampu merah traffic light.. hahahaha.

Tapi sebenarnya Kak Jah tak boleh tahan.. harini aku tenyeh jugak kat bibir nak tengok hasil colour Monte Carlo.. Auuwww bibir Kak Jah macam Kak Nita sangatttt!!! I loikeeeeee.. hahahahha.

Hari selasa punya Laksa.. 

Punya lah craving macam orang mengandung.. padahal kat rumah macam2 lauk ada untuk berbuka.. disebabkan tekak aku yang gedik ni nak makan laksa Old Town, tapau jugak lah petang tu.. geleng kepala je laki aku tengok perangai bini dia.. hahahaha.

Thanks SA!

Aku kan suka berjalan.. sampai masuk ke alam maya pun aku kuat berjalan.. tapi bukan lah jalan kaki.. erti kata lain suka menjelajah.. gittue! Selasa haritu tanjat kita bila dapat bungkusan post laju.. patutlah budak receptionist kat opis ni kata ada parcel untuk aku.. rupanya hadiah dari Blogger SuriaamandaYang tak syoknya bila sampai kat tangan aku envelope tu dah terbuka.. kongajau sangat orang yang pecah amanah tu.. tak baik tau bukak surat orang!! #TunjukPenumbokKatDia

Ni cerita lain pulak.

Dalam bulan puasa ni kan badan kita semua tak cukup air.. bibir kering, kulit kering segala2nya kering. Haritu Nizam kena ulser kat lidah.. Perit hoi.. besar plak tu.. tak sanggup aku nak tengok. Pergi Farmasi cari ubat ulser.. ate, ubat doktor pun tak jalan.. aku pergi lah farmasi.. aku mintak ubat yang paling power sekali.

Ini lah dia ubat yang paling power skali yang aku katakan tu. Kerja aku tolong Nizam letak ubat ni kat lidah dia. 

Ubat ni perit sikit bila dah letak kat ulser. Haritu aku siap kena hempok dengan Nizam.. hahahaha.. Perit kejap je lepas tu nanti lidah akan jadi kebas. Kesannya tak tau lagi.. baru apply tigapat kali.

Psstt semalam ada yang tanya pasal perencah mee rebus aku tu.. korang nak kirim ke? kalau nak nanti aku aku balik melaka aku beli.. menjawab soklan Dik Julia kat komen entry semalam.. Kat KL Kak Jah tak pernah nampak lagi ada jual.. nanti mak whatsapp you yer nak :)) 

27 comments:

  1. Color Monte Carlo tue seksiiiii!!! suka la Zaza..order kat mana..meh story sat..=D

    ReplyDelete
  2. rmi yg pakai nyx tu..sy ad niat nak beli, tp lom beli2 lagi heehhehe..

    ReplyDelete
  3. alaaaa baru nak skodeng lobang hidung yg menjadi pojaan tuh..kakakakaka..yg penting hidung tak edit kannnn???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau edit hidung ok lagi Wa.. jgn kau edit tang gigi.. gigi yg berkarat boleh bertukar putih melepak.. kau rasa? Hahahahaha

      Delete
  4. Kalah kak nita kalau tgk ni jah. Tapi cantik kaler lipstick ni.

    ReplyDelete
  5. banyak cerita ye hari selasa tu..nampak cantik lip cream tu...

    ReplyDelete
  6. hamboi.. merah kak jah, mesti glemer habis di pagi raya kans

    ReplyDelete
  7. wow merah menyala bibir kak zaza kita ni..kalah kak Nita.amboi kak mengidam laksa pulak ye..ni yang nak mengidam jugak ni..hihi...fiza pun dapat jugak glass plaque dari SA tu..simpan buat kenangan gitu :)

    ReplyDelete
  8. hehehe...memang cnatik sangat kak jah pakai monte carlo tu tau
    i belum cukup kental nak pakai warna merah..
    tapi serius lawa la..hahahaha

    ReplyDelete
  9. Meriah betul cerita hari selasa. Kemain lagi merah bernyala.

    ReplyDelete
  10. wow kelas kak jah...lipstik cun abis.... raye ni siap lee ko gi beraye umah orang penoh lee kesan lipstik kat gelas org...jenuh org nak sental gelas jah hahaahahahah...tapi siyes mmg cun kaler tu...aku suke gile.....

    betul ckp pasal ulser ni ade 2 bijik ulser dlm mulut...akuni jenis bangsa senang kene ulser kalo kurang minum air...bulan2 puase ni mmg mendapat laaaa....huhuhu

    beb,

    Salam Aidilfitri dari lieyalatif & co.

    Pohon maaf zahir dan batin….

    Moga syawal dirai meriah dan diberkati….

    ReplyDelete
  11. Part bukak surat orang tu yang tak suka tu.. surat peribadi kot.. takkan tak boleh nak bezakan..
    Moga ur hb cepat sembuh hendakNYA..

    psstt: Ai siap tanya kat member kat muo pasal perencah ni.. and you know what.. esok sampai ke tangan ai..(kedai ADAMI ni berhadapan dengan stesen bas Terminal Bentayan Muar) nanti ai hapdet dalam belog.. tak sabar ai tell u nak masak mee rebus.. wakakaka.. thanx to you lah dear cikJah.. ;)
    Selamat Hari Raya..

    ReplyDelete
  12. makin femes pula lipstik jenama NYX ni.. nak try juga kot jadi bibir Angelina Jolie ke?... nak kirim juga tau...

    ReplyDelete
  13. Lipstick utk raya ye Zaza:) mesti anak dara zaza pun mencalit sama kan... budak perempuan kakak faham sangat

    Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin dari kakak ye Zaza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai tekaan Kakak.. memang dari awal lg dia dah kenen kat saya yg dia nak pakai kaler merah tu.. hehehe

      Delete
  14. Hamboiiii...merahnya Kak Jahhhh!!!

    ReplyDelete
  15. Hahahhahhahaaha terima kasih kak jah sudi jawab soklan anakanda ko ni zaza hahahahha ngidam tgk perencah tu zaza kikikikiki....perghhhhhhhh tergoda i tau tgk lipstik u...kemainnnnnnn kaloh kak jah...series cantik...i suka terang2...sometime suka light2...tgk event kan...hehehhehe

    ReplyDelete
  16. Semalam SA terjah Sephora cari if diaorang dah amik stok...haremmm..xde kaler Nyx yang SA nak...sedih tau....

    ReplyDelete
  17. amboiii merah menyala mak ngah lipstik tu ;p kurlassss kau kak jah hehehe ;p

    ReplyDelete
  18. salam. eee..cantik colour dia..sy suka la sis..

    ReplyDelete
  19. Amboiii bibir raya akk.. Bukan kemain menyerlah.. Dari jauh blh nmpak dh..haha
    Sedapnya laksa.. Cpatlahhhhh bln 8.. Nk blik ipoh.. Nk suh mak masak sblm brnak.. Haha

    ReplyDelete
  20. selamat hari raya n maaf zahir batin cik jah...

    meriah la bibir cik jah raya ni

    ReplyDelete
  21. wowwww.... terang benderang kaler merah tu kak,, :) sedap lak tgk asam lksa tu...

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum,
    Merahnya...tapi sesuailah utk ceria dihari raya!

    Salam Lebaran buat Cik Jah sekeluarga. Semoga Syawal ini disambut dengan gembira bersama insan2 tersayang. Mohon ampun dan maaf jika ada salah dan silap sepanjang perkenalan.
    Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin... :)

    ReplyDelete
  23. Amboi Cik Jah....melaram gincu baru nampaknya...hehe...nak lawankan dengan kebaya nyonya hijo lew tu.....
    Dekat Tesco ada nampak produk Adami ni tp tak tau mee rebus ni ado ke tidak......cubalah skodeng!

    ReplyDelete
  24. Soklah cik Jah sambung entri lepas yek.. .mato dah pedas ni weyh mintak bobok...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah