Friday, July 11, 2014

Wedding Anniversary di Chatz Brasserie Parkroyal KL

Hi Kak Jah dah sampai.. hahaha. Ni Ahad lepas masa date wedd anniversary kitorang.. celebrate secara berbuka di Chatz Brasserie, Parkroyal Hotel, Kuala Lumpur. 

Start dari sampai tempat tu sampai lah semua pelusok tempat aku snap gambar.. semata2 nak abadikan wedd anniversary kitorang dibulan puasa katanyer.. hahaha.. ada ke orang macam tu?? tak lah.. kata ada blog.. so semua2 gambar tu aku nak adabikan abadikan dalam blog lah untuk kenang2an dimasa tua nanti ;)



Bukan setakat kat dalam je tau makan dia.. kat luar pun ada. Nanti aku tunjuk.


Mintak tolong waiter yang lalu lalang snap kan gambar.. bila tengok balik gambar ni dengan dia dia skali masuk dalam gambar.. tu kat cermin tu.. hahahaha.. nak jugak enteprem ;P

 I snap gambar you.. I pun ada dalam gambar skali.. ni baru ok ;)


Pantang nampak cermin.. sorang2 pon bolehhh.. ahahaha

Nizam & Zaza ;)

 Test test.. aku dah tak pedulik orang keliling nak kata apa.. janji aku dapat selfie. hahaha.

Ohh lupa nak bagitau.. table kitorang memang betul2 sebelah menyebelah dengan foodies.. senang kerja aku nak capai2 makanan.. agak2 malas nak bangun aku merangkak je dari meja.. hahaha.

Ok mari tengok gambar yang super banyak yang aku nak tampal ni.. kalau airliyur meleleh sila lap kat baju yer.. hehehe.


Suka yang ini?? aku tak makan oyster ni.. tak pandai.. tekak penoreh getah macam aku cuma pandai makan makanan kampung sajo.. nasik2 ketupat, sambal belacan, lauk2 kampung.. hahaha.


Ini rusa yer bukan kambing. 

Haritu aku tak tau menau pun ada makanan lagi kat bahagian luar.. yang aku nampak semua makanan kat dalam je.. sekali aku tengok Nizam ambik satey.. aku tanya dia ambik kat mana.. dia kata kat luar.. skali bila aku keluar tengok.. nahhh tu dia sebontot rusa sedang dipanggang.. hahaha. Means kat area luar semua masakan panas lah.. ada goreng2, bakar.. karang kalau bakar2.. kat dalam harok pulak satu kedai berasap.. kannn??!

Kat sini konsep makanan dia semua ala2 kampung.. itu yang aku suka.. makan sampai dah nak terbelahak kitorang haritu.. hahaha. 

Anak2 tak ikut.. memang saja tak nak bawak sebab kami nak dating.. hehehe.






Nasi tanam daging.. agak pelik nama dia.



















Ok settle semua lauk2 yang ada.. ini pun ada yang aku tak snap sebab malu.. orang lain sibuk tawaf ambik makanan aku sibuk tawaf ambik gambar tak sudah2.. pastu gigil masa snap gambar.. takut masa tengah snap camera jatuh dalam lauk.. hahaha.


 Pinggan aku

 Pinggan Nizam


Pinggan kitorang


Share




Yang penting makanan Hari Raya ada!! ini lah yang aku idam2kan untuk buffet ramadan kali ni.. feeling ala2 hari ini di Hari Raya.. gittue.. hehehe.


Hohoho sukaaaa!! #Shuffle

Terima kasih suami ku sebab merialisasikan impian isteri mu nak makan buffet ala2 Hari Raya di Hari Ulangtahun Perkahwinan kita.. hahahaha.

Bagi aku ini sesuatu yang rare ar sempena wedd anniversary kitorang.. thanks Bie.. luv you ;)

30 comments:

  1. wow!!!! uhuk!!! tahan..tahan.. brapa RM kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar moon.. hehehe harga RM120 perhead..

      Delete
  2. hoyeahhh..i like!!ini baru la kerlasss sambut anniversary kak jahhh..walaupun satay cucuk-cucuk tapi taraf hotel okeyyy...tak main la makan celup-celup ala-ala jln tar ye dakk..itu mkn hari-hari pun bolehhh..hahahahahaha.....

    wehh..yg ni aku tak bleh lawan ko la....sebab abg jebat ko memang hebattttt :D

    ReplyDelete
  3. Perghhhh...tergugat keimanan aku tgk gambar makanan² ni.

    ReplyDelete
  4. Berpinau mata tengok makanan siang2 hari di bulan ramadan yang mulia ni. hahaha.

    ReplyDelete
  5. Wah...bestnya detim berdua eh zaza...lamanya SA x deting..cik abg bz la...heheheheheh

    ReplyDelete
  6. Kerlasssssssss zaza....puas hati julia baca dan tengok....zaza ni mmg sesuai buat job food review among blogger...sbb gambar semua makanan zaza ambil...terbaiklah...happy anniversary zaza and nizam...kerlassssssss tempat berbuka yer....tunggu julia plak ye kt BGR Bangi yer anniversary hikhikhikhik....nak men golf la hahahha

    ReplyDelete
  7. bukan senang nak sambut anniversary masa bulan Ramadhan kan, inilah peluangnya dapat pulak nak makan banyak mana pun.... happy anniversary yer.

    ReplyDelete
  8. terliuk dah nie tengok makanan ala-ala raya.....waduh..best ek dating berdua...

    ReplyDelete
  9. Happy anniversary..semoga berkekalan bahagia till Jannah :-)

    ReplyDelete
  10. ohmaiiii...byk gilos makanan..auwww..sebontot rusa tu nampak menyelerakan..tp xpenah lg mkn rusa..rase lbh kurang kambing kot..(kot)..tp mcm sket je kak jah ngan abg jebat mkn?banyakkk lg makanan tuuuu..

    ReplyDelete
  11. fuuyyooo..meriahnya dengan makanan..

    ReplyDelete
  12. Huhh!! Betul-betul En Nizam pandai pilih tempat makan.
    Kalau macam ini gaya masih nak komplen tak tahukah lagi kakak nak cakap Zaza.

    ReplyDelete
  13. memang happeninglah dengan menu yang ohsem tu.. fuh.. kelas kau jah.. ;)

    ReplyDelete
  14. seriusss bebaloi baloi! telioooooo kot T___T

    ReplyDelete
  15. Semua menu kat situ puas hati..kayrul dah g makan semlm dan rasa paling berbaloi la...rasa semua nak mkn tp perut sendat sgt tau kak zaza...

    ReplyDelete
  16. Wahhhh..ni baru betul2 nangis tepi bucu katil nih...sakan betul makanan!!

    ReplyDelete
  17. Agak agaknya berapa kilo hang makan Jah petang tu?....5 kilo ado? Apa pun lama dah meninggalkan zaman makan hotel ni....masa kerja dulu bul.n puasa ni mmg kenyang contractor belanja....hehe...nk keluar duit sendiri kedukut hehe...

    ReplyDelete
  18. Tahniah.. semoga bahagia hingga akhir hayat..

    Jemput Join Jika belum join.. "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"

    ReplyDelete
  19. wah..wah anervasarry ala-ala hari raya gitu.. hebat!
    menggigil ambil gambar maknan.. tahniah kak ats ulang tahun perkahwinan..
    memng akak ispirasi saya kalau nak kawin kena sweet mcm ni sellau dgn wife :)

    ReplyDelete
  20. Congrats kak zaza..selamat hari raya..ehh, moga bahagia hingga ke akhir hayat.. :)

    ReplyDelete
  21. happeningnya...happy anniversary...

    ReplyDelete
  22. Asslmkm kak.. Bukan kemain meriahhhh mknn nya.. Puas mkan tu..

    ReplyDelete
  23. menjejes ari liur tau kak tengok pepagi ni.menu sedap sedap tu..apepun happy annyversary akak n husband moga kekal bahagia hingga ke syurga..aminn

    ReplyDelete
  24. Ngengada nak tanya resepi..... belasah ajos hehe...google aje le ...tanya mak neneek mesti tau weyh....
    1 cawan tepung beras
    4 cawan santan kelapa
    2 cawan air
    sedikit garam
    daun pandan simpul jer
    campur jadi satu, kacau kacau sampai sebati baru tenggek atas api.... kacau sampai meletup letup kasi lama sikit kalau pekat sangat tambah air sikit....
    Udah masuk dlm loyang ....
    Rebus gula melaka ....makan....
    kalau tak jadi jangan marah hehe....

    ReplyDelete
  25. yumyumyum...dapnya...sweet jer tgk zaza n keluarga...hihihi

    ReplyDelete
  26. happy anniversary... senyum lebar ...hhee... may Allah blessed you both...

    ReplyDelete
  27. adoi kak , dh la pedih perut ni . bertambah pedih tengok makanan kat atas ni kak.. lapo nya.. oyster tu sedap kak , suka sangat rasa dia chewy2 berjuice hehehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah