Wednesday, March 4, 2015

House Of Nasi Kerabu - HONK

HONK tu short-form bagi nama House Of Nasi Kerabu. 
Hari tu ada ternampak gambar nasi kerabu Page HONK.. laju je jari jemari aku yang comel ni *mata keatas* tekan  LIKE kat fb page HONK. Gambar2 yang dipamerkan dalam fb semua menarik2.. semuanya nampak menyelerakan.

Haritu ajak Nizam pergi kedai ni.. mesti lah try kan?!! asek tengok gambar je.. sampai meleleh2 air liur aku.


 Nasi Kerabu NARA Ayam Bakar

RM8.50

 Nasi Kerabu NARA Daging Bakar

RM8.50




Overall aku bagi 2 bintang out of 5 bintang.. bukan kata tak sedap.. tapi mungkin sebab tak kena dengan selera aku kot.. sebelum ni bukan tak pernah makan nasi kerabu.. kalau compare dengan tempat lain, aku prefer lagi kat tempat yang selalu aku makan. Kebanyakan review yang aku baca kat fb pun kata kureng sedap.


Nescafe DANGDUT Panas
Harga RM3.00


Air Bandung (SEJUK) RM2.80


Teh Tarik Madu (SEJUK)


Ini yang menjadi tarikan bila orang datang kat kedai HONK. Tarikan dia sebab buih yang terlampau sampai melimpah ruah. Sedap.. harga RM4.80

Habis makan ada order bubur pulut hitam.. lupa pulak nak snap gambar. Sorry to say.. bubur pulut hitam tu cair giler.. dia punya rasa memang tak sedap. I think they should improve.


Cheeskut.. harga RM6.50 rasa dia biasa2 je.


Total RM59.40 

Siapa yang belum try makan kat sini.. pergi tengok kat FB Page HONK for direction.

18 comments:

  1. menarik.. nampak sedap... rindu nk mkn nasi kerabu lg..

    ReplyDelete
  2. dekat prima gombak kan zaza..hari tu nak p makan tapi tutup la pulak..

    ReplyDelete
  3. perghh teh tarik madu menarik tu...

    ReplyDelete
  4. Nasi kerabu pun macam-macam versi dah.
    Pandai owner dia cari idea buka restoran just based on nasi kerabu

    ReplyDelete
  5. fuh menggoda nya nasi kerabu. tak payah dah orang nak pikir makan apa, just pilih nasi kerabu ja. dan takyah nak ke kelantan dah. hehehe

    ReplyDelete
  6. teh tarik MADU tu bermadu sungguh rupanya :p

    ReplyDelete
  7. uih melelehleleh buih teh tarik madu tu ye....

    ReplyDelete
  8. presentation memang mantap..memang nampak sedap gayanya tu kak..tapi kalau xsedap rugilah nanti hilang cust..

    ReplyDelete
  9. 3 bintang ke berapa bintang...
    Tengok gambar tengah lapar ni memang berbintang-bintang u....hehe

    ReplyDelete
  10. Nasib semalam dah makan nasi kerabu. Tak der lah terliur sangat.

    Babe...bila nak turun cyberjaya? Aku dah tak malu dah...hehehe...

    ReplyDelete
  11. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    ReplyDelete
  12. nasi kerabu sedapnya.. favorite i tuh! mengoda btl la Nescafe dangdut tue =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah