Monday, March 16, 2015

Sri Sayang Resort Service Apartment, Penang

Harini aku nak share tempat yang mana location & scenery yang boleh dikatakan best juga lah. Tapi tak boleh lah ko nak samakan tempat ni sama best macam kat Hard Rock Penang. Bagi aku ni pun dah cukup helok jugak. 

Tempat yang aku katakan ni tak jauh dari Hard Rock Penang. Sri Sayang Resort Servive Apartment. Apartment ni one of CIMB punya property. Nizam as a CIMB staff, dapat lah harga staff. Kalau bukan staff harga lain lah gamaknya.

Welcome


Siang & Malam

Senja

Jom tengok keadaan dalaman Apartment ni. Oh lupa nak bagi tau.. Apartment ni besar.. fully furnished, ada dua bilik, dua bilik air.. tak perlu nak berhimpit-himpit atau berebut toilet kalau nak berak ya ;)

Hall

Flat screen with astro

PERINGATAN!! buat warga CIMB

Yang bukan warganegara CIMB bleh relax & lunjur kaki. Alamak.. nampak jamban lah pulak.. hahaha.

Dining

Kitchen

Mana yang rajin nak main masak2 dalam apartment ni, segala pinggan mangkuk periuk semua ada. Agak2 tak cukup sila bawa sendiri dari rumah.

Sinki ni aku nak complain sikit. Haritu masa stay kat sana, sinki ni bocor. Setiap kali membasuh air akan keluar dari celah cabinet. Habis banjir satu dapur.


2nd room. 

Untuk master bedroom aku tak snap gambar. Mostly ID bilik tu sama je macam second room ni. Bezanya master bed tu ada toilet je.

Toilet sebelah 2nd room

Iron & iron board pun ada disediakan

 Toilet dalam master bedroom

Bathtub 

View dari tingkat 21

Untuk CIMB punya apartment ada curtain floor saja. Bukan semua floor/ apartment tu CIMB punya. So bila guard tanya kita stay kat tingkat berapa, diorang akan tau samada itu Apartment untuk Bank atau tenant lain.

View dari balcony

Violet House Cafe berdepan dengan Swimming pool




Walaupun swimming pool sekakang kera, budak2 ni tetap beronok-ronok dalam tu.

Info : Swimming pool dibuka start pukul 9.30 pagi - 7 malam. Sebelum melepasi kawasan pool ko kena register dulu.. ada guard tercongok bawah pokok dekat situ. Tulis je nama then baru boleh pergi mandi.

Overall tempat ni memang cool, bersih, cantik, view pun menarik. Tak ada gangguan langsung coz security kat Apartment ni sangat2 strict.

Kepada yang bukan warganegara CIMB, ini room rate yang sempat aku snap.. or else boleh tengok kat website dia http://www.srisayangapartments.com/

12 comments:

  1. view cantik... tp macam tak berapa nak bersih sangat kan...

    ReplyDelete
  2. Berbaloi la sis...suami geng CIMB dpt faedah terbaikkk...wpun sinki bocor sikit tp bilik semua julia tgk cantik...hall dia besar fuhhhh...boleh book la nanti

    ReplyDelete
  3. uiiiii lawa...mcm ni nk kena carik staff cimb lah hehehe

    ReplyDelete
  4. huwaa mara xde umah kat penang plak..yg ade kat pd n cameron jek..phuii..eh ade bnyk lagi tapi penang takde arr..

    ReplyDelete
  5. Untung la zaza and nizam...dapat rate best utk staff...

    ReplyDelete
  6. Rate dia pun ok la zaza...kan?
    Nti bila2 blh la stay sini..selalu dok lalu je

    ReplyDelete
  7. Eh Not bad jugak apartment nie babe..sesuai la kalau datang ramai2..=D

    ReplyDelete
  8. okay jugaklah apartment ni..tapi kalau kotor memamng allergic sikit n hilang mood bercuti gitu.

    ReplyDelete
  9. I booked for next week. Hope all is well. Tq for your kind review. Hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah