Friday, July 26, 2013

Pengalaman Mengajar Erti Kehidupan

Perggghhh tak payah nak gempak sangat lah tajuk ko tu, macam beso no pengalaman tu kennn... hahahaha
Eh memang betul tau, tak kira lah pengalaman apa sekali pun samada besar ke kecik pengalaman tu ia mengajar erti kehidupan ko. Tahu???!!! 
haaaa jangan main2 yer Cik Gayah, mohon alert dengan setiap perbuatan ko hari2.

Memandangkan aku dah screenshot kan cerita ni, tak payah lah aku nak kena membuat satu karangan yang panjang untuk nak explain apa ke hey nya masalah yang menimpa aku Rabu lepas.. hehe

Ini luahan hati kat fb.. ngehhhh

 Ini pulak luahan hati kat twitter ;P

Btw, thanks to all bestie yang advise aku haritu. korang sangat concern.. love love love *kekembang montot sambil buat muka cute*

So korang, sila lah berhati2 semasa memandu yer.
Zaman sekarang ni ayat 'Don't texting (whatsapp, BBM, Sms, etc) & drive' dah boleh digunapakai selain 'Don't Drink & Drive' muahahaha. 
Yang paling penting sekali..
Memandu lah berhati2,  Ingat orang tersayang.. hurmmmmm =)

18 comments:

  1. Betul tuh mommy zaza....pernah alami apa u rasa....dah sememangnya Umi keluar dari kereta pi bg ceramah free tepi cermin kereta dia masa preggykan Qi 8 bulan...x cayer? Sila percaya mommy zaza...seakan nak luruh jantung...jantung xper lg kalo nyawa anak umi melayang hado ko nk ganti ngan nyawa ko (si prndriver wanita yg nk tunjuk hero masuk line kanan x bg signal...masuk mcm jln tuh bapak dia punya) kemainnn kan umi Qi pi bebel dpn kerete dia...hahahhaha...

    Nsb zaza selamat....kalo x umi Qi gak risoooooooooo....risoooo oooo sapa x risooo

    ReplyDelete
  2. salam nuzul al-quran
    salam jumaat
    singgah pagi

    ReplyDelete
  3. Akk pon pnh alami jgk dlm awl.thn ari2..dgn ilhami ms otw g keje..mujur la sempat elak n kete akk terbang panjat divider...n Alhamdulillah ilhami xde pe2 n xterkejut..menggeletar akk..kol.opismate tlg dtg amik n tlg turunkan kete dr divider...

    ReplyDelete
  4. memey bahaya tgh drive reply call or sms.. Alhamdulillah semuanya selamat kan...

    ReplyDelete
  5. bahaya tu..lain kali hati2..)

    ReplyDelete
  6. Syukur awak selamat..
    Nikmat tu...Rezeki tu...rezeki diselamatkan dari musibah.
    Moga jangan belek henfon masa driving lagi yer...belek la stereng tu...:P
    Dan jgn lupa baca doa naik kenderaan :)

    ReplyDelete
  7. syukur diberi peringatan macam tu, ada yang tak sempat diingatkan.

    ReplyDelete
  8. Mmg bahaya kalau tgh drive tapi dok Sibuk ngan hp... mmg kena take note sgt2...

    ReplyDelete
  9. same case with me last week..tp adik SA melamun...sikit jer lagi nak langgar belakang kereta...memang terkejut....

    ReplyDelete
  10. tu lahh. careless mistaken cam ni mmg kita selalu buat.. kalau tgk org bwk kete terhoyong hayang, kita dah tau dah. sure guna hp..

    ReplyDelete
  11. Bahayanya. Ianya pernah terjadi gak pada saya. Terlampau leka nak reply text. Nasib sempat brek. dah lah time 2 kete baru je pakai 3 minggu.

    ReplyDelete
  12. Nasib baik u xpe2 dear.. farah pn suka guna hst masa driving..skrg nak insaf jugak la..huhuhu

    ReplyDelete
  13. Ya Allah..hati2 tau kak lepas ni. before ni saya pernah jgk nak jadi camtu. time balik kje. sebab sorang2 kan. kalau break emergncy pn sndiri rasa. time ada family xberani nak sntuh fon. mau berasap telinga..hehe

    trauma tu sy mmng sntiasa la rasa. tapi time nak tido dgn orang lain drive lmbat break.. insyaAllah lama2 trauma tu akan hilang..tapi ambik masa skit la..

    kak, saya tambah tabung skit melalui hishop..biar cpat2 bnyk..hehe

    ReplyDelete
  14. Allah masih sayangkan kita lagi tu Zaza....
    Ha.... lain kali jangan buat lagi hehe Sanggup ke nak tengok Nizam tidur sesorang hehe

    ReplyDelete
  15. moga jadikan pengajaran.. dan moga selamat dengan urusan seharian.. ;)

    psstt: buat je puding tu.. jadi tak jadi belakang cerita.. sekurang2nya kita cuba buat.. ;)

    ReplyDelete
  16. Sellau jugak buat tapi kita ni jenis kena sekali serik. Tobat...hehehe...

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.

    Saya trauma thn lepas tak habis lagi. Nak dekat raya accident. Langgar montot keta orang. Duit terbang melayang2 ikut gaya bebas. Tapi alhamdulillah saya dan orang yg kena sondol tu tak apa². Dah syukur juga keta masih bley bergerak even kemek kat depat. Beraya dgn keta yg tak handsome ☺☺

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah