Monday, July 8, 2013

Wedding Anniversary Kami

Pantas masa berlalu.. 
Sabtu lepas 6 July Hari Ulang Tahun Perkahwinan Aku & Nizam =)

Cer teka yang ke berapa tahun.. siapa dapat teka dengan tepat akan dapat hadiah misteri dari aku. 
Ohooiiiii tak payah nak main teka teki sangat.. tak ada siapa nak menjawabnya pun.. haha
Tak lah.. main2 jew, idok ler sampai nak buat GA. Akak ni bukan orang pemes Cik Jah oii!! =)

Ok berbalik pada Hari Ulangtahun Perkahwinan aku last Saturday, *melayu sangat ayat Hari Ulangtahun Perkahwinan tu* kikikiki 
Kitorang sambut pun simple2 jer, tidak ler sampai buat kenduri kendara.

Pagi Sabtu haritu dalam pukul 10+ Nizam pergi opis kejap. Nak up server kata nya.. 
Karang server tak up, mampos negara2 lain punya sistem tak berjalan.. tak kojer lah dorang.
Euuwww hari anniversary pun sibuk nak gi opis.. *rolling eye*

Lambat keluar rumah. Dah tahu dah nak kemana untuk dinner anniversary kami.
Nizam tu tahu sangat dah kalau dia tak tanya suggestion aku, sure aku ni banyak songeh kalau tak ikut taste apa yang aku mahu.. opsss!! poyo benar bunyinya hehe

Yerlah Cik Jah, bila fikir2 balik aku ni memang banyak kerenah.. tah macam mana lah agaknya dalam hati si Nizam tu ngikut perangai aku yang kekwat giler ni.. hehe 
Nevertheless, I know you sayang I kennn Bie.. buelkkkkk ;P

Kitorang dinner kat Ben's Bangsar Village je uolls. 
Berdating kata ko!! hehe
Anak2?? tinggal je kat rumah 
Makpak ko sesekali nak berdating.. *geli tiak orang membacanya*


Konon ala2 romantik lettew.. tak ada orang nak tolong amek kan gambar..
Maka sendiri snap ajos. Kira romantik lah tu kenn? hahahaha


Sebelum makanan sampai Candy Crush dulu.. 
Ini satu penyakit laki aku.. dia ni addicted dengan Candy Crush.. 


 Adegan propa!! laki ko main Candy Crush, ko pun konon2 nya nak main jugak.. hahahaha


Entah apa ke namanya dua makanan ni pun aku dah lupa... tapi sedap. Makan sampai burrrppp Alhamdulillah kenyang.

Nizam pilih Orange juice & Ice Chocolate Mint untuk aku


Lepas tu berdessert pulak...
Aku syak laki aku ni memang nak kasi aku gemok agaknya.
Selalu na bagi aku makan.. makanan pulak yang berupa kandungan lemak yang tinggi.. =(

Kek2 ni pun kitorang tak habis, sebab dah kenyang terok, sampai aku kata kat Nizam dah lah tu Bie, I dah tak larat nak makan.. rasa nak tido je ni hahahahha 

Lepas makan lepak2 jap.. karang takut dalam pada kekenyangan kot tertido pulak kat situ..
So lepak jap sambil berpoya-poya.

Nak berpoya-poya punya pasal, suruh waitress tolong amek kan gambar kamiorang..
Dahhhh kata pergi berdua je, selalu anak2 ada boleh lah dorang tolong snapkan.. 

Lepas tu akak di kejutkan dengan bunga tu.. Euuuwww >_<
Dalam pada  Nizam mintak bill, helok je waitress tu bawak bunga sekali.. 
Terharu Kak Ton dibuatnya.. terjejas kecomelan Kak Ton dimasa itu.. hahahhaha

Terima kasih Suami ku.. walaupun kadang2 tak berapa nak nampak sifat keRomantikan you tu.. hehe
Semoga perkahwinan kita kekal hingga hujung nyawa.. I love you so much.. peluk kuat2 =)

34 comments:

  1. romantis dah la tuh.. dpt gak la bunga.. hehehe.. sejak dah anak ada (dah besar dah pun) xdpt2 lg dah bunga.. lg kesian tau.. kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe romantis sikit2 je.. malu iolls hehe
      alololo nanti boleh request dengan suami yana yer ;)

      Delete
  2. So sweet & romantik tu.

    Happy anniversary to both of you. Smoga kekal bahagia selamanya.

    p/s: zaza, fiza susah lah nak drop comment. Loading lama sangat...huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thx for the pray Fiza ;)
      Alamak kenapa ek loading lama sangat tu.. nanti Zaza cuba tengok2 yer apa masalahnya tu

      Delete
  3. Oh my...jelessssss SA...cik abe SA x suka bab bg bunga... bkn boleh mkn katanya..bazir je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jgn lah jeles SA.. nanti request dari cik abe SA yer kasi bunga coklat instead of jambangan bunga ;)

      Delete
  4. Alah tau...... yang ke 11 tahukan hehe confident beb hehe....
    Cepatnya ni tido Zaza.... Amboi!!! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe OKje menang.. nanti boleh collect fridge magnet kat pos opis hehe
      mau idoknya.. dah kekenyangan mcm ular sawa lepas mkn terus mengantuk hahaha

      Delete
    2. Yelah mengantuk sebab kenyang tu.... Eleh eleh.....hehe

      Delete
  5. happy anniversarry puan zaza n encik nizam

    ReplyDelete
  6. Hahahaa...besh giler baca slot akasia diatas..rasa gumbira pulak haku....epi enibeseri,noq....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ini samarenda okeh
      btw thx noqssss ;)

      Delete
  7. selamat menyambut ulangtahun perkahwinan cik Bedah...amboi..romantik nya...pegang kejap2 tangan tu...dapat bunga lagi...mesti cik bedah terkejut manja...auuuwww....semoga jodoh berpanjangan dan berbahagia selalu yer cik bedah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee trima kaceh Cik Kiah.. romantik?? haha dah tua2 ni malu iolls bila uolls kata gitu
      InshaAllah thx for your pray Now ;)

      Delete
  8. lomantik la tu sis siap ada munga2 lgi ;0

    ReplyDelete
    Replies
    1. aauww lomantik2 munga namanya hehe

      Delete
  9. happy anniversary..... InsyaAllah semoga hingga kehujung nyawa.... Amin.....

    ReplyDelete
  10. Awwwwwwwww lovely....sgt terharu kan dear!
    Best tau sambut anniversary cm nih....Umi Qi yer anniversary 23 julai nih bulan ramadhan...tggu us hokeh! hahahaha....tp suka cara u olls handle event by event...semuanya sgt istimewa....good role model dear...congrates again on ur anniversary!!!! :)

    ReplyDelete
  11. moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. ;)

    ReplyDelete
  12. Selamat ulang tahun...baguslah begini, sentiasa romantik...semoga kekal bersama hingga ke syurga. Tahnah!

    ReplyDelete
  13. sgt sweettt okey!!! alah zaza mkn byk mane pun tak de hal lah..tetap menten kurus tau...jeles i tau....hehheehhehe

    sedap2 menu zaza n hubby mkn tu...teliur tgk...dah le lieya ni peminat western...ramai gak ckp kat bens ni makan sedap kan..bile laa umur lieya nak try nieh.....nak pi sane tu yg becinta tu...tapi satu hari nanti kene pi try gak nieh...tak tahan godaan tgk pic zaza ni heheheeheh

    anyway, hepi anivesary zaza n hubby....semoga bertambah bahagia disamping anak2 tercinta dan dimurahkan rezeki.... lieya rase anivesari ke 6 atau 7 kot nie....heheheheh

    selamat menyambut ramadhan al mubarak buat zaza sekeluarga....

    ReplyDelete
  14. wow.sweet nya korg.nk suh laki aku buat cm ni.nan hado.hahahaha

    ReplyDelete
  15. Happy Anniversary dear.. bestnya dapat bunga..romantik gitew.. ;p

    ReplyDelete
  16. soooooo sweet la sis.. =)
    siap berbunga.. mesti terkejut habis kan..hehe
    sedap betul mknan2 tu..erm..dgaan puasa..haha

    happy anniversary.. *10hari lepas* ;)

    ReplyDelete
  17. happy anniversary dear...semua nampak sedappp...sabar2 :)

    ReplyDelete
  18. cepatkan masa berlalu...semoga berbahagia dunia akhirat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah