Tuesday, July 23, 2013

Ramadan Yang Hilang

Sepajang bulan ramadan ni, TV3 ada tayangkan episod baru Samarinda, Ramadan Yang Hilang setiap hari Isnin hingga Rabu setiap jam 10malam.. 


Pada mulanya aku tak tahu pun kewujudan cerita tu kat tv apatah lagi siapa pelakon2 yang ada hahaha.. 
bila tengok kawan2 up status kat fb, bercerita pasal Ramadan Yang Hilang, baru lah aku noticed, ohhh rupanya ada cerita tu kat tv.. nampak sangat aku ni tak tengok tv kannn.. 

Nak tengok dari episode awal dah tertinggal pulak... 
hurmm aku pun tengok kat tonton je lah.. hehe

Oleh sebab aku ni cepat mengantuk bila tiba dimalam hari, lagi2 di bulan puasa ni... memang tidok ler aku nak menunggu pukul 10pm kat depan tv.
Kalau malam tadi episode 11 dah keluar, so pagi2 sampai opis curi masa kejap tengok through online ajos ;P

28 comments:

  1. farah pun tak sempat nak layan tv sejak posa nie.. kul 9.30 dah pengsan...mata mmg xleh nak tahan2 kg dah.. ;p

    ReplyDelete
  2. haha online ajos la jawab nya kan

    ReplyDelete
  3. OKje pun malas nak menunggu sampai kul 11 tu zaza.... ngantukss hehe sok dah nak bangun pagi lagikan...huhu

    ReplyDelete
  4. tak tgk pun citer ni...bess ke cik bedah oooiii??

    ReplyDelete
  5. SA langsung x tau perkembangan tv...kat umah sewa tu ada je tv tp tu la...xde masa nk tgok. .

    ReplyDelete
  6. Sejak masuk bulan posa, rancangan tv yang paling dinanti setiap hari adalah "azan maghrib"...hehe

    ReplyDelete
  7. Alahai... bulan puasa ni, waktu tidur berubah, ksi anak tidur terus lelap sama, mmg tak lyn tv loor..huuu..

    ReplyDelete
  8. lieya plak bulan puase ni mmg jadual berubah abis hah...tak sempat layan tv..sempat pun layan berita jek....lepas jek terawin terus naik katil...tak larat bijik mate ni hah....

    ReplyDelete
  9. drama nie best!...den layan kek Tonton jee...nak tgk mlm, memey x laaa..nantokkkk...hahahaha...

    ReplyDelete
  10. siang keje, malam amik turn jaga baby. solat terawikh pun terlepas apatah lagi nak tgk tv..huhuhu

    ReplyDelete
  11. Kakak rasa tak ramai yg menonton tak sebab bulan puasa ramai yg letih bila lepas terawih mesti terus cari katil hihi..

    ReplyDelete
  12. Memang best sis citer ni. Sakit hati bila menontonnya. Tapi lately dah tertinggal byk episod sebab tido awal ☺☺

    ReplyDelete
  13. Tak pernah tengok cerita ni coz masa start dulu sedih2 ja, tak suka tengok cerita sedih. Nanti dok sob...sob...sob depan tv.

    ReplyDelete
  14. Ulangan dia ada waktu 4.30 pagi. Boleh tengok sambil bersahur.

    ReplyDelete
  15. Haaaa umi Qi mai dah...mai dah...hehehhe aah zaza...baru mlm semalam umi Qi tgk cerita nih...mmg best sgt2...sedih plak rasa....tp mmg terharu tgk pengajaran dlm cerita nih... :)

    ReplyDelete
  16. Tu kak Azieazah dah bagi tau, ada ulangan 4.30am...hahaha..sila gigih bangkit awal...sambil tgk cerita ni, sambil masak sahur :)

    ReplyDelete
  17. Hi, this coming to you from Canada. I love your callsign. Very original, 'ZazaMy Moon'.
    I have lost touch with Malaysia, 26 years.
    Anyway....you keep well.
    Salam ceria selalu dan jangan lupa gembira di hati.
    Bagaikan sentiasa kedengaran alunan lagu merdu.
    Lee.

    ReplyDelete
  18. suka tengok cerita ni jugak...tp semalam tertido hah hah hah...malam nanti tengok kat tonton lah jawabnya

    ReplyDelete
  19. salam. ada tngokcite ni, tapi x paham r. mak dgn kakak je yg layan.. huhu

    ReplyDelete
  20. anak2 akak suka sgt tgk..tp akak tak minat Eira tu...so tak pernah tgk..

    salam kenal tuan rumah..follow & sedekah nuff kat sini

    ReplyDelete
  21. nampak sangat saya tak tau sebab jarang tengok tv..

    ReplyDelete
  22. Seronok gak layan citer tu.. Tapi kadang-kadang terbabas jugak.. btw.. Jom join GA saya :)

    ReplyDelete
  23. sy.. kalo dh trtinggal byk episod, trus x tgk!ahaha.mlas nk catch up

    ReplyDelete
  24. Sama la kira zaza... mlm lps solat dah terlelap... tapi ada tertgk 2 episode kat tv... mmg best jln ceritanya... tp blm smpt tgk di tonton...

    ReplyDelete
  25. Tak pernah tengok gak tapi member2 office selalu duk cita.

    ReplyDelete
  26. saya tak layan. sebab layan mata lagi best..huahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah