OTW nak ke GCM haritu cuaca memang panas terik.
Lagi2 tempat tu kan dekat dengan laut, so bahang laut tu memang kuat terasa.
Sebelum sampai GCM, Nizam ajak makan cendol.
Al-kisahnya tersinggah je tempat ni..
time tu dah tersalah jalan, nak u-turn ternampak pulak Cendol Banting ni.. terus nyinggah kejap..
Cendol cincau pilihan Danish
Cendol biasa pilihan Mak & Khairine
Cendol jagung pilihan Nizam
Cendol pulut pilihan aku
Mesti korang tertanya2ada ke yang nak bertanya??? apa yang istimewanya cendol kat sini..
Nak tahu apa??
Nampak apa benda yang lain dari yang lain kat situ???
Tadaaaa... dia masih menggunakan pengisar air batu ni lagi ok!!!
Very the traditional kan??? hehe
Aku jadi terkagun kejap..
First time seumur hidup dah tua bangka macam ni aku nampak kedai cendol pakai pengisar ni lagi.. kagum uollsssss =)
Lagi2 tempat tu kan dekat dengan laut, so bahang laut tu memang kuat terasa.
Sebelum sampai GCM, Nizam ajak makan cendol.
Al-kisahnya tersinggah je tempat ni..
time tu dah tersalah jalan, nak u-turn ternampak pulak Cendol Banting ni.. terus nyinggah kejap..
Cendol kat sini variety.. taste sedap walaupun tengok keadaan kedai dia agak sedehh & tak top macam Cendol Leman Dawi hehe
Cendol biasa pilihan Mak & Khairine
Cendol jagung pilihan Nizam
Cendol pulut pilihan aku
Mesti korang tertanya2
Nak tahu apa??
Nampak apa benda yang lain dari yang lain kat situ???
Tadaaaa... dia masih menggunakan pengisar air batu ni lagi ok!!!
Very the traditional kan??? hehe
Aku jadi terkagun kejap..
First time seumur hidup dah tua bangka macam ni aku nampak kedai cendol pakai pengisar ni lagi.. kagum uollsssss =)
wow terbaik
ReplyDeletekannn mmg terbaek
DeleteMula mula tak perasan...dah lama baru perasan...dia sagat ais tu yeh zaza...
ReplyDeletehehe harus sedap ni...
hehe tu lah zaman skrg org jual cendol mana ada pakai penyagat tu lg kann hehe
Deletesedappp Okje.. terasa lah bila makan gula melaka dia tu.. manis tak manis.
2 3 hari ni asek tgk org post pasal cendul je.kenapa eh.hehehe.
ReplyDeletedear,nuffnang tu.u kena daftar nuffnang.pas tu letak iklan tu ikut arahan dye.
Suka cendol..tp x leh mkn cendol pulut...huhu....nanti semput..kat Seremban pun ada benda tu..mmg klasik kan zaza...
ReplyDeleteZaman sekarang ni, sebagai peniaga makanan...guna benda2 yg old skool/tradisional mmg salah satu strategi tarik pelanggan...;) Macam cendol ni..guna pengisar ais macam tu....;)
ReplyDeleteMacam tu juga ada sebuah kedai makan ni...bakar ikannya guna kayu api...Mmg menarik customer ...:)
Bestnya... kakak suka cedol pulut letak durian!!
ReplyDeleteTempat kakak ni tapi tak adalah. Kalau nak masa jenguk anak di asrama tepi jalan tu kakak dah tahu tempat dia ada sedap:)
zaza den terliur dah ni hehehe
ReplyDeleteWauuu pertama kali tgk pengisar batu tuh....patotlah sedap kan zaza...dasat tau tgk cendollllllll...mengkagumkan :)
ReplyDeletewahhhh! mmg lain dr yg lain.. kagum lah org msih guna yg lama wp dh ada yg cggih..hiks
ReplyDeletetesilap langkah mau tesagat tgn ^__^
ReplyDeletesedap tu.... lepas nie boleh ler pekena cendol bakar yg femes kat kuala selangor tu...tapi kat dengkil ajelah..... kat simpang empat tu....
ReplyDeletealamak..salah masuk blog..haha
ReplyDeletesokmo mkanan je..sedap2 pula tu..
*tambah skit duit tabung nuff sis.. :)