Friday, September 26, 2014

Welcome To Kuching

Salam Jumaat

Kerja ke harini?
Aku baru je sampai Kuching niha. Berderup-derap jantung Kak Jah naik katerbang kali ni. Maklumlah macam2 cerita kes katerbang lately ni kannn.. oppss choiii sangat mulut tu. Janji dah selamat sampai pun dah cukup Alhamdulillah.

Saja nak bagi tau yang aku dah sampai Kuching harini.. karang orang datang sini tengok aku tak ada karang tercarik2 pulak mana senyap sedu je Kak Jah tak ada kat rumah.. hahahaha ada orang kesah???

Tadi masa kat dalam flight aku hangen betul dengan si botak belakang seat aku.. sambil dia berbual sambil push seat aku dari belakang.. lantak kau lah nak bercerita ke nak beryoga ke apa kat belakang tu.. ni siap tendang2, tolak2 seat aku.. tak selesa okeh!! Rasa nak bangun je gi ketuk kepala dia kuat2.. biadap sangat!

Tadi masa nak turun flight tangan dia terlanggar kat kepala aku.. cepat2 dia say sorry.. "sorry sorry sorry.. im sorry" sorry abah kau!!! Phuiii

Ok lah nanti sambung lagi yer.. bagi aku kutip cerita2 apa yang ada kat Kuching ni.. boleh share dengan kauorang nanti. Now aku nak pergi check-in apartment kejap lepas tu nak pergi jalan2.

Happy weekend ☺

44 comments:

  1. eh..lom weekend ni..dah pi..adeh...hehhe...selamat berjimba ye zaza

    ReplyDelete
    Replies
    1. going to weekend dah tu Kak.. hehehe
      thx ya :)

      Delete
  2. kak.. kirim salam kat mak pak adik nenek saya kat sana eh. hehehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kirim dah.. salam je belum lagi ekekkeke

      Delete
  3. best nya olidayyyy ;p nanti karang dri a to z ek kisah kt sana...

    ReplyDelete
  4. Salam jumaat yer ! sorry sgt lama x singgah, KA terlajak busy skang ni. moga semuanyer ok yer

    ReplyDelete
  5. dah sampai kuching eh, kak zaza n family.. Selamat bercuti n take care.. ;)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. mmg rasa nak lempang..tapi tak sampai.. hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. kalau rasa nak kena cucuk bijik mata tu sila lah ngorat.. hahahhaa

      Delete
  8. Soalan ini diajukan pada hari Jumaat tempoh hari...

    Erm... tak kerja.. Tapi terpaksa turun KL sebelah petang.. Ada sedikit urusan perlu diselesaikan...

    ReplyDelete
  9. Orang belakang tu rasa mcm naik bas ekspress jer kot...tu yang tak diam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa mcm naik bas ekspress nak balik kampung lettew.. hahahha

      Delete
  10. ke kuching plak...selamat bercuti cik jah...

    ReplyDelete
  11. Hahaha. Si botak eh. Apa2 pun dah selamat kembalikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha si botak tu.. rasa nak lempang je kuat2.. nway thank you ;)

      Delete
  12. tak suka jugak kalau dalam situasi macam tu..apepun selamat bercuti kak

    ReplyDelete
  13. Apa yg syok sangat mamat belakang ko tu Jah sampai mengenjut kerusi hang.....cuba cubalah bawak bersabar....zikir banyak banyak hihi

    Tu mesti kaki Khairenekan dengan omak eh.....yelah fefeeling kembarlah sangat.....
    Jap...jap....ke kaki opah hay.... haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tak bleh bersabar lah rasa nak hamok kat muka si botak tu cik bedah oiiiii

      Delete
  14. Tak sabar nak tunggu enty kUCHING ko tu.

    ReplyDelete
  15. Kuching mmg syok kak...dh banyak kali saya ke sana masa muda2 dulu kerja byk melibatkan outstation...byk tempat menarik...teringat kuih tradisonal...yum yum

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. kira best jugak lah Sarawak.. lagi2 mcm sis yg baru 1st time

      Delete
  16. Jelly Bunny? Akak ada juga sebijik tapi warna oren!

    ReplyDelete
  17. apa2 pun jelly bunny tu memang cun

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah