Friday, September 12, 2014

White Ribbon Campaign Run And Walk 2014

Hi.. Assalamualaikum..

Saja nak cerita ni.. at the same time saja nak mengimbau kembali masa lampau.. perrgghh ayat kau Jah!! hahaha.

Actually aku ni tengah bersemangat waja nak tebar cerita ni kat korang.. baru2 ni kawan aku ajak join White Ribbon Campaign Run & Walk 2014. Ni ala2 marathon lah.. siapa yang selalu terbabit dalam dunia marathon diorang tahu lah. 

Aku ni baru nak join. Selama ni tak pernah pun join event macam ni. Unless selalu buat outdoor activity sendiri je.

Siapa nak participate boleh pergi register online cepat2 sebelum registration closed yer.

Yeayy dah confirm pun registration Kak Jah.. ;)

Dulu selain ada gak outdoor activity yang aku rajin participate tapi among kawan2 je lah.. 

Antaranya

Volleyball

Volleyball ni aku join masa aku kerja SYABAS dulu.. Cer cari mana satu Kak Jah dalam gambar tu ;P Team kitorang selalu champion kalau lawan antara District. Yang sedihnya coach kitorang En. Hamzah baru je meninggal dunia awal tahun ni haritu. Tapi bangga ar sebab kitorang selalu champion. Masa tu semua disponsor.. dari baju, jaket, kasut semua di sponsor.


Berkayak

Dua orang pun jadi gak time tu.. hahaha. Saja nak enjoy2 dengan outdoor activity masa tu.. Sekarang kaluuu memang dah malas lah.. Unta padang pasir pun tak semalas Kak Jah.. tu yang badan pun makin membuak2 gemok :D

Aku pernah buat entry Kayak dalam blog ni.. kalau nak baca gi kat LINK ni.

Naik Gunung Nuang

Cerita aku nak Nuang pun ada kat blog ni.. nak baca sila picit BUTANG ni.


Rock Climbing

Entry ni kat LINK ni. Futsal pun aku join jugak.. tak silap aku baru2 ni aku ada buat entry aku main FUTSAL

Ni lah yang aku katakan tadi mengimbau kembali masa lampau. Sebenarnya saja je nak repost entry2 lama suruh korang tengok entry2 lama aku.. hahaha.

Dah sekian lama aku tak beraktiviti macam ni, tu yang aku semangat nak join White Ribbon Campaign Run & Walk 2014. 

Nak harapkan aku exercise memang tidak lah.. badan pun dah melampau naik berkilogram. Asek kena kutuk dengan Nizam je.. balik2 kata aku gemok gemok gemok.. nyampah aku :(

13 comments:

  1. Active ko yer jah. Selamat berlari.

    ReplyDelete
  2. mantop vontot ko jah!!!!!!!!!!!!! muahhh!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Yg laki i plak za sllu ckp i kurus .nyampah tai..seyes badan i dah naik..tp dia saje nk psiko i tak bg i benti makan bnyk la tuh..dasar jelesla tuh..uhuk

    ReplyDelete
  4. seronoknya buat xtvt outdoor ni.akak nijarang sekali berkesempatan nak buat..ohh..dasar pemalas...hahaha

    ReplyDelete
  5. Sebelum ni rasanya ko pun dah pernah jugak keluarkan entri passl white Ribbon nikan Jah....Baguslah Jah oii....kalau rajin join....mak dah tentu tentu jadi unta padang pasir hehe....
    Abg Jebat tu saja jer tau sebenarnya....bini punyalah slim dia kata gemok.....eleh padahal dia yg keding tu....hehe....ampun maaf bang Jebat oiii

    ReplyDelete
  6. fuyooo zaza...you mmg lasak yer...hihihi

    ReplyDelete
  7. suka aktiviti mencabar ni..tapi kalau jarang buat memang naik malas pulak kan..huhu

    ReplyDelete
  8. oooo aktif juga rupanya zaza ni dulu... aktiviti lasak pulak tu... hehehe

    ReplyDelete
  9. wahhh nampak jer macam ayu.. rupanya lasak jugak kak jah nie...hehehe

    ReplyDelete
  10. Hebat kak zaza kita...mmg adventures women...wauuuu...hadik mampu geleng je kt diri sendiri...tak mampu nak aktif mcm sis..tak mampu ke femalasssss hahahha...tunggu anak besar la baru nak cari sukan apa minat hehhehe...syok tengok sis buat rock climbing...mmg berani sungguhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah