Thursday, May 9, 2013

Kidzania - Adam Mukhriz & Awan Dania

Kali ni diorang nak jadi Adam Mukhriz & Awan Dania pulek????? biar betik???? 
Seakan poyo sangat dah bunyinya hahahaha
Eh tapi helok ler Bedah oiiii  at least diorang ada juga bercita-cita besar gitu.. yer dakk???!!! ;)

Sebelum ke Skyrider Training Area, niatnya nak ke kilang askrem... mau bikin askrem katanyerr..
Moh tengok apa terjadi kat sana.

Ada kisah disebalik gambar ni.
Kat sini cuma sempat queue je, tak sempat masuk.. capacity untuk masuk hanya empat orang sekali masuk.. 
Ramai pulak kanak-kanak yang nak belajar buat askrem haritu.
Amek gambar sajo lahhhhh, lagi pun rushing nak masuk ke tempat lain pula, kalau budak-budak ni tunggu haruslah tak cukup time gamaknya.. huhu

Kalau Khairine & Danish sempat msuk ke Mini Melts Ice Cream Factory ni, diorang kena bayar -10Kidzos.
To not waste our time, lain kali sajo lah kita masuk yer anak-anak.. =(

Terus lari ke Skyrider Training Area..
Kat situ diorang dapat lah merasa sekejap jadi Adam Mukhriz & Awan Dania.. hahahaha

Cuma sempat jadi Pilot je, dapat lah earn +15 Kidzos
Frustnya bila parents tak dapat masuk dalam tu tengok.. huwaaaaaa :'(
cuma dapat tengok sipi-sipi je dari luar cermin.. hahahha kasihan sungguh :p


Menunggu turn.. 
nampak dalam gambar ni sangat behave budak dua orang ni.. tapi realitynya boleh tahan juga lah notti dia tu ;)


Ini lah gambar sipi yang aku katakan tadi.. 
snap dari celah cermin je.. muahahahhahaha 

Kat sini tak banyak cerita yang aku boleh share.
Duration time diorang kat dalam ni dalam 15 minit je.. sangap juga lah makpak ko tunggu kat luar time tu.. :p

Settle kat sini, saja lah aku offer diorang nak beli air & pop corn tak.. 
laju je kata nak okeh!! haha 
Standard lah, budak-budak kenn.. we as a parents layankan je lah ;)

Sebelum membeli, meh sini aku kasi tengok dulu menu yang hado & harganya sekali.. 

That day aku beli popcorn 1, air 100plus 1 & air ice lemon tea 1.. total limablas hengget sahajooo.. pffffftttt >_<

Lepas dah membeli tu, kitorang turun.

Nizam suruh diorang pegi buat burger kat MarryBrown.. 

Jom tengok diroang bikin burger kat next entry.. 
hopefully thats will be my last entry lah pasal Kidzania yer..
Kemain lagi.. beraktiviti nya 1 hari, tapi up sampai dekat 10 entry.. puiii bosan okehh..
silap2 orang pun meluat nanti.. :p

8 comments:

  1. 15 hengget sahaja...tunai.....hahaha..
    Mmg takleh kidnap/sorok2 makanan bawak masuk ke? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You, 15hengget itu ayat perli babe.
      Giler ke apa beli popcorn & dua can drinks dengan harga 15hengget??!!!
      baik I beli kat kedai mamak je hahahha
      tak boleh kidnap/sorok makanan dari luar kot. hehehe

      Delete
  2. Mahalnya....gilos...cekik drh tul...

    ReplyDelete
  3. sonok sakan la adam mukhriz n awan dania tu :)....mak pak nya pun sonok juger...

    ReplyDelete
  4. Seronoklah depa...sehari je tapi dapat jadi pelbagai kerja hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah