Tuesday, May 28, 2013

Klebang Original Coconut Shake

W/pun kampung Nizam kat Melaka, tapi ini lah 1st time baru aku dapat merasa minum coconut shake kat Melaka hahaha 
Abes, asal nak pergi je ada je hal, tak sempat. 

Lepas dah buat lawatan sambil belajar bersama Ibu Bapa kat museum haritu, Nizam terus bawak kitorang ke Klebang.

Perrgghhh dari tepi jalan je dah jammed Jah!! 
mula2 ingat apahal lah jammed menggila ni, ingatkan ada orang kawin ke, accident ke apa!!
rupa2nya nahhhhhhhh tu dia penangan Coconut Shake kat Klebang tu. 

Kat tepi jalan tu je aku dah nampak orang begitu punya ramai beratur nak membeli coconut shake.
Bila Nizam masuk je ke lorong sebelah coconut shake tu, aku pun turun lah beratur sorang2 sementara Nizam nak pusing kereta kononnya nak cari parking.

Aleh2 time aku beratur, Nizam call aku suruh aku ke belah belakang.
Tanjat kita rupa2nya ada kedai dia kat belakang tu.. hahahaha *sangat jakun* ;P

Aku pun cepat2 lah jalan kaki sikit ke lorong belakang tu.
Masuk2 je kedai dia.. perrrgggghhhh ramai giler orang okeh!!!
Aku kalau ramai sangat, aku memang tak suka. Lagi2 nak kena berdiri tunggu seat... derrrrrr

Helok je aku berdiri sebelah meja makcik tu, dia pulak bangun..
perrrgghhh memang rejeki aku anak beranak lah dapat seat cepat.

Kat situ ko kena aggressive sket, kalau ko lemau je tak mintak order atau tak reti nak membeliak kan bijik mata mencari seat, alamatnya sampai ke malam lah ko cangok kat situ Jah.. hahahaha

Amek kuih & nasi lemak, ngap kat situ.
Order 4 gelas Coconut Shake, makan & minum sepantas kilat, dah kenyang boleh terus rambossss
Kesian kat orang2 yang menunggu nak duduk tu.. 

Ni lah keadaan kat kedai tu..yang menunggu siap berdiri2 
Tak tengok kat belah belakang kedai ni lagi.. kemain ramai manusia!! 
Aku pun tak lepak lama kat sini, janji aku dah dapat apa yang aku idamkan dah cukup =)

Ni keadaan kat luar, yang take away punya.. 
dalam gambar ni nampak x panjang Q, sebenarnya lagi panjang sampai ke belakang okeh!! 
Mohon percaya sekarang!! 


Ni Khairine punya, minum tak abes, maka tapau bawak balik.. 

Lain2 gambar aku tak dapat nak tunjuk..
sebab NIZAM DAH TERDELETE GAMBAR2 TU!!!!
huwaaaaaaaaaaaa sakit hati kita!!!!! 
You tahu tak Bie, I sangat kecewa tahu tak???!!!!
Adoiii nak marah pun yer juga, nak gelak pun yer jugak.. hahahahahahha (gelak marah)
Hadoiii bikin panas betul lah laki aku tu... Ggggrrrrr

Ada lah dua gambar yang aku sempat post kat IG 
Cer try klik kat sini kalau nak tengok & kat sini 

Dah lah lupakan je cerita pasal coconut shake tu.
Meh aku tunjuk plak kat korang gambar2 KhaNish naik kuda kat Dataran 1 Malaysia =)



Ni kat Pantai Klebang, sebelah menyebelah dengan Dataran 1 Malaysia.


 RM10 seorang untuk 1 round.. tak jauh tak dekat.. berbaloi lah seploh hengget sorang.

Aku kira2 dalam 10 minit je kot 1 round tu..
Kalau round satu pantai Klebang tu, aku rasa mau budak yang tolong bawak kan tu pengsan!! hahaha


Menghabiskan Coconut Shake anaknya yang tak habis hehehe 

Korang nampak tak deretan kedai kat belakang tu??
kat situ macam2 mainan ada. Salah satunya layang2 lah yang KhaNish mintak nak beli..
nak main kat tepi pantai katanyerr.. 
memang tak dapat layanan lah dari bapak korang KhaNish.. hahaha

Sekali nampak kuda, terus tak sebut lagi dah pasal layang2..

Nizam bayar doploh hengget, nah naik lah ko kuda disana dua beradik.. haha ;p

7 comments:

  1. sedap sangat ke coconut shake tu?? klu la kena beratur panjang camtu...harus la berambus balik...hehehe

    ReplyDelete
  2. Sonokkk ye mama zaza....ye umi Qi tau ada coconut shake kt pantai klebang...mmg nkpi pun x pernah pi...agaknya cuti sekolah rmai org kan cm tuh lah kot kena Q pjg....waaaaaaa anak2 zaza naik kudaaaaa...murahnyaaaa...best btulll kg hubby zaza ye...lama dh x pi melaka.....

    ReplyDelete
  3. Coconut shake tu macam sedap je zaza... hehe tapi panjang pulak Qnya...
    Anak aje yg naik kuda... emak anak tak naik ke? haha

    ReplyDelete
  4. setakat ni belum pernah sampai ke sana.. nak kena gedik lebih kat en. suami baru dapat agaknya.. kihkihkih..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah