Friday, May 10, 2013

Early Dinner di Strawberry Field, Petaling Jaya

Hurmmmm ini bukan cerita pasal Kidzania lagi yer. hehehe
Balik dari Kidzania haritu masing-masing dah kebuluran.. 

Aku cakap kat Nizam aku nak makan heavy-heavy & banyak-banyak *hahaha buruk lantak*
So kita menyinggah ke Strawberry Field di PJ.

Bila dah sampai tak tahu apa nak dipilih.
Kemain lama menatap menu tu seolah-oleh macam tengah mengeja pula.. 
Padahal menu tu untuk ko baca okehhhhh :D


Tempat ni yang sangat cozy, tak crowded.
Masa aku datang orang tak ramai, sebab petang baru pukul 5 lebih normally peak hour restauratn ni time lunch & dinner
Memang dari dulu lagi aku suka sangat lepak sini.
Foodies, so yummylicious.

Seberang sana pun Strawberry field juga.. kedai ni ada dua unit tapi cuma terpisah je each other.. 


Lepas je order makanan, aku terus bawa budak-budak ni ke Chatime.. 
Kebetulan pula Chatime ni terletak selang beberapa kedai je dari Strawberry ;)

Tujuan amek gambar kat sini??
saja je suruh Khairine & Danish pose macam tu.. 
konon-konon macam dekat Trick Art Museum... hehehehe 


Keterujaan apakah budak ni??
Perlu ke buat muka macam tu Khairine??? muahahhahahahaha


Kenapa tepek dua gambar kat sini??
sebab balas dendam masa kat Kidzania muka mak kau tak banyak di ambil.. hahahaha
*mak kau memang selalu gila kuasa dimana-mana sahaja* puuuiiii :D


Dah puas berjalan??
Perut dah kenyang???
Moh balik!!! Esoknya Babah & Mummy nak pegi mengudi.. lalalalalala ;D

25 comments:

  1. Hehhehe...muka mommy zaza cun melecun...untung danish gan khairine....dpt mama and papa yg super sporting....seronok yer mamam2 weeeeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. terima kasih Umi QI..
      Umi Qi pun apa kurangnya kannn cun lagi comel gitew hehehe :)

      Delete
  2. Mana-mana mama memang gila kuasa ! haha...terutamanya TU...hehe

    ReplyDelete
  3. Mana tak kenyang kalau dah banyak tu makan:)
    Semua pun dah senyum lebar tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mmg portion kat kedai ni banyak Kak..
      mmg kenyang :)

      Delete
  4. air tu sedap sangat nmpk nya hihi

    ReplyDelete
  5. Hehehe...balas dendam yer gorgeous mom ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mmg balas dendam pun Fiza.. :)

      Delete
  6. Replies
    1. aikk nampak chatime boleh lapar?? hehe

      Delete
  7. Hi Zaza, I enjoyed your this posting and your very nice, well taken pics. Great looking kids you have too.
    Your kids or your younger brother and sister?
    You sure got a beautiful smile....boleh lupa nama mak tengok the smile, ha ha.
    Have a nice weekend and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee thank you so much anyway..
      Come & visit me again ya Uncle ;)

      Delete
  8. SERONOK BAWAK ANAK2 JALAN HUJUNG MINGGU KAN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok SA.. suka tengok diorang enjoy :)

      Delete
  9. Ingat dapat tengok menu strawberry tadi. Baru nak rasa teruja. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm sila lah ke strawberry field untuk tahu menu lebih lanjut..

      Delete
  10. Salam Zaza. Kak Azie masuk membalas ziarah. Sori berlori lewat lak jengah. Kalut juga.

    Seronoknya anak beranak jalan jalan pastu makan sakan-sakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Kak Azie..
      no worries.. bila ada masa dtg lah lagi ye..
      mmg seronok kak, lagi2 tengok anak2 seronok :)

      Delete
  11. Memang cozy la interior kedai tu...
    Lepak2, borak mmg best kalau kat restaurant macam tu...Apa special meals nya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. menu special dia Seafood Carbonara.. itu for me lah
      tapi disebabkan banyak giler menu dia, so u boleh pegi kedai tu utk try..
      bestttt ;)

      Delete
  12. Happy sangatlah tu sampai macam tu sekali mukanya...
    Hehhehehehehe...

    ReplyDelete
  13. patut anak2nya pandai posing, ikut maknye rupanya...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah