Monday, May 6, 2013

Kidzania - Khairine & Danish di TV Station

Orang lain sibuk-sibuk berkempen sana sini, Khairine & Danish sibuk berkempen ngajak ke Kidzania.
Ditambah pula lagi persetujuan oleh bapak mereka, so mak mereka pun tanpa was-was ikut serta.. muahahaha :D
Sebenarnya dah lama berjanji dengan diorang nak bawa ke Kidzania, Sabtu lepas baru lah berkesempatan nak bawa diorang kesana. 

Seawal pukul 9.30pagi kamiorang dah keluar rumah.
Cadangnya nak breakfast dulu kat mana-mana masa otw nak ke Kidzania.
Fikir punya fikir, cari punya cari... tak berkenan & tak tahu kat mana nak makan, nak makan kat Rasta TTDI awal benau pulek kedai pun tak buka lagi =(

Jalan lah lagi sampai ke Mutiara Damansara, end up Nizam terus ke parking kereta kat bawah Kidzania, akhirnya McD sajok hahaha.. tu pun bersebelahan je dengan Kidzania. 
Rasa kan!! memilih sangat semua tak berkenan apa nak dimakan.

Lepas dah parking kereta, cepat-cepat beli tiket masuk dulu.
Sebab tak nak nanti budak dua orang tu akan memekak kat telinga makpak diorang ni..
Selagi tak beli tiket, selagi tu mereka akan tanya bila boleh masuk.. Derrrr 


 Mari kita santap dulu sebelum kebuluran didalam sana :p

Kami lah Power Rangers.. pffffffttt :D

Habis makan dah pukul 10+ udah lah terlepas masuk untuk pukul 10am, kalau tidak boleh lah feel lama lagi kat dalam tu.. huhu
Settle menyantap pagi-pagi di McD, dekat-dekat pukul 11am juga lah kitorang masuk ke Kidzania nasib baik dah siap-siap beli tiket masuk sebelum breakfast.


Cheque RM50 dah dapat, nak naik atas pegi cash out sebelum cari kerja untuk dapat kan duit yer kanak-kanak :p
Nampak tak muka excited, lagi 2 floor korang boleh sampai.. 
Asal kat setiap floor je Mummy dorang ajak bergambar.. tension kanak-kanak itu hahaha :D

 Baru lepas scan jam kat tangan sebelum dapat melepasi pintu masuk Kidzania =)

Yeeaahhhhhhh terlepas sudah..
Sekarang kami di dalam Kidzania oredi..  =)


Tak payah nak Q panjang sebab awal pagi orang tak ramai di CIMB bank.. ;)
Hurmm Bapak korang pun kerja CIMB, korang datang Kidzania pun guna CIMB juga???!! hahaha

Dah dapat sorang limaploh hengget, dah boleh pegi cari kerja yer anak-anak.. 
Mummy & Babah boleh teman uolls carikan kerja okeh!! ;)

 Sebab tak tahu ke mana nak hala tuju dulu, maka bertanya lah kat bro ni.. 
pssssttt bro tu Nizam juga nama dia.. hehe


Bapak mereka sedang mendalami dimasa yang sama anak-anak dah menunjuk duit tak sabar.. :D

Fikir lah Khairine, apa nak jadi di masa depan nanti.. ekekekek 


1st job.. nak jadi News Presenter katanyer.. hahaha
Ok gud, jom kita cuba ;)


Today's program.
Khairine & Danish dapat baca Buletin Utama untuk TV3.


Dengar dulu apa akak tu bagi instruction.


Ready!! 3, 2, 1 start... 


 Acececeh dah start, nervous lah tu konon :p

Kalau betul2 lah ada News Presenter besar ini orangnya kat Malaysia, kan ke comel =)
Aku sendiri pun tengok dorang rasa nak ramas-ramas je muka dorang tu.. sangat chomellll..

Dah abes baca berita, amek gambar dengan crew TV.. bajet artis lettew konon-konon hehe

Oh ada video yang Nizam rakam haritu, jom tengok.

Lil' News Presenter.. Miss Khairine Adrina & Mr. Danish Izdiyad, Buletin Utama on TV3 =)
Habis baca berita, dorang terus dapat gaji.. 10 Kidzos, 
10 Kidzos ni gaji dirorang 10 Kidzos ni macam RM10 kot.. 

Kalau nak tahu macamana diorang dapat earn 10 Kidzos tu, kat luar studio ada ditujukkan Federal Information Bureau of Kidzania, kat situ ko boleh tengok berapa Kidzos yang diorang boleh earn untuk setiap job yang diorang dah buat.

Untuk job baca berita ni aku tak amek pula gambar Federal Information Bureau, maklumlah 1st time datang & ini kan pula 1st job diorang.. hehe :p

Untuk next entry & next job diorang nanti aku tunjukkan macamana rupa Federal Information Bureau yer.. ;)

12 comments:

  1. makin glamer kidzania ni kan...

    ReplyDelete
  2. Best ye zaza...actually i nk story kt u one kisah lucu kami...nih ju ngan si suami bawak lah si Qi pi Kidzania tau dua tiga bulan lepas semata2 tgk ramai budak2 ke sana...mmg seronok satu building tulis kidzania....bila dh sampai kt kaunter perasan sesuai untuk umur 3 thn ke ats sbb semua game dlm tuh utk kids yg pandai bercakap....hahahhahah...so umi Qi lah merajuk sakan....salah ju gak lah x survey hahaha...tp seronok tgk video buletin utama yg diwawancarakan oleh anak2 zaza....pandai diorg baca berita ye....good job dear! :)

    p/s zaza...ju perasan lah bila u posing gan anak2 mcm adik2 jek...x sangka kan tgk anak2 dh besar....syukur alhamdulilah...nk jd cm u lah awet muda youuuu! :)

    ReplyDelete
  3. hahaa bestnyee kita orang besar leh main skli x..

    ReplyDelete
  4. wahh bestnyaa
    nampak keriangan budak2 tuu
    untuk dpt masuk sini ..
    ada mama dan babah yg sporting ;)

    ReplyDelete
  5. Kalau ita yg dewasa melihat pun dan exited apa lagilah anak-anak mestilah seronoknya tak terkata. Kalau bercerita kisah ini seminggu pun tak habis lagi. Kidzania memang tempat terbaiklah buat anak-anak utk berkunjung.

    ReplyDelete
  6. ooo..itu macam ke dalam kidzania tuh? salu pergi ikea.. nampak dari luar jeeee.. hukhukhuk

    ReplyDelete
  7. Fun kan dalam tu :)
    Tak sabar nak tunggu anak anak saya besar sikit...baru mereka boleh appreciate kalau masuk Kidzania ni

    ReplyDelete
  8. agak2 nya cik kiah ada cite2 nk jadi news presenter mcm tu tak? :).. tomei jer..

    ReplyDelete
  9. Tulahkan....berita kanak2....nape tak de ek Zaza...

    ReplyDelete
  10. Kalau betul ade berita kanak2, mesti pasal legoland, themepark, barbie semua kan...
    Hehehehhe..

    ReplyDelete
  11. bestnyaaa...merasa jadi pembaca berita.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah