Thursday, May 2, 2013

Last Day - Jom Try Minum Kopi Luwak di Bandung

Last day di Bandung.. merayap dari siang ke malam juga. Flight kitorang haritu pukul 7.25malam waktu tempatan. Banyak masa lagi.. masih sempat lagi untuk merayap ke FOs di Jalan Riau sebelum check-out.

Lepas breakfast & check-out Hotel, decided nak jalan kaki je ke FOs, kan dah dekat dengan Hotel yang kitorang lepak.. Pak Budi agak relax sikit lah dari melayan kitorang haritu.

Baru je merayap duatiga FO di Jalan Riau, kitorang nak singgah lepak minum kejap di cafe sebelah FO The Summit.. ek elehh sekali dorang kata tak siap lagi daaaa.. Padahal time tu dah pukul 11 lebih kot.. hurmm tak ada rejeki lah nak lepak minum kat situ.

End up Pak Budi ajak kitorang pegi BABE, BABE ni FO juga. Dari Jalan Riau ke BABE harus naik mobil ya Ibuk-ibuk juga Bapak-bapak sekalian..

Dah sampai BABE.. nyorok belakang laki supaya tak nampak gemoks.. hehehe. Tahu apa maksud BABE??? tunggu eh, kejap lagi aku bagi jawapan.. 

Sebelah FO BABE ni ada coffee shop kecik.. lepak minum kejap sebelum masuk BABE..  cafe ni ada jual air Kopi Luwak..

Korang pernah dengar kan Kopi Luwak???!! Kopi yang diperbuat dari tahi musang.. bukan lah semata-tahi dia letak dalam tu okeh.. Ada lah campuran yang di letak  dalam kopi tu bersama tahi musang.. cara campurannya, Kak Jeton tak tahu yer adik-adik.. Cuba tanya dengan Pakcik Google =)

Ini lah sign Kopi Luwak di Indonesia.. Jangan pulak kau sebut Kopi Lawak yer Bedah!! hahahaha

Rupa kopi luwak ni sama je macam kopi biasa.. cuma campuran dia je lain sikit. Pak Budi suggest jangan order dua cup, better order satu cup dulu untuk rasa, karang buatnya tak sedap, bazir plak nanti.. so order satu cup je aku share dengan Nizam.. 

Sluurrrpppp.. rasa dia biasa je macam kopi chap kampung.. haha.. Pahit-pahit serupa kopi biasa je. Tak ada beza pun.

Menurut Pak Budi, bila dia ambil & bau sikit dari cawan ni, dia kata Kopi ni dicampur dengan kopi biasa, kalau original kopi luwak, baunya agak lain sikit, rasanya pun lain.. Pak Budi kata lagi kalau Original Kopi Luwak, bila minum rasanya akan pahit & busuk.. bau busuk macam mana aku tak pasti lah kennn.. dah nama pun diperbuat dari tahi musang kot.. haha. Takkan bertukar jadi tahi budak pulak kannn... giler tak selera. muahahaha

Asalkan dapat merasa pun dah cukup lah.. janji dapek. Tidak lah aku kemaruk sangat nak yang betul-betul original Kopi Luwak made in tahi musang tu.. hahhahaahhahaha geli hokayyy!!

Selain dari Kopi Luwak, Nizam order Mocha Dingin.. Pak Budi pulak tak habis-habis dengan teh tarik.. hahaha

Ini roti bakar cheese.. rasa dia biasa je.. Roti tu dibakar lepas tu dia letak susu pekat manis sikit atas dia then tabur dengan cheese. 

Ini roti bakar coklat & peanut butter namanya.. Biasa2 juga, roti dibakar lepas tu sapu dengan peanut butter & coklat didalam lepas tu letak susu pekat manis sikit atas dia.. manis nak mamp boleh potong kaki! 

Settled minum-minum & makan-makan, kitorang terus kesebelah coffee shop ni.. Masuk ke dalam BABE. Kat dalam BABE ni semua jual barangan terpakai tapi original ktanyer.. semua benda ada.. segala alat muzik ada jual, jam tangan wanita & lelaki, handbag, pakaian, kasut, motosikal.. hahah moto buruk je pon dia pamirkan kat sana, senapang (kalau tak caya nanti aku tunjuk gambar yer). 

Ini lah maksud BABE.. (BA) - Barang (BE) - Bekas
Kalau kat Malaysia ni, Barang Bekas tu ala-ala kedai barang terpakai lah.. macam kedai Cash Converter.. 

Nahhhh.. percaya tak senapang ada dijual kat sini?? hehe.. ini senapang betul-betul tau.. bukan cobaan.. Gambar ni pun curi-curi snap sebab dalam FO tak boleh amek gambar.. hehe

FO ni ada dua tingkat.. di tingkat atas semua letaknya kasut-kasut. Tingkat bawah pula handbag, luggage, jam tangan & lain-lain. Kat FO ni juga sempat beli beberapa barang. Nizam beli backpack & kasut.

Ngam2 je lepas bayar, nak keluar dari FO ni hujan lebat pulak.. So tunggu dalam 10minit baru hujan reda. Lepas tu kitorang teruskan pengembaraan *mengembara lah sangattt* ke Jalan Riau balik.. sambung nyopping di FO Jalan Riau.. mahap yer gambar tak diambil, sebab dah malas nak bergambar.. penat jalan kaki sepanjang Jalan Riau..

Lepas dah agak berjam-jam merayap di Jalan Riau, kitorang make a move untuk lunch pula.. Haritu kitorang try makan nasi padang di Restoran Simpang Raya.. (tak ada gambar sebab keadaan restoran & makanan lebih kurang sama dengan makanan di Restoran Sederhana) lagi pun hujan. Not bad, tapi agak mahal sikit dari Restoran Sederhana. Cepat-cepat makan, sebab rushing time nak ke airport. 

Lompat ke Kartika Sari pula.. kat sana juga aku tak bergambar, rushing. Tapau doblas kotak. kiriman dari kawan Nizam tiga kotak,bagi kakak, abang, SIL & untuk sendiri makan 9 kotak.. Yang sendiri makan jer lima kotak.. haha giler tamak!! yang lain sedekah kat Kakak, Abang, In-Law's family sorang sekotak.. 

Dua dari lima kotak aku punya untuk makan sendiri

 Yang variety ni, beagi kaum kerabat sorang sekotak..

Total 12 kotak kitorang hangkut bawa balik Kolumpor.. Cuba bayang kan doblas kotak je kek, lain-lain barang lagi yang penuh satu mobil tu siapa nak pikul??? haha

Settled beli kek, tiba Nizam kata flight delay pulak. Supposed flight pukul 7.25malam di tunda ke pukul 9.25malam.. Waduh-waduhhhh jalan & shopping lagi ya buk.. hehe

Time pun dah pukul 6petang waktu Indon.. Pak Budi bawa kitorang jalan-jalan lagi sekitar Bandung. Pak Budi bawa kitorang ke kedai Collector Parfum. Parfum di sana bukan yang original macam kita beli kat KLCC or Pavi yer.. ni dorang bancuh sendiri tapi bauannya sama seperti yang original. 

Ini Nizam punya.. aku lupa apa bau untuk perfume ni.. sangat murah & berbaloi.. sebesar botol ni baru RM belasan ringgit je.. Bau sangat wangi, long lasting. Aku tak beli.. berlagak kononnya sebab tak original.. puiii hah. Padahal Nizam dah paksa aku suruh aku pilih bau apa yang aku nak, tapi aku tak nak jugakkkk.. Bila balik rumah, rasa menyesal pulak tak beli.. muahhahahaha padanlah muka!!

Lepas dah beli perfume di Collector Parfum, Pak Budi bawa kitorang ke Bali Heaven.. Bali Heaven ni FO juga.. siap ada Cafe & Spa dia sendiri di kawasan FO dia. curlass Bedah!!

Untuk nak perabihkan masa sementara nak tunggu flight, aku & Nizam tak shopping pun kat Bali Heaven tu.. just datang bergambar lepas tu lepak kat Bali Hang Out Cafe.. Pekena kopi sat kat situ.. 

Di Depan Bali Heaven.. FO biasa juga macam FOs yang lain di Bandung.. 

 Pintu masuk Bali Heaven.. Deco memang Bali habis.. cantik!

Hahahaha ni siapa?? laki den!! hujan katanyer.. miahaha

Sebelum masuk dalam FO ni, aku terbekanan pulak dengan bunga yang digubah dalam tempayan.. shantekkk sangat =)

Nakkkk gak selit bergambar dengan bunga tempayan tu.. hehe poyosss!!


Pintu dalam sikit dari yang gambar atas tadi di Bali Heaven..

 Pak Nijam & Pak Budi di Bali Heaven.

Apo kono eh Jang??? haha.. Suka hati korang lah nak posing macam mana pun Pak Nijam & Pak Budi.. agagagaga

Lepas dah memekak-mekak depan pintu Bali Heaven, kitorang decided nak ngopi dulu di Bali Hang Out Cafe, bersebelahan dengan Bali Heaven ni jew.. Dah lah tak beli haper kat dalam FO ni, kitorang bertiga dok kat depan pintu memekak-mekak amek gambar.. hanginnnn je guard tu tengok.. ada akak kesah.. hahaha


Welcome to Bali Hang Out Cafe

Lepak ngopi untuk last kopek time tu dengan Pak Budi.. 

Masing-masing oder hot drinks je.. Mocha Latte untuk Nizam, Pure Hot Chocolate untuk aku & tak habis-habis teh tarik untuk Pak Budi.. LoL!

Sambil ngopi sambil berborak.. nampak macam bergaduh je kannn hehe. Asek cerita pasal bola jer dua orang ni.. nyampah aku!!

Lepas dah habis ngopi, kitorang rushing ke airport untuk pulangggggggg.. huwaaa cedih.. Sampai je airport Bandung, bersalam-salaman dengan Pak Budi, terus check-in. 

Nampak sikit je kan?? tapi dalam bag tu kitorang dah sumbat selagi boleh sumbat barang yang dibeli.. Yang dalam gambar ni tak termasuk backpack yang kitorang kendong sorang satu lagi.. penuh padat okeh :D

Bajet tak nak masuk dalam kargo, kitorang nak kendong sendiri je masuk dalam cabin.. 

Sekali tak lepas pulek.. kena juga letak 2 bag dalam kargo.. Arrgghhh ambil yang minimum 30kg je pun dah seratus hengget.. mahal wooo. Settled hal barang, naik atas ke ruang menunggu.. delayed lagi dua jam rupanya.. 

Delayed punya pasal, diorang provided McD, dalam kotak tu ada seketui ayam & nasi.. makan lah kau sementara tunggu pesawat nya tiba ya =)

Cukup time, kitorang pun gerak masuk ke pesawat.. Rasa macam tak nak balik KL je... tapi tak boleh.. kena juga balik sebab duit dah habis hahahha.

Kami udah didalam pesawat donggg... Sampai LCCT lebih kurang dalam pukul 11.30malam.. terus amek bas LCCT - KL Sentral. Last bas pulak tu.. nasib baik sempat beli tiket yang last bas, kalau tidak berkampung lah kitorang semalaman kat LCCT.. huahahahaha

Sampai KL Sentral lebih kurang pukul 12.30pagi.. tunggu FIL kutip kami ditepi jalan kat KL Sentral untuk dibawa pulang.. hehe. Sampai rumah pukul 2.30pagi.. 

Sekian sahaja cerita kami ke Bandung untuk tahun 2013 =)

25 comments:

  1. kak... Bandung 2014 org ikot la hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jommmm akak dah book ticket.. mak ngah & anak2 akak semua pergi tau.. =)

      Delete
  2. Puas baca entry u zaza last episod lak tuh uwaaaaaaa...serius hati membuak2 nk ke sana...
    Kopi Luwak...weeeeeee nama yer pun eksotik zaza...
    Babe...bagus singkatan nama tuh dear...Barang Bekas mcm secondhand shoplah kiranya heheh kena bukak kt malaysia nih franciaskan sure jadi port utama nih terjah...
    Sure u teringat2kan percutian yg indah....ermmmmm now nk start verangan buleyyy heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dah boleh feeling dah ada kat bandung yer baca entry I.. hahaha mmg kopi luak tu ala2 eksotik.. pelik je nama & campuran kopi tu kannn
      a'ah bahasa Indon kan.. kalau kita kat msia ni panggil 'barang terpakai' tapi diorang panggil 'barang bekas' heheehe

      Delete
  3. Hahahaha...sempoi gila Pak Nijam & Pak Budi tu posing!
    Kopi luwak I try sekali masa kat Bali...entahlah...my taste, suka lagi kopi 434 tu..hahaha..
    Perasan tak, kedai2 kat Indon ni jual barang2 yg best..contohnya macam Babe tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha diorang kan 'adik beradik' hahahahhaa
      Pada I kopi luwak tu mcm tak ada beza je kan ngan kopi biasa.. kalau u suka kopi 434, I pulak suka kopi kapal api.. hahahahahaha
      a'ah mostly brg2 kat bandung rare kannn. .I love Bandung :)

      Delete
  4. Semput baca ko....kak bedah...hehe..memang meletop ....padat segala isi...dah tak yah gi bandung je.. Baca entri dah umpama pegi ya buk....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha baca entry pun dah boleh feeling ke Bandung :p

      Delete
  5. fuh !

    tapi paling x tahan roti bakar cheese tuu
    adehhh rasa nak pi beli roti dan buat macam nie .. aci !

    kek yg variety tuu sedapp nyeeeeeeeeeeee huwaaaaaaaaaaaaaaa
    kirim leh ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh buat sendiri je kan Sis.. tapi malas ;P
      Kartika Sari tu mmg sedap sis.. nak kirim nnt roger2 yer saya mmg tiap2 tahun ke Bandung :)

      Delete
  6. pak budi pun dh pandai berposing sakan...hahaha...mesti dah terkena badi cik bedah kita ni...huhuhu...setiap roti ada taruk susu cair...x pernah jumpa kut kt sini...ingatkan apa la tadi Kartika Sari...alat makeup ke...ghopanya..kuih...ha..lg satu...kopi luwak tu...ish..apa motif taruk tahi musang?? gerun dengo nya...rasanya klu cik kiah join cik bedah...mau gegak gempita kut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dia mmg sempoi.. lagi2 sekepala dengan Nizam.. Nizam pun melayan je kepala giler dia tu hehe.. mostly roti bakar kat bandung mmg ada letak susu.. sedap tapi manissssss..actually Kartika Sari tu mmg top kat bandung.. org msia mmg giler makan cake kartika sari tu. hahaha kopi luak yang RARE.. :)

      Delete
  7. Wahhh... Bukan main Pak Budi.....
    Sempoi... Hahahahahah......
    Kopi luwak?? Alamak, kalau AJ memang tak lalu kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Pak Budi tu mmg sempoi AJ..
      kalau ikutkan mmg tak lalu tapi nak try punya pasal, minum ajo lah hehehe

      Delete
  8. bestnya sis.. honeymoon ke?..hehehe

    cantiknya tmpat kat sana.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kami lah pengantin tua yang pergi honeymoon haritu ke Bandung hehe
      mmg cantik2 tempat dia.. lagi cantik kalau dapat pergi ke FOs.. boleh habis duit dibuatnya hehe

      Delete
  9. Saya rasa... kita tak boleh nak kira pendapat kita ajer...

    pendapat org lain patut juga di beri keutamaan. Tahniah admin atas pos yg bermanafaat.



    Feel free to visit my site ... Jubah Moden

    ReplyDelete
  10. best Nye .. leh dptkan contact pak budi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh email saya di zazaabdullatif@yahoo.com
      TQ

      Delete
  11. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717

    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335

    Email : Irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  12. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717

    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335

    Email : Irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  13. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  14. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

    ●11 - 14 seater 700.000, -IDR/70sgd/212RM/Day

    ●Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000, -IDR/80sgd/243RM/Day

    ● Van 18 seater 850.000, -IDR/85sgd/258RM/Day

    Kereta included :
    ☆ Driver / Supir
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ Daily mineral water

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus

    Jom..arrange your Bandung holiday

    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  15. 1 CAR TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH BOOM PROMO "1" : RP 380.000 / RM 112
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH BOOM PROMO "2" TANGKUBAN TOUR : RP 380.000 / 112 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > BANDUNG CITY TOUR+ LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, FARM HOUSE, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUDE ENTRANCE FEE TICKET


    PAKET MURAH BOOM PROMO "3" KAWAH PUTIH TOUR : RP 500.000 / 145 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT TOUR : RP 850.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > GARUT CITY TOUR : ORIGINAL LEATHER JACKET, CIPANAS HOTSPRING)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 850.000 / 274 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88 (FAST RESPON)
    email : adrianiku@gmail.com
    info & package : info@kya-travel.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    Website : www.kya-travel.com
    PIN BB : 7FB67AB2 / aulia
    facebook 1 : adriani_ku@yahoo.com
    facebook 2 : SUPIR Bandung Murah
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    PATH : aulia adriani / adriani_ku@yahoo.com
    INSTAGRAM : KYATRAVEL
    cp : aulia

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah