Friday, May 16, 2014

23 April 2014, Genap 2 Tahun Pemergian Yanie

Selama aku berblog ni, ini lah entry yang buatkan hati aku sangat2 tersentuh.. Pemergian anak kecil yang berusia 1 tahun 5 bulan pada ketika itu dan telah dijemput oleh Penciptanya kerana menghidap Brain Tumor yang dikesan secara kebetulan dan sudah ditahap kritikal.. Ya Allah.. sayu rasa hati aku bila baca coretan dari seorang Ibu yang tabah menghadapi dugaan Allah yang tak terhingga.. Ibu yang senang dipanggil dengan panggilan Fand dari blog ctfand.com 

Kalau korang nak tau cerita2 yang diluahkan oleh Ibu tabah ini, korang boleh baca di LINK ni.. bertambah sebak lagi bila Ibu tabah ini membuat entry khas buat anak kesayangannya di LINK ni. Korang wajib baca kedua2 link tu. Masa aku baca blog Fand haritu terus aku rasa sebak kat dada ni.. tak sanggup aku menyaksikan tribute yang ilhamkan oleh Ibu arwah Yanie.


Di sini aku sharekan tribute yang aku tengok separuh jalan je haritu sebab tak sanggup nak tengok dan menahan sebak.

Buat Fand, be strong dear.. anggap ini ujian yang paling bermakna buat Fand.. Setiap insan yang diuji pasti ada hikmah disebaliknya.. 

Dalam kenagan.. Al-Fatihah buat Arwah Sarah Izzyanie.

25 comments:

  1. Al fatihah utuk arwah adik yanie

    ReplyDelete
  2. takziah kepada keluarga adik Yanie...semoga mereka tabah...noe baca entry zaza pun dah nak sedih..inikan nak tengok tribute ni...dah sah2 la ada air mata yg kuar... :(

    ReplyDelete
  3. aku xleh lah baca entry sedih sedih ni.kang mula nk nangis.moga arwah di cucuri rahmat.

    ReplyDelete
  4. AL-fatihah. Aku tak blh baca ah citer2 macam nih. Laju jer airmata ni gugur.

    ReplyDelete
  5. tak terkata...
    terima kasih kerana memahami kak zaza.. terima kasih kerana entri ini...
    memang sedih bila di kenang...tapi..perancangan Allah tiada siapa yang tahu... Yanie akan tetap kekal dalam hati dan ingatan..
    terima kasih juga buat semua...doakan kami sekeluarga sentiasa tabah..

    ReplyDelete
  6. huwaaaa..xleh nak bace citer2 camni..pasal arwah aqil aritu pun xleh nk wat keje 1 hari asik ingt..nangesss je..br2 ni armand pulak..tu pun xbace abis..xsampai hati..

    ReplyDelete
  7. takziah buat keluarga yanie...sgt tersentuh hati. :(
    al-fatihah.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. akak slamat hujung minggu..
      menabung :)

      Delete
  9. al-fatihah..tak terkata tengok tribute nie

    ReplyDelete
  10. Allaaahhh.... sedihnya kakak baca Zaza.
    Kalau kita rasa macam ini apa lagi mak/ayahnya.
    Ujian yg bukan kecik diberikan. Moga mereka tabah...

    ReplyDelete
  11. salam. umm sedihnya...al-fatihah

    ReplyDelete
  12. Alfatihah utk arwah...
    ni xmo baca yg sedih2 nii..tersentuh hati seorg ibuu..

    follower #289

    ReplyDelete
  13. Alfatihah...semoga arwah tenang di sana

    ReplyDelete
  14. Yanie, tabahkan dan kuatkan hatimu.Al-Fatihah untuk arwah...syurga adalah tempatnya.

    ReplyDelete
  15. Ya Allah....bila zaza cerita ni pun buat julia rasa cm nak sebak sama...tu belum lg tgk video...xmo tgk nanti nangis x henti2...julia sedekah Al-fatihah utk anak syurga...amin

    ReplyDelete
  16. Alfatihah utk bidadari syurga.....
    Nanti kalau free free bolehlah terjah blog yanie ni...

    ReplyDelete
  17. maaf, mama tengok hanya beberapa saat kerana tak boleh menahan sebak, sangat sebak.. al fatihah buat sikecil tersayang...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah