Friday, May 23, 2014

Aku Terima Hantaran Mu

Teringat kata2 Habib Ali Zaenal Abidin masa aku attend class ta'lim haritu dia kata "Jangan suka meminta2" :)

So bila orang dah bagi tu terima je lah dengan hati terbuka.. jangan merungut.. jangan ngutok2 dalam hati.. bersyukur je apa orang nak bagi.. karang kalau kekwat sangat langsung orang tak nak bagi baru padan muka.. betul tak Kiah???

Nah terimalah gambar barangan hantaran dari ku ini.. semoga bakal2 pengantin kat luar sana dapat inspirasi dari gambar2 hantaran ni yer. Tak payah pening2 pikir apa nak bagi kat pihak lelaki/ perempuan.. muahahahaha.





Simple & budget sangat kann?? Gambar ni kawan aku yang whatsapp malam tadi.. pagi tadi bangun2 tengok hp.. mak aihhh biar betik zaman sekarang orang bagi hantaran macam ni punya rupa.. hahahahaha. 

Yup! I know this is joke.. aku syak masa diorang nak siap2kan buat gubahan hantaran ni, diorang saja buat lawak bodo letak benda2 yang tak sepatutnya macam dalam gambar2 kat atas tu. Bagi aku lawak giler kot kalau betul2 lah ada lagi zaman sekarang orang bagi hantaran benda2 macam tu.. hahaha. Kalau tak ada bajet sekali pun nak bagi hantaran, jangan lah bagi selipar berok, petai, helmet bagai tu.. hahahaha. Aku percaya orang yang dok ceruk kampung pun tak hingin bagi barang2 hantaran yang gini rupa.. hahahaha.

Saja buat entry yang tak berapa nak lawak dihari Jumaat.. Selamat terhiburrrrrr ;p

31 comments:

  1. Ok lettew. Dari x der hantaran langsung khenn. Jimat berganda2 namanya ni :-)

    ReplyDelete
  2. Hahahha.. lawak sungguh la Kak Zaza.. memang for sure diorang memain jer tu huhuhu :D

    ReplyDelete
  3. petai n sipar jamban tu rare sgtttt! hahhaha....

    ReplyDelete
  4. hahaahah aku ade tgk kat fb org share zaza..tegelak2 aku tgk..sgt2 rare woo kalo hantaran gini...alah hantaran ni buat tuntutan agama pun kan...yg penting ijab dan kabul....mane2 yg dpt hantaran mewah tu rezeki masing2 laaaa...yg penting jgn sampai buat loan plak semata nak beli hantaran mewah2...tak pasal2 berhutang lepas kawin....

    ReplyDelete
  5. kehkehkeh.. memang ohsem tengok gambar2 tu.. ;)
    kalau dapat hantaran macam tu pun biarlah orang nak kata apa.. sebab yang susah kita yang senang pun kita.. tapi biasanya pasti akan jadi bahan pada mereka yang datang kan.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. salam. hahahhaha terbaikla hantaran :D

    ReplyDelete
  7. HAHAHAHA. sakit perut gelak.
    klako !

    ReplyDelete
  8. hahaha terbaikk..jimat bajet macam ni

    ReplyDelete
  9. serius kak saya memng terinsipirasi..tapi psoalan nak ke si prempuan tu..tapi kalau dah sayang gunung berapi pun sanggup aku redahkan..tambah petai tu rare sunggggguh!!!

    ReplyDelete
  10. Walaupun jimat bajet, pada saya barang-barang tu kalau betul-betul dibuat hantaran are quite useful juga. Haha

    ReplyDelete
  11. Betul...betul ada member cik Bedah pun hantar gambo sama.....hehe
    Tu semua benda perlu tu....senang boleh guna terus hehe

    ReplyDelete
  12. haa, kalau dapat sunquick dan susu tu untung la kan. boleh minum sesama bila dah bergelar somi isteri . hihi.. helmet tu pun penting.. walau romantik naik motor berdua, keselamatan harus diutamakan :)

    ReplyDelete
  13. Hihi... kakak mula tengok pun dah tergelak Zaza sebab macam betul pulak sebab siap bereben bagai. Kerja nak mengusiklah ni..

    ReplyDelete
  14. hahahahahhaaaa... menarikkkk sangat ^_^

    ReplyDelete
  15. Julia pernah tgk gambar2 ni dulu2....heheh kelakarkan zaza...petai pun hado...sekali pakej ngan kuali...elok sgt ler tu...lepas kahwin terus pi dapur masak hahahha...mmg jokes ni...saje2 diorang buat...tp bila pk balik kan zaza...semua benda yg ditunjukkan inilah jadi peneman setia kita nanti...selipar nak guna kt dapur, petai tuh bermaksud masak makanan yg suami suka mkn...dan lain2 lg...mendalam kan heheh

    ReplyDelete
  16. Kalau dapat hantaran macam ni mau ada yg kene baling terutama selipar tu!

    ReplyDelete
  17. Terkejut tau memula zaza aku tgok gmbo2 dlm ini..haha..nk bg pun biala ada nilai sikitkan..kiki

    ReplyDelete
  18. kahkahkah..lawak2..klu btl pun ade yg bg petai tu ape salahnya..cantik jgk..kikiki..

    ReplyDelete
  19. pengsanlah kalau pengantin makan petai tu...menusuk kalbulah nanti.

    ReplyDelete
  20. usu f&n ngan gula tuh biasa orang belah2 pantai timur memang ada rasanyer....
    yang klako nih selipor jepun pun jadik haha....gelak lagi...

    ReplyDelete
  21. hehehehe...sabor jer la kan....sapa la yang buat trol and creative gilos ni...

    ReplyDelete
  22. Ini memang sangat budget..sangat rare kalau ianya real

    ReplyDelete
  23. barang terus boleh digunapakai dan petai tu terus menjadi hidangan pertama suami isteri.. :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah