Wednesday, May 21, 2014

APAM



Betul punya tak ada idea apa nak diperahkan untuk entry harini.. nah tengok je lah gambar apam beras yang aku beli pagi tadi.. hahahaha. 

Tadi aku post gambar apam ni kat fb.. ada yang kata "dah lama tak jumpa original apam beras" "susah nak cari apam beras sekarang ni". Ada ke antara korang yang tak kenal rupa paras kuih apam beras ni?

32 comments:

  1. huishhh makanan yang tak exotic dan pelik haruslah kenal babe... muahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe u mkn mknan exotic ke babe :p

      Delete
  2. kuih apam penah makan tpi bila ujungnya ada beras mcm eh?? tak sure la penah mkn ke tidok -_-''

    ReplyDelete
  3. Zaza...kuih apam beras ni mmg ada lg org jual sekitar selayang tempat kawasan umah julia...rasa yer sedap yg amat...mmg favourite julia dan Qi...kami suka tawar sikit rasanya...weeeee

    ReplyDelete
  4. br2 buat sedp jugk..
    lma sikit rasa semcm

    ReplyDelete
  5. tengok tajuk tadi.. terbayangkan apam balik.. hahah. rupanya apam ni.. hehe

    ReplyDelete
  6. psstt: my MIL buat ni untuk meniaga.. dulu puas ai makan hehehe.. sejak dah pindah dok umah sendiri ni, jarang dah dapat merasa..

    ReplyDelete
  7. My feveret ni. Bila jumpa tak teringin plak nak beli. Tapi bila ko update, tetiba mengidam.

    Ok lah tu. Ko citer pasal apam. Aku citer pasal kambing. Tu jer idea yg ada...muahahaha...

    ReplyDelete
  8. One of my fav pas tu kena ada kelapa byk2...erm...sedapnya...

    ReplyDelete
  9. Kantin sekolah rin sllu ada kuih ni..fav rin jgk ni

    ReplyDelete
  10. mmg ssh nk jumpe apam beras ni skang..FIL slalu beli tp kt kampung la..sini nan hado..

    ReplyDelete
  11. sedapnya apam zaza

    ReplyDelete
  12. salam. hehehhe tak berapa minat apam :)

    ReplyDelete
  13. kat tempat farah ada orang jual lagi.. meh sini kalau nak makan..hehehe

    ReplyDelete
  14. cicah dengan kelapa...memang syok habis.

    ReplyDelete
  15. kenal kak apam beras ni...
    tapi kadang org suka salah meaningkan apam2 ni ..aduyai!!

    ReplyDelete
  16. Ada apa dengan apam? Hehe. Nenek saya gemar dengan kuih-kuih jenis macam apam beras ni compare dengan kuih-kuih bergoreng. Sebab kuih apam ni spesis kuih yang mesra gusi. Hehe

    ReplyDelete
  17. aku kenal apam je yg beras ke tak beras ke aku tak kenal..hahahahaa..

    ReplyDelete
  18. baru nak mintak resepi... beli eh.. he he.. sedap kuih ni..

    ReplyDelete
  19. sedapppp nya .. lama xmakan huhu

    ReplyDelete
  20. mak noe biasa buat apam ni...ingatkan cik bedah yg buat ... :)

    ReplyDelete
  21. Kuah apam ni memang sedap tapi sekarang nak cari yg ori tu susah sket.. blah kampung kalu dapat mmg terbaik huhuh :D

    ReplyDelete
  22. Apam tepung beras eh ...bukan tepung gandum ke Zaza....
    Okje pun suka gak apam ni ...

    ReplyDelete
  23. Mati2 ingat air tangan sendirikk!

    ReplyDelete
  24. agak lama gakla tak makan apam beras ni..orang dah jarang jual kot..susah nak jumpe melainkan rajin buat sendiri..huhu

    ReplyDelete
  25. sedapnya apam ni.. nak2 makan lepas dimasak.. sedapnyaaaaa...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah