Friday, May 2, 2014

Happy Hour With Kiddos

Semenjak dah start kerja baru ni satu entry pun susah nak siapkan dalam masa sehari.. bila dah bizi macam ni semua cerita pun boleh hilang.. lagi2 diusia tua ganyut ni.. lagi lah tahap ingatan aku semakin tipis.. sedeyh! But issokay.. kalau tak banyak cerita, aku longgokkan gambar je banyak2.. korangkan suka tengok gambar dari membaca*matakeatas*.

Weekend haritu hari Sabtu kitorang keluar berjalan2 kat Kolumpor.. cewahhh macam kambing masuk kampung je ayat Kak Jah kan.. hehehe. Tak kesah lah noqs.. janji korang paham sikit lebih kurang sudah lah.

Ada antara korang kan tau aku dah tak kerja dah dekat sebulan haritu kannn.. means aku berenti kerja sebelum aku ke Bandung haritu. Lepas tu dalam entry DILEMA yang lepas, aku kan kata aku dapat offer kerja.. Dah accept pun kerja tu.. Ok itu nanti aku cerita kat entry lain. Nak ambik mood start kerja baru, aku nak mencari baju baru lah kononnya.. Nampak tak semangat lain macam datang dari diri Kak Jah?? dah macam fresh graduate baru dapat kerja pulak kannn.. hehehe. Padahal dalam hati ni dag dig dug nak start kat tempat baru dan nak dapat Boss baru.

Jadi marilah kita mengelilingi Bukit Bintang.. Nizam park kereta kat Sungei Wang lepas tu kitorang cross the road masuk Lot 10.. nak cari baju kerja kat H&M kejap.

Mulakan dari tingkat atas dulu. Sebelum masuk H&M si Khairine sibuk nak cari patung Monster High.. nasib baik tak ada.. ada kaluuuu memang dia akan hadap natang tu je lah.. Dulu beli Baby Alive pun macam tu jugak. Baby Alive tu sekarang dah tersadai atas lemari baju dalam bilik je aku tengok.. siap dah berabok-rabok. Tak beli karang kesian.. nanti dia tengok kengkawan dia ada patung Baby Alive, Monster High semua tu kesian pulak. Mak ni hati lembut noqs.. apa anak2 mintak kalau boleh nak turutkan.. kalau boleh gunung pun mak nak hadiahkan kat anak2 siap wrap dengan wrapping paper sekali.. tapi apakan daya.. ewahhh.. hahahaha 





Dah puas menangis tengok gambar tuan tanah?? Memang aku saja letak banyak2 gambar banyak sebab dalam H&M masa pilih2 baju tak ambik gambar langsung.. Hakak bizi kaut baju time tu ;P

Dua orang budak penjaga pintu H&M 

Nampak macam remaja sangat je budak2 ni... Mummy & Babah pun terasa tua.. ni yang buat mak kau nak minum collagen hari2 bagi nampak muda remaja ;P

KhaNish

Pergi mana2 mesti keterujaan ada nak melompat.. walaupun ditengah2 bandaraya Kolumpor.. LoL!




Mak ilex jer tak lompat2 pun hehehe

Ok jom kita bergerak ke fahrenheit pulak.

Dah seminggu punya cerita otak aku tak boleh recall apa yang terjadi.. lagi2 sekarang tengah bizi so korang tengok gambar je lah.


Begini lah kalau keluar bawak anak2.. siap berpulakan lagi.. aku ditinggal2kan kat belakang.. sobs =(

Jauh pulak tu aku tertinggal.. sikit pun dia tak toleh tengok aku. Kecik hati! =(

Welcome kids



Keluar je dari Brands Outlet perut dah kebuluran... Nizam ajak kat Royal Hotel. BBQ steamboat je lah.. nasib baik ada nasik.. kalau steamboat je mau gigil seluruh batang tubuh aku tak dapat telan nasik seharian. 







Ok finished =)

23 comments:

  1. jellly lew tuww nizam tak pelok ko..kekeke..wehh..syok giler tgk anak dah besar ni senang skit nak berjalan merata kannn...tak sabar pulok aku nak tggu anak anak besar!

    ReplyDelete
  2. AKu tak pernah jejak lagi H&M. Kesian kan.

    ReplyDelete
  3. sedap x kak steamboat kt royal hotel tu?dh lame nk try..xpegi2 lagi..btw, bestnye seharian bejalan..yg paling best dapattt soppinnngggg..hihi

    ReplyDelete
  4. Kat area Bukit Bintang ni, nak berjalan dari satu tempat ke satu tempat mudah sebab semua dekat-dekat. Jalan kaki pun dah boleh round banyak tempat. Hehe

    ReplyDelete
  5. bestnye kak. nanie nama e org kl. tapi tak penah masuk H&M yg besar tu dgn farenheit. one day kena serang sana ni..

    suka tgk family kak gojes

    ReplyDelete
  6. start makan collagen cepat..hahaha
    I mmg boleh kira dgn jari la masuk KL utk shopping..tak larat nak ngadap jem + nak carik parking...hahaha

    ReplyDelete
  7. bila bapa jalan dengan anak2, nampak macam abang jalan dengan adik adik..wah gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau maknya jalan dengan anak2, nampak macam ape pulok yer...? Jawab cik jah, xmungkin akak dgn adik... :)

      Delete
  8. Wah..xlama lagi anak dara tu lebih gojes dari mak dia...

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak jalan2 kat kolumpo ni...dapat tengok gambar2 ni pun jadilah.

    ReplyDelete
  10. Kemahen semangat ko nk g keje ek zaza..
    Tp mmgla..seronok tau sopink sbb terapi jgkkan..
    Pastu tgok2 poket dah kempis..haha

    ReplyDelete
  11. H&M tu saya belom terjah agi kak.... dok nampak kot jauh ja. InsyaAllah nak g nnti... semalam pon saya ada bawak adik2 dengan makan steamboat n bbq jugakkk.. sodappp

    ReplyDelete
  12. sekali sekala meround kt BB tu mmg bes...dah lama sgt tak merendek ke sana...mesti bes si KhaNish tu...jalan je keje nya..

    ReplyDelete
  13. Kesian kak jah dh jauh tertinggal.. caring btl nizam ngn anak2 yer.. hehehe =D

    ReplyDelete
  14. Shiokk shopping .ehheh. Kita kne stop shopping sebulan duabulan tiga bulah sonsobsob hahahah

    ReplyDelete
  15. Fuhhh hebat....dalam KL pun lg seronok nak berjalan kan zaza...pandai KhaNish bergambar sakan kt area BB....kikiki...wauuu shedap lah mamam kt hotel royal tu...weeeeeeeeee....terkenang entry yg lalu...dap dap

    ReplyDelete
  16. Akak kalau boleh shopping makan roti sambil jalan pon ok jeh...ehehehee...

    Akak pon dah tak lama kat kerja sekarang kena hijrah jugak akhirnya.

    ReplyDelete
  17. bergambar sakan tu.. syok kalau dapat keluar satu family gini. dah letih shopping, part makan tu yang paaaaling besttt... :)

    ReplyDelete
  18. Memang ank2 u sgt rapat dengan papa diaorg ke?sian mummy kna jln sensorang kt blkg....huhu

    ReplyDelete
  19. sakan berjalan ni..selalu jugak akak n family ke royal hote ni kan :)

    ReplyDelete
  20. Rasa mcm dah komen rupanya belum Jah mak ni...hehe...
    Amboi kemain lagi gambo tuan tanah ...pandangan sisi, atas, depan nyerong semua ada....bawah je tak de haha...
    Hang beli baju tuk stok berpa hari tu Jah? Setahun ke apa? hehe
    Cik Bedah jarang gi KL ni....maklum le orang pedalaman hehe...

    ReplyDelete
  21. wei.veranak lah lg sorg.boleh dh tu beb! eeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

    ReplyDelete
  22. ko pon satu jah.............sibuk tangkap gambo jer,tu sabit kena tinggal!!! eh eh!!! mcm sama jer kita...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah