Monday, September 23, 2013

Marco's Pizza

Pernah makan dekat Marco's Pizza?? aku first time makan kat sini.. trima kaceh husband sebab bawa I & anak2 makan kat Marco's Pizza.. hahaha nampak tak cara cakap tu ala2 kampung style?? miahaha.. Laki aku ni memang rajin kalau bab2 bawa family dia pergi jalan2 or makan2.. tau2 je dia dah booking.. aku??? mestilah sukaaaaaaaaaaaa *clapclapclap* =)

Aku try jugak review pasal Marco's Pizza ni, tapi tak banyak pulak.. so aku buat je review dengan cara aku yang tersendiri ye. 

Last week lepas balik kerja, kitorang dinner di Marcos Pizza.. location betul2 opposite LRT station Kelana Jaya.. 

 Marco's Signature Pizza 

BBQ Chicken

bagi aku, pizza dia not bad, lagi sedap dari pizza yang sediaada. Sorry I hurt you Hut & Dominos.. coz I love Marco's more than you.. hehe. Harga pun tak mahal sangat.. just nice dalam RM8++ hingga RM30++ je.. 

Ini permukaan bawah Pizza.. sangat crunchy walaupun pizza ni dah sejuk.. Kalau ko makan pizza hut, harus akan liat bila dah sejok kan?? gigit pun kena berhati2 takut tercabut gigi.. hahaha

Sempat skodeng open kitchen dia.. tempat bakor Pizza.. 

 Selain Pizza, weolls order jugak Spaghetti Meatball - Chicken yang sangat Yummissss.. portion sangatlah banyak.. order satu bleh share empat beranak.

 Fish & Chips juga.. tak ada apa2 yang special. Pegi mana2 taste Fish & Chips ni tetap sama je pun.

Classic Tiramisu dari Marco's Pizza.. Sedap!!

Thanks so much Bie.. kenyang perut bini you.. bila I dah kenyang, senang hati lepas tu I gemoks.. hehe. Aku bengang giler kalau dia panggil aku 'Gemoks' ataupun 'Alamok'.. kongajor betul.. nak nanges aku.. hahaha

Anak2 pulak panggil aku 'Singa' haha.. sama je perangai bapak ngan anak2 selalu complot anak beranak nak kenakan aku. tekanan aku!! phuiihh

51 comments:

  1. Wah makan besar nie.. boleh tgk jer la sebab kat tempat farah tak dah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tempat mkn besar tp makan sikit he

      Delete
  2. Marco pizza catu!
    waaa besh yer pi try pizza baru...mmg nampak menarik...tetiba nak rasa kek tiramisu tuh nampak so so awesome kikiki...hahaha pandai diorg menyakat mama zaza ye...itulah keluarga bahagia...sonok tgk JJCM mommy zaza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. foodies dia semua sedap2.. lainkali bleh dtg lg try menu lain plak ;)
      haha sakat yang menyakitkan.. tekanan dibuatnya :p

      Delete
  3. kira mampu milik la ek..rege nye tak mahal sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk mampu milik??? mcm beli rumah plak..
      setakat benda utk makan, mahal ke murah ke kita makan je lah dik sebelum kempunan.. hee

      Delete
  4. menyelerakan... hehehe... mesti terjah weekend ni...

    ReplyDelete
  5. isteri chubby tanda hubby bg cukup makan..hubby boroi tanda isteri pandai menjaga makan minumnya..

    ReplyDelete
  6. Marco Pizza...pertama kali dengar dan lihat. Dok kat Ulu ni, mana ada makanan cam gitu, huhu
    Selera betul melihatnya...lapor di buatnya! Tapi perasan juga...pipi tu makin tembam le...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe try lah BM.. mesti tak kempunan
      mmg makin tembam.. makan tak hengat.. lepas tu menyesal haha

      Delete
  7. Puas hati dia bagi bini makan sedap tu zaza jgn bimbang. Alamok pun dia sayang. Sama juga anak-anak kata singa pun apa-apa dgn singa itulah dia nak bermanja...

    ReplyDelete
  8. wootwoot2... meleleh air liur... PIZZZZZAAAAAaa :D

    ReplyDelete
  9. Hahahaha..betul tu, Pizza Hut kalau dah sejuk,boleh tanggal gigi palsu warga emas mengunyah pizza dia yg liat!!!!

    Ada chicken wing tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. nanti try lah DZZZ pasti tak mengecewakan ;)
      chicken wing pun ado..

      Delete
  10. Hi Alamok...hahahahaa....JJCM mmg bess...kenyang perut senang hati..hubby suka tu cik bedah jadik Alamok...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahaha kongajor cik bedah pun panggil cik jah alamok??!! phuiii hahahahhaha

      Delete
  11. review ini membuatkan diri membuak-buak nak jugaa...

    ReplyDelete
  12. lahaiii sedap nyaaa.kalo kat lrt kelana jaya ni dekat lah dgn RTM kan za? ich nk g lah.pizza tu mmg.kalau sejuk,dh mcm selipar jepun liatnya~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rara, bukan kt RTM tu. .ni dkt LPD.. lepas Paradigm Mall.. ;)

      Delete
  13. gebunya sang pizza tuh zaza...geram i tgoknya...

    ReplyDelete
  14. kat belah2 sebarang jaya ni tak de rasanya pizza nih..

    ReplyDelete
  15. sedap nyerrr nampak piza ni kak. sini pon xpenah makan lagi. memang kampung la saya ni ehhehee

    ReplyDelete
  16. Nyum2 sedapnyer....kat sini takder...harusla kens pi kl carik...hehe...telan ailio nengok pizza n speggeti tu....gemukss oh tidak kurus murus tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nanti try yer.. lagi sedap dari pizza hut ;)

      Delete
  17. hamboi sedapnya.....

    zaza, mama letak zaza dalm list my cute mama ok..!! kita geng!!... klik nuff kat sini....

    ReplyDelete
  18. ya allah kak, sedapnye nampak. kita dating kat sini la nanti. nak jilat skrin la cmni. huhu

    ReplyDelete
  19. Beb...okje tak pernah lagi try.... best ke? Kalau best bolehlah try bila bila...hehe
    Tapi kat area sini tak pernah nampak pung!.....Takkan nak kena gi kelana Jaya weyh!!!
    Hehe..... mok....ampun maaf saje je gurau....Ni ikhlas OKje cakap awak tak gemuklah Zaza...sedang elok je...come lagi....kalau OKje haruslah huhu...tapi malas nak diet acane tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm setahu cikjah kat kelana jaya je ada one and the only.. kt tempat lain tak sure plak. hehe

      hahah tergelak baca komen cikbedah panggil ai MOK... hahahahahaha
      actually Zaza noticed tak lah MOK sangat, yang menjadikan kisah MOK ni sebab dulu dulu dulu kan ai kurus.. la ni bila naik sket badan terus di chop sebagai MOK.. hahahhahaha sedeyyyyyy akak ;P

      Delete
    2. Ececeh.... mmg pun tak MOK... biar je ...makan selagi boleh, tak payah nak sedey sangat hehe

      Delete
  20. Nengok ga,bo dah best tapi makan dah kata best tu mesti best.

    Mok2 pun tak pelah mentain comey...ekekeke...

    ReplyDelete
  21. uuiitt akak.. makan bosar ni.. sodap eehh pizza tu.. terliur..hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah