Friday, September 20, 2013

New Born Baby Boy

Yippieee!!! Yippiieeee!!! Alhamdulillah sambut anak lelaki kali ni.. pfffttt. Elehhh berangan je lah kau Jah.. hehe.. jangan ar marah.. aku nak berangan sikit je pun tak boleh.. hukhukhuk. Aku ni sebenarnya tumpang gumbira atas kelahiran baby boy kawan baik aku, Shida. Me is jealous okeh.. hehehe

Cepat betul masa berlalu.. aku rasa macam baru je si mak buyung tu masuk sepital hari tu. Kemarin selamat bersalin dah minah tu secara normal kat Pusat Rawatan Al-Islam (formally known as Kampung Baru Medical Centre).

Semalam baru lah aku berkesempatan melawat Shida kat Al-Islam.. plan lepas kerja nak pegi.. bila fikir2 balik macam tak syiokk pulak kalau aku datang sorang2.. adalah lebih afdol aku bawa Nizam sekali.. sebab Nizam pun kawan Shida juga.. sama2 kawan kata ko!! 

Memperkenalkannnnnnn.. hero malaya Puan Shida.. alolololo omeynya diaaaaaa.. pangggg satu kali baru tau!! ek elehh suka2 nak pang anak orang.. hahahaha. Semalam aku ada tanya sapa nama anak dia.. skali aku lupa daaa.. it's ok nanti aku tanya balik kat Shida.. 

Berkerutnya muka... aku dengan Shida ni kalau berjumpa memang petir!! laki2 kitorang dah paham sangat dah dengan kepetiran kitorang ni.. letak lah kat mana2 pun memang suara kitorang je yang paling kuat.. hahaha. Agaknya anak dia bengang kot time ni sebab kitorang bising.. relax ar braderrrr hehehe.

Shida cakap.. anak aku pun pening agaknya tengok kawan mak dia serupa sakai.. bising tak bertempat.. hahaha... itu belum kumpul beramai2 lagi.. lagi petir ribut taufan jadinya.. hahaha

Dalam ramai2 kawan aku.. Anne, Shida, Kay, Ina, Leeza, Ewin semua anak2 diorang perempuan.. Ryta belum ada baby lagi.. kecuali aku yang ada seketul je hero si Danish tu lah sapa lagi hehe.. this time pulak Shida dapat baby boy.. hah jangan ko jadi Joyah macam geng2 mak ko sudah lah yer nak.. LoL!!

Semoga jadi anak yang Soleh yer sayang.. nanti dah besar Kak Zaza bawak pegi jalan2.. mak kau tinggal.. (Shida, ko baca ni!! KAU TINGGAL!!) miahahahaha. Kenapa Kakak?? ok jap lagi aku cerita.. tunggu jap baca kasi abes dulu ek =)

Ini ukuran si budak kecik tu.. ukuran ke?? aarrghh boleh lah ukuran pun ukuran lah ;P

Amacam???? ada gaya macam bibik tak???? hahahaha.. 

Aku yang lebih2 bergambar.. padahal budak tu tak tahu apa pun.. hahaha. Tak apa lah janji dapat bergambar dengan baby.. emmmm sedapnya bau baby.. nyamm nyammmm =)

Congrats Shida & Ali..  im happy for you guys.. dapat jugak korang hero buat peneman si Ali tengok bola Man United vs Kedah.. hahahahaha

Sibuk menyorok belakang aku.. takut naw badan dia nampak besar dalam gambar.. abes kalau ko nyorok belakang aku, aku je lah yang nampak gemoks dari depan??!! phuiii.. hahaha

Ok.. meh aku cerita kenapa anak2 Shida panggil aku kakak ek..

Anak2 Shida tiga orang perempuan yang comel macam Kak Zaza *mata keatas* yang dalam gambar ni dua darinya.. Ara & Dhia.. yang sebelah kiri tu Khairine.. ko jangan tak kenal plak yer Bedah hehe.. budak dua orang ni kemain becok kalau bercakap.. tak padan dengan badan kecik!! hahaha. Kalau jumpa aku sikit2 panggil Kak Zaza Kak Zaza Kak Zaza.. mohon jeles pelissssss.. dushh sepak diri sendiri hahaha.

Anak sulung Shida dah anak dara tau.. Nabila nama dia.. dia pun panggil aku kakak Zaza.. aku tak sure lah kenapa diorang panggil aku kakak.. mungkin diorang tengok muka aku ni jauh lebih muda dari mak diorang kot??!! ke caner?? korang rasa??? setahu aku budak2 tak pandai menipu tau.. hahahhaha bodo lah nak puji diri sendiri tak bertempat.. haktuihh.

Dah lah karang lagi panjang cerita aku kat sini lagi banyak pulak aku UP diri aku sendiri.. hahahaha. Karang korang tak sempat habis baca cerita aku ni, korang pengsan pulak.. hahaha.. kbaiiii dadaaaaaaaaa *lelambai tangan* =)

36 comments:

  1. Alolo comeinya.. best bau baby baru lahir nie.. Emir sekarang dah bau masam..hehehe..
    Tahniah utk kawan u Zaza.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn suka bau baby.. bau syurga ;)
      hehe Emir nak kena ada adik sorang kot bleh lah u bau baby lagi hehe

      Delete
  2. Best yer bau baby baru lahir waaaaa baby boy tuh...sure mommy zaza suka baby lagi kan...heheheh pandai anak2 member zaza panggil kak zaza...how sweet...tahniah ye utk kawan zaza :)

    ReplyDelete
  3. Ya Allah...comelnya..suke tgk baby comel..geram..heee..^^

    ReplyDelete
  4. cumil. cumil.. baby.. beshkan bau baby.. oh rindu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss rindu?? kena lah bikin satu lagi ye mama ;)

      Delete
  5. i miss u kak zaza *lambai2 tangan jugak(* btw bau baby yg fresh n best. wangi je.

    eh eh bila nk jumpa ni. grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. auuwww aimishu too hehe.. sedapkan bau baby.. ;)
      bila2 ar. kasi roger nnt bleh lepak kat wangsa walk =)

      Delete
  6. kak amek berkat ;) sesuaiii je panggil "kakak" mmng awet muda ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe berkat2 aminnn inshaAllah :)
      hahaha geli tiak org dik kalau dipanggil kakak lagi.. akak ni dah tua hehe

      Delete
  7. membuatkan ku terasa nak bersalin lagi...baby booyyy plzzzzz

    ReplyDelete
  8. wow lebatnya rambuttt~ sedapnya bau baby Ya Allah~ za,bila nk tambah ag?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn lambut lebat.. waduhhhh tambah lagi?? ada rejeki ada lah Rara.. hehehe

      Delete
  9. Bacs entry ni rin gelak sorang2..haha...lawak!!

    Tapi mmg u lokks ageless la..umur berapa za?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe diharap Rine terhiburrrr hahahha
      Umur kita dah 33tahun pun Rine.. dah tua hehe

      Delete
  10. Tahniah buat shida. Sedapnya bau baby. Tak teringin ke zaza ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mesti lah teringin Fiza.. blom ada rejeki lagi.. :)

      Delete
  11. muka baby ni spesenkan..
    hihii syoknyee da baby..

    ReplyDelete
  12. geram nengok baby tau...comel cute gebu wangi bau baby tu yang best tu...jelita cam tu dikata gaya bibik..hehe
    kakak tu gelaran paling best bangga tau hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha gelaran je muda tp sbnrnya dah tua ;P

      Delete
  13. comelnya...suka tengok baby baru lahir ni

    ReplyDelete
  14. Malaslah nak baca kalau entri perasan ni hehe...acah je tu.... Pergh bertuah ko diaorang panggil kakak ( jeles koo hehe )
    kira cik Jah ni mcm akak tiri demelah yeh hehe....
    Akak tiri mmg garang yeh bukan penyanyang haha...
    Apa pun come budak tecik tu.. muka mcm mak dia...OKje mmg le tak jeles walau ko Cik Jah beranak 10 pun sebab malas nak jaga baby lagi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhaha jgn lah jelesssssssssssssssss :p
      akak tiri pun tidak, mak tiri pn tidak.. hahah
      hope ada lah rejeki OKje lepas ni nak beranak kecik.. moh ler kita sama2 beranak.. sebelah2 katil nnt hahhaha

      Delete
  15. amboi kak.. bukan kemain muda dorang pnggil akk ye..haha
    zaman dah maju.. cnggitu la kekdahnya kut..
    bestnyaaa bby.. :)
    akk bila nak tmbah lagi.. :p

    ReplyDelete
  16. Ye lah tu kak zaza oiiiii. Untung laaaa..

    Jelesnye tgk org ada bb ni. Akk dah nak masuk 40. X sesuai kalau ada bb lg. tak dan nak urus kut nanti sbb yg besar besar tu sume dah sekolah. Tu pun x cukup tgn nak handle. Maklum
    La tgn dan kaki ada dua je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahhhaa jgn lah jeles kak Ana oiiii hahhahahha
      tak apa kah,kasi chance sy plak beranak kecik lps ni hehe

      Delete
  17. alhamdulillah.. bersalin dah shida yer.. syukur, dapat baby boy akhirnya.
    lama sangat i tak jumpa dia.
    kalau jumpa dia nanti u sampaikan salam kat dia eh.. ucap tahniah utk dia.
    i happy utk dia walaupun dah lama tak jumpa n borak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah..nnt I sampaikan salam & wish you.. =)

      Delete
  18. tahniah zaza..eh..kat kawan hang tu ler.pi amik berkat..jap lagi baru best..zaza pulak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah