Monday, September 30, 2013

Cerita Haritu

Bila cerita dah lama mulalah ingatan aku ni terus hilang... dah macam nenek-nenek umur 90 tahun pulak tahap ingatan aku ni.. hurmmmm.. Ok aku cuba lah ingatkan sikit2 ye. Tak silap aku ni hari Sabtu malam minggu.. minggu lepas2. Lepas balik dari makan, saja bawak KhaNish jalan2 Kolumpor.. nak tengok lampu lip lap katanyer hehe.. dah macam orang village turun bandor pulek.. LoL!!

Tak plan pun nak singgah Dataran Merdeka, tau je lah malam minggu kan jalan depan Dataran ditutup. Bila dah sampai Dataran, Nizam ajak lepak kat Dataran.. rasa macam zaman dulu2 pulak stok malam minggu lepak Dataran.. hahahaha. Yelah jom lah lepak Dataran. Nasib baik KhaNish ada sekali.. kalau datang berdua-duan lepak Dataran harus feeling ala2 zaman remaja pulak kennn.. hehehe

Cari parking kemain berjam2.. end up parking tepi jalan sajo janji boleh selit.

Dataran Merdeka ada lah tigapat kali pergi.. tapi first time jejak kaki kat sini.. apa ke nama tempat ni yang sebelum dataran tu.. kat depan traffic light tu yang ada replika monkey cup kat situ.

membuatkan dua budak ni teruja lebih.. hehe

Rupa-rupanya ada Hari ATM ke 80 haritu.. marilah kita mulakan sessi belajar sambil bergambar hehe.. first time KhaNish tengok dari dekat kereta kebal & kereta2 yang sewaktu dengannya.

Aku tak tau nak tulis apa dekat gambar2 ni.. korang tengok je lah ye. hehe









 Tiba2 anak aku jadi lima orang.. hehehe 

 Ini lawak.. bagi aku gelak dulu sebelum aku cerita.. muahahahahahhahahahahah
Lepas dah ambik gambar dengan kereta2 kebal tu, aku suruh KhaNish ambil gambar dengan abang askar ni.. lepas dah bergambar, tanpa segan silu Danish pegi tanya kat abang tu..

Danish : bang, ni senapang betul2 ke? *sambil pegang2 senapang*
Abang askar : yer ni betul2 ni
Danish : Cuba try tembak sekali
Abang askar : !&#6@$^$)@(&$_^%*#

hahahahahaha aku dengan Nizam kat tepi tu dah pecah perut tergelak..


 Masa berdiri atas ni ngam2 jam tu berbunyi.. tepat pukul 12 tengah malam.

 Selamat Hari ATM ke 80

Macam biasa, kalau dah lepak kat Dataran, mesti kena keluar duit jugak.. kat situ kan ada jual mainan lampu2 yang terbang tu.. tahu??? kalau tak tahu sila ke dataran merdeka yer Bedah hehe. Dah tu je cerita haritu.. cerita dah kepam ;D

34 comments:

  1. assalamualaikum
    hai dah lunch ke?
    hari ini anum bz sangat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam..
      dah lunch tadi..
      happy working ya ;)

      Delete
  2. hahahahaa haku pon nk tergelak bila suh tembak tu.mst nk pengsan abam askar tu.wakakakka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha nasib baik tak pengsan betul2 abam tu ;P

      Delete
  3. Puas menatap gambar...tak pergi pun terasa macam kat situ jer. Nasib baik tak tanya itu kereta kebal betul ke tipu, kalau idak nak suruh tembak jugak...hohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha kalau Danish tanya macam tu, mak dia lah yang lari lintang pukang dulu hahahaha

      Delete
  4. nasib baik abg askar tak ikut kehendak Danish.. dari satu das jadi beratus das nnt.. kiki

    ReplyDelete
  5. wah best ni. hari ni adik yang belajar kat KL ada pegi jugak, upload bagai nak rak pakai hlmet askar pastu naik tank mcm bebudak 2 org tu jugakk. Saya jugak yang tak dapat pegiii. kampung girlz la katakan hehehe.

    ReplyDelete
  6. wah wah.. berjalan malam kalian ye, seronok tengok gambar-gambar tu... hihi

    ReplyDelete
  7. Waaa Khanish nak tgk lampu lip lap ye kt dataran sebijik perangai sama ngan si Qi hahahha...best yer bergambar ngan abam askar...weeeee leh tgk dekat2 kan meriam bagai....sonok2

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee mmg sonok lg2 diorang bleh bertempiaran kat padang dataran tu hehe

      Delete
  8. hahaha siap suh try tembak tu..lawak lah awak danish.. *mcm sebut nama anak sendiri..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nasib baik abg tu tak turut kan ;P

      Delete
  9. Nape cik Jah tak gambau sekali atas keta kebal tu? hehe...mesti come jadinya.....
    Kitaorang jarang gi KL ni zaza.... best gak kan meronda memalam macam ni kan hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak koser nak bergambar dgn kereta kebal.. sbb cikjah dah cukup kebal hehehe
      sesekali boleh ler lepak.. lama2 nnt mcm best je lagi2 melayan anak2 kat situ.. kita laki bini boleh lepak ala2 mcm bercinta kt tepi sambil perati anak2 hehe

      Delete
  10. wah lepak dataran gitu, at least leh tgk tank2 askar.

    ReplyDelete
  11. hahaahah selamba je leh tanye tu senapang betul ke tak yeak...adoi...lawak ....tapi bagus anak zaza berani mcm tuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Danish mmg slamber.. kadang2 mak dia malu dgn perangai dia.. nasib baik budak kecik lagi hehe

      Delete
  12. kemain teruja dierang ni...kalo bawak uwais ngan sara ni habis dia main panjat keter kebal tu...

    haha klakar la danish ni siap suruh tembak lagi yek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe seronok bw anak2 sambil tu dia bleh belajar apa yg ptt
      hehe lawak kannn

      Delete
  13. dah lama tak ke dataran..tu yg leceh kalau ke sana..susah nak dpt parking

    ReplyDelete
  14. Hehe..lawak la danish..blh plak suruh cuba tembak..

    ReplyDelete
  15. Semalam gi mana? tak muncul2....

    ReplyDelete
  16. Zaza...farah dok ketuk keyboard nie pun dok gelak tak habis lagi.. camner la danish boleh terpikir nk mtk abg askar tue buat mcm tue..LOL...hahahaha =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe relax farah.. hahahhahahahaha
      tu lah pasal.. dia ingat benda tu bleh buat main agaknya.. ini semua pengaruh tv lah ni hahahaha

      Delete
  17. akk, sy baca blog akk smbil skype ngn en.tunang.. tergelak baca part ank akk suh abg askar tu tembak..haha.. terkjut en.tunang sy kenapa tiba2 gelak.. aduhai.. berani betul ank akk request ye..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah