Thursday, February 20, 2014

Khairine & iPon Por Es

Waduh waduh waduh.. bz banget dari pagi.. sampai tak sempat nak jenguk korang. Ni pun baru ada chance panjangkan leher nak mengupdate blog.. mahap ku pinta yer =)

Mesti korang pelik kan kenapa tajuk entry aku macam bangang giler.. bukan lagi macam.. memang bangang punnn.. hahahahaha. Sebenarnya iPhone 4s. Ini kes "kehendak yang terlampau" anak aku lah ni.. saja ubah spelling tajuk entry ni.

Apa dia "kehendak yang terlampau?" meh baca cerita ni.. cewahhh macam gud2 je kau Jah.. ilex ar nyah.. tetengahari buta ni chill lah sikit sebelum keluar lunch ok.. ke korang awal2 lagi dah mencekik???

Sabtu lepas2 tak ingat minggu bila tah.. first time aku bagi kelepasan kat Khairine pergi ke rumah kawan dia. Tapi still under control ar.. nak buat homework katanya dengan classmate dia. Pukul 12tengahari aku hantar Khairine ke rumah kawan dia..  Dah kasi dia makan kenyang2 dari rumah baru aku hantar dengan berbekalkan handphone dia ke sana.. senang nanti aku nak call or dia call aku kalau dia dah puas menggelinjang kat rumah kawan dia tu. Dekat je dari rumah pun. 

Sebenarnya aku tak suka anak2 aku pergi bertandang kat rumah orang. Kadang kita tak tahu hati orang.. buatnya makbapak budak tu tak suka ke anak kita pergi rumah diorang.. kita tak tahu kannnnnn. Lepas dah deal dengan parents kawan Khairine, baru lah senang hati aku nak lepaskan dia ke rumah kawan dia tu.

Kat rumah kawan dia tu aku tak tahu lah dia belajar lebih ke atau main je lebih.. Khairine tu sebenarnya joyah jugak kalau korang nak tahu. Mulut asek potpetpotpet je bercakap. Sampai Cikgu class dia pun pernah complain kat aku yang Khairine ni suka bercakap dalam class. Yang peliknya anak aku tercalon pulak tu jadi Pengawas Sekolah.. aku syak berkat kebecokan dia kat sekolah lah kot cikgu pilih dia jadi pengawas... hahahhaha ada kena mengena ke?? ;P

Nampak?? cerita dah kelaut..

Petang dalam pukul 6.30 aku pergi kutip dia dari rumah kawan dia. Masuk je kereta mula lah aku buat soal siasat.. macam2 soklan aku bagi kat dia.. hangennnn je aku tengok muka dia bila aku tanya macam2.. malas nak jawab lettew ;P Yer lah kita ni sebagai parents especially Emak2 ni kena ambik tahu apa aktiviti anak2 kita dibelakang kita. 

Yang penting anak2 kita tak menipu. Bukan nak cerita gud2 ar kann.. aku memang ajar dia dari kecik kalau apa2 benda hal sekali pun kau jangan menipu mak kau ni.. hujung2 mak kau akan dapat tahu jugak. Bukannya mak kau tak tau ayat2 & body language menipu ni.. sebab mak kau ni dulu pun PENIPU BESAU.. muahahahahaha. So tak nak kan keturunan kita jadi si penipu besau, kita lah sebagai parents orang penting yang kena tunjuk ajar/ mengajar anak2 kita untuk jadi manusia yang jujur supaya dah besar sok tak dibenci orang. Setuju ke tidok Bedah????? 

Malam tu Khairine tidur awal sebab kepenatan berjam2 dia kat rumah kawan dia. Masa dia tidur Abang aku call handphone dia. Aku pun jawab. Khairine call ke tadi? tanya abang aku.. aku pun terpinga2 ehhh yer kot tapi dia dah tidur ni.

Ohh sebelum tu kalau korang nak tau, Khairine ada tanya aku.. Mummy iPhone 4s harga dia RM40 eh.. Kau rasa???? hahahahaha.. Gelak besau mak kau ni.. kalau kat kedai orang jual patploh hengget dah lama mak kau beli selori.. siap boleh sedekah kat orang2 kampung lagi.. hahaha. Ko ingat iPhone kat luar sana jual longgok2 je ke Khairine oiii!! muahahahaha.

Esoknya berdering lagi handphone Khairine abang aku call. Tah apa dia cakap dengan abang aku, last2 dia pass hp dia kat aku.. Mummy, pakcik nak cakap *sambil pass hp kat aku* Ko nak beli iPhone 4s ke adik? kalau ko nak beli sekarang kat Malaysia dah tak keluar lagi, ko pergi website Apple  bla bla bla bla abang aku menjoyah dalam talipon.

Aku jadi pelik. Kenapa abang aku tanya aku pasal nak beli iPhone 4s... Rupanya2 ko nak tau Bedah??????? masa Khairine kat rumah kawan dia haritu dia sudah nampak kawan dia pakai iPhone 4s rupanya!!!! tanjat aku bila Khairine kata sebenarnya dia lah orangnya yang nak beli iPhone 4s tu.. hahahahaha adoiii kuat betul pengaruh budak2 sekarang.. Mak kau ni pun pakai handphone chap Samsung je nak!!!

Sekarang ni Khairine pakai handphone lama aku chap Samsung.. tapi yang 1st model touch screen sebelum Samsung Note, Blackberry dan seangkatan dengannya keluar kat market lagi. Danish pun sama.. pakai hp blackberry lama saki baki dari bapak dia punya dulu. Budak2 sekarang ko jangan ajar dia belikan hp mahal2.. karang dia melawan tokeh pulak.. dah lah topup dengan kita jugak dia pow.. hahahaha.

Aku selit cerita lain sikit kat sini.. 

Korang dah bawak anak beranak korang tengok cerita The Lego Movie?? aku dah haritu.. kemain suka dua beradik tu tengok cerita Lego.. teringat Lego2 masa kitorang pergi Legoland dua tahun lepas.. comeiiiii jew..

Macam biasa lah.. aku bukan kira tempat pun nak snap gambar.. ini hasil gambar yang aku snap dari dalam cinema time gelap2 haritu.. hahahaha.. 

Ok lah.. membosanlah korang baca entry panjang aku yang tah apa2 ni.. 

Bye nanti kita sambung menjoyah lagi yer =)

20 comments:

  1. Wah...curlass kawan khairine yer. Baru skolah rendah dah pakai iphone 4s. Aku yg kerja ni pon telan ailio jer nak pakai iphong nyah.

    Like mother like daughter lah khenn.

    ReplyDelete
  2. habehlah anak dah mintak aipon...kekee... ada harapan dpt ke?hhee

    ReplyDelete
  3. Kecik dah pakai ipopai es dah kwn dia tu..kelass.. heheh

    ReplyDelete
  4. Adoooi anak2 zaman sekarang...lotih mak nak melayan...huuu..

    ReplyDelete
  5. kalau ipong poes dapat pat ploh hengget..iolss orang pertama nak beli jah...amboi..budak2 skrg nie demand lebih ek...kita2 dulu enpon pun tak canggih..haha

    ReplyDelete
  6. REMBAT IPHONE 6 laaa kharineeeee! :D

    ReplyDelete
  7. kemaiiinnnn budak2 zaman skrg ek moden ;)

    ReplyDelete
  8. untunglah kalau iphone empatpuluhhengget je..memang boleh beli banyak..makin advance zaman budak² sekarang ni..nak yang canggih mengalahkan parents..huhu

    ReplyDelete
  9. salam singgah ptg
    sory x leh nak komen banyak bz day

    ReplyDelete
  10. Kikikikiki sonok baca entry zaza yg bersahaja...mmg sonok ooo citer pasal perihal anak yg dh pandai meminta...kerlassssssssss Khairine minta kt mama iphone 4s....hehehhe sekarang zaman dh berubah...hp tuh dh jd mcm kehendak kan...itulah Umi Qi pun mesit xleh lari dari kenyataan kena bg kt qi hp nanti...hp cap ayam pun jadi lah...mak ko ni QI pakai cikai jek...janji leh wassup fb ig udah hahahhaha...

    Tingat bila zaza citer cm ni, Umi Qi dulu2 dpt merasa pakai hp bila umur nak masuk unibersiti...time tuh umur nak masuk 20 tahun baru merasa godek2 hp 3310 kot ek...hehehhe mmg lasak la hp tuh zaza...masuk dlm mesin basuh pun ok lg...hahhahaha...

    ReplyDelete
  11. budak lagi advance lagi mak bapak sekarang ni.. kena berwaspada.. best cerita tu...entah bilalah boleh bawa mereka ni..

    ReplyDelete
  12. Hingat apa? Bebudak sekarang tak de taste?hehe...
    Budak budak ni kekadang tu pengaruh kawan . Tengok kawan dia pakai 4s dia nak pakai 6s hehe.....kak Bedah pun konfius bab bab tepon ni ....

    ReplyDelete
  13. wa..budak2 sekarang dasyat..kecik2 da pakai ipon..hehe...

    ReplyDelete
  14. Hahaha dia nk pau zaza satu ai pon es satu tu :D

    ReplyDelete
  15. kak jah! seriously i like your style! dalam mendidik anak.. kan skrg ni banyak ibu bapa manja kan anak2 dengan semak phone ni kan.. ada sorg yg saya kenal ni beli samsung s4 kat adik dia time upsr padahal adik dia dapat 4a ja pon.. memang tak patut la kan kak.. ^_^

    ReplyDelete
  16. iphone 4S naknye...huh! aku pun pakai nokia buruk jer. Dasyat budak2 sekarang ni! Mesti kaya keluarga kawan dia tu...tapi kalau duit bersepah, apa salahnye.

    ReplyDelete
  17. Khairine untie pon guna hp cap ayam je nok...ahahaha... Anak2 cam tulah kan...

    ReplyDelete
  18. hahahahahaha....terkini gitu...iphone por ess...cik jah yg dh keroje ni pun x mampu nak...nampak tu...kuat sungguh pengaruh kawan2 ni...

    ReplyDelete
  19. Budak2 skrg mmg terlebih advance dri kita dah.. mana nk layan dh hp cap ayam.. adik farah pn sama.. paling kurang pn nk yg tiuch screen padahal baru form 4 kot.. =D

    ReplyDelete
  20. mak aaaiihh.. bukan kemain nak ipong 4ssssssss.. sy pun pkai fon biasa je kak.. tulisan pun dh hilang kat keypad tu..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah