Tuesday, February 4, 2014

Rumah Mertua di Yogyakarta

Ini paksaan!!!  uiksss siapa punya blog sebenarnya ni?????? kemain laki aku macam mengugut suruh aku up cerita dia pergi Jogja. Kalau entry ni berbayar ok ar jugak nak paksa2 aku up cerita dia.. ini bayar pun tidok tiba2 nak paksa.. kejam!! hahaha ;D

Related entry : CLICK SINI

5D4N trip to Yogyakarta with his office mate. Tapi ini bukan company trip yer.. ini pakai duit sendiri, dari start pergi sampai balik. So mari lah kita mulakan cerita. Cerita ni aku taip sambil ditemani Nizam kat sebelah. Aku dengar je apa yang dia bercerita lepas tu aku buat transcript.. dah macam translator pun yer jugak ni.. haha.


Perjalanan bermula dari LCCT ke Yogyakatra pada 9-13 Jan 2014. Flight pukul 3+ petang yang mengambil masa lebih kurang 3jam suku. Sesampai je airport Jogja, Pak Budi dah sedia menunggu diorang yang seramai 8 orang.. 4 orang lagi tunggu di Bandung. Means dat yang 4 orang tu tak join diorang ke Jogja. Huhu best kan diorang berjalan dengan kawan2 jantan je semua.. aku teringin jugak nak berjalan dengan kawan2 perempuan macam tu. 

 Dari airport Pak Budi terus bawak diorang ber8orang tu terus ke Rumah Mertua. RUMAH MERTUA????????? 

Hoiiii bila masa ada Martua kat Jogja ni???? Gggrrrrr

Oooooooo ini lah Rumah Mertua ko yer bang??!!!! bila masa ada Mertua kat sini????!!!! hahaha. Giler nak ada mertua jejauh sampai ke Jogja macam ni... kalau betul ada mertua kat sana, memang aku hamok!!! don't play2 yer bang.. nanti ai murka! 

Ok jom aku bawak korang round2 kat kawasan Rumah Mertua ni.. Nizam kata best tempat ni. Sebuah banglo setingkat siap ada swimming pool lagi.

Welcome to Rumah Mertua.

Gambar ni Nizam cakap special edition. Kalau korang tengok betul2 dalam gambar ni semua ada termasuk dalam gambar.. termasuk Pak Budi. Padahal Pak Budi cameraman untuk gambar ni.. skali dengan dia dia ada dalam gambar.. cer tengok dalam cermin tu.



Antara part dalam Rumah Mertua Nizam ;P

Pool side. Kemain pagi2 buta dah berkubang.. kalah anak2 aku. Breakfast pun diorang serve sampai ke pool. Curlasss kan dok Rumah Mertua.. layanan memang macam dok kat rumah mertua.. hehehe. 

Korang kalau nak ke Jogja, Nizam kata tempat ni memang recommended. Kalau korang datang berfamily pun sesuai jugak lepak sini.

Info : 
Rumah Mertua Boutique Hotel & Garden restaurant & Spa
Jl. Palagan Tentara Pelajar Gg Padma no. 5,

Yogyakarta 55581 - Indonesia


Telp.  : +62-274-866680 



Fax.   : +62-274-4361015 



Mob.   : +62 812 273 26126

32 comments:

  1. ntah ntah mmg betul ade mak mertua kat sana?hahahahaha......kemain gumbira nizam tanpa ko?tak jeles ke nyahhh....hahahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ko jgn buat pasal Wa..
      aku syak dia gumbira dalam gundah tu sbb aku tak ada.. aku kan bantal peluk dia malam2 waktu tido heheh

      Delete
  2. tgk tajok hengatkan zaza kawen dgn org indon..hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiksss ga bisa buk... kalau Nizam org indon skali pun, I akan cari indon yg educated hahahhaha ;P

      Delete
  3. Cik Jah dah bermadu rupanye...hehe
    Best duduk rumah mertua ni, cantik dan complete. Siap ade swimming pool! Layanan makan sampai kekolam, Hmmm...layanan sampai kebilik pun ade kot! (Cik Jah mesti tengah berasap nih!) Yang xde dalam gambar2 tu cuma pelayannye ajer... (jgn mare... u know Nizam better than me)
    Lepas ni outstation ke Yogjakarta jer le Nizam! hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha madu lebah kalu ok yer En.Meon..jgn madu lain ok
      uiksss mmg bakar line BM ni.. bukan setakat berasap je, dah berbakor dah ni hahaha..
      pelayan ada BM, tp pelayan yg hantar makanan sampai pool je yer ;P
      lepas ni saya kena ikut kemana je nizam nak pergi.. bahaya ni.. lagi2 dpt kawan mcm BM yg kaki bakor.. bahayaaaaaa.. hahahahhaha ;P

      Delete
  4. Ptt msa ngndung aish nk g jogja..tp dh 7bulan lbh aish dlm perut..dh xblh trbang dah

    ReplyDelete
  5. terkejut ai kalau nizam ada rumah mertua kat sana babe...hu hu hu, jangan cari pasal...nanti BFF ai hamokkk baru dia tau... ekekeke... *_^... itu rupanya rumah mertua tu, nanti kita nak singgah sana jugak ke babe? ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa mmg terkejut ar kalau ai tau dia ada rumah mak mertua kat sana babe..
      mmg akan hamokkkkk.. ai akan panggil uolls skali tlg back ai kikiki
      nanti kita plan ke sana babe.. mcm best je hehe

      Delete
  6. wah, memang nampak best tempatnya ni....mula-mula bc dah ingatkan rumah mertua nizam...

    ReplyDelete
  7. Cantiknya ..mesti berat hati nak balik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tengok gambar tu dah tergambar kecantikan tempat ni ;)

      Delete
  8. terpanjat SA..ingat nizam pi jumpa mertua td..muahahaha..jgn marah eh..SA gurau..tp siyes sgt santekkkk....

    ReplyDelete
  9. hihi... hubby nak tumpang glamer blog wife eks... hahaha

    ReplyDelete
  10. wah kemain best umah mertua...lawo siap ader pool lagi tuh...

    ReplyDelete
  11. Sesuai sgt dgn namanya, rumah mertu... :-)
    Terbaik, mmg syok ni, tmbh2 g dgn sama2 group kan...

    ReplyDelete
  12. Tajuk kemain bikin suspen jer..hehehe.. nampak cm best jer rumah mertua nie.. brp rate semalam nie.. ;p

    ReplyDelete
  13. CURLASSS. waktu baca tu nanie debar2 ingat memang ada mertua. tp hakikatnye entry agak berjaya buat gempak sikit la.

    syabas beteiii :)

    ReplyDelete
  14. cantik pulak haihh rumah mertua ni...ala² style lama gitu :)

    ReplyDelete
  15. Lahhh menarik betul nama bout hotel ni.Rumah mentua.Ingt kan betul2 lah rumah mentua sis :)

    ReplyDelete
  16. Dapat rumah mertua macam ni mmg best bangetlah... kalau boleh ler nak duduk rumah mertua memanjang hehe...
    Seronok lew meka semua yek.....jalan tak de bini....bukan main lagi!

    ReplyDelete
  17. Rumah mertua??????????
    Wahlawehhhh Umi Qi tgk gambar nih rasa mcm nak terbang terusssssssssss pi sana tau...cantik yg hamatttt siap ada pool lawa bersih air dia..zaza, cepat2 pi sana...mesti zaza lg sonokk pi ngan suami dan anak2...umi Qi nakkkk kumpul uittt nak pi gak...bgusss nih kenal ngan pak budi...weeeeeee

    ReplyDelete
  18. nampaknya en.suami memang support habis bini dia blogging..saja nak bg bini dia bikin itu cerita rumah mertua...hahaha

    ReplyDelete
  19. best nya ! tetiba laki kak jadi bujang seketika.... :) nampak cantik rumah mertua ni. masa mula baca tajuk tu ingat kan betol2 rumah mertua .. hikhik

    ReplyDelete
  20. Aduhai...terkejut dengar nama tempat penginapan! Kalau tak kuat iman, memang kena amukan ablasa cam ni. Tapi nampak macam best aje Rumah Mertua nih :)

    ReplyDelete
  21. waaaa.. gitu.. pak nizam ada mertua disana?? jauhnya kak.. hati2 nti pak nizam jalan2 ke sana ngan geng dia je tak bawak akk..hehe
    tapi cantik la rumah mertua tu.. bestnya.. konfirm dorang berjalan tu bajet single kan..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah