Friday, February 21, 2014

Senda Gurau Laki Bini

Meluat tak baca tajuk entry aku harini?? hahahaha

Aku baru je install apps Blogger kat handphone.. so senang nak BW at the same time boleh update blog laju2.. untuk entry yg simple2 ok lah pakai apps ni dari hp.. lagi pulak apps ni sebijik sebijik rupa dia macam original apps kat lappy.. nak ejas margin ke, nak buat link ke, nak letak gambar ke, semua2 tu ada kat apps ni.. cuma agak kecik sikit lah screen hp kalau nak dibandingkan dengan screen lappy.. kira ok lah ni untuk simple2 entry. 

Sebenarnya aku nak cerita benda lain... alang2 dah menjoyah tu.. aku sentilkan cerita lain sikit dulu sebelum masuk cerita kisah sebenar.. hahaha.

Semalam aku gelak kan si Izwa.. dia ada up status kat fb pasal dia ajak laki dia pergi Pantai.. konon nak fifiling lepak tepi Pantai ar tu.. aleh2 laki dia reply message kata ajak pergi Pantai Dalam ajoss.. hahaha padan muka kau Wa ;P

Dalam pada gelakkan orang, hujung2 diri sendiri yang terkena dengan laki sendiri.. caner tu???  
Conversation aku & Nizam dalam whatsapp semalam.

Aku suruh bayar dia kata baiya (bangla).. hahahaha kongajar kan laki aku!! phuiiiii. Dah lah letak entry free2 je kat blog aku.. suruh bayar tak nak plak.. hahahhaha

Aku tanya siapa yang komen kat blog aku ni..  Nizam kata dia tak sure sebab yang komen tu anonymous.. dia syak mesti lah kawan2 dia yang pergi sesema ke Jogja haritu.. aku pun rasa gitu jugak. Saja je gatal2 nak tanya sebenarnya hehehe *gelaktutupmulut*

Balik kerja semalam Nizam bagitau aku.. rupanya memang yer kawan dia yang sama2 ke Jogja haritu yang komen kat blog aku.. Auuwww hakak bajet diva fofuler sangat bila kawan2 laki hakak sudi datang baca blog merapu kerapu hakak ni tau!!! thanks uolls.. next time kalau korang pergi trip lagi and nak masukkan cerita dalam blog hakak, sila bayar yer!! hahahaha. *jelingmautkatdiorang*

Ehhh choppp!!! aku nak tunjuk kat korang sesuatu.. nak tengok??? 

gambar KLCC je.. 

Weekend lepas pergi breakfast lontong yang sedap nak arwah kat Kampung Baru, balik dari breakfast memang kena lalu depan KLCC kalau nak balik rumah.. dalam pada berenti tengah traffic lite meroh, hakak Jah saja2 lah snap gambar kat atas ni.. bila tengok balik gambar ni kat handphone terus cakap dalam hati.. ehhh macam cantik pulak angle yang aku snap ni... dengan cahaya matahari terpancarnya time tu.. awan membiru.. pandai jugak aku ambik gambar rupanya..  padahal snap guna handphone je pon.

Boleh puji diri sendiri??? kau mampu???? hahahaha.

24 comments:

  1. Replies
    1. Haha aku diva taik kucing je noqs :-P

      Delete
  2. tak payah bajet diva babe kalau dah memang betul diva...muahahahaha.... yang bajet diva ni wannabe and tak ada life jer babe... by the way, santeeekkkk sangat gambar klcc tu... pandai kak ngah amik gambar... *_^ salam Jumaat babe!!!

    ReplyDelete
  3. ok la tu kak ngah diva...santek...guna hp pun boleh kan jadi pro...hehehehe.....

    ReplyDelete
  4. Hahahhaha lawok lah conversation husband and wife....barulah meriahhh hidup berumahtangga...ada diskusi gelak dan ketawa....waaaaa blog mama zaza semakin popular...makin ramai minat baca...terutama geng2 suami...wewitttttttt....terus berkarya ye...

    Aah cantik angle KLCC tuh zaza...pandai snap...puji diri sendiri harussssssssss....barulah mantopppp selalu hihi

    ReplyDelete
  5. Jadi model kenalah bayo iyer tak...ahahhaa...

    Dah beberapa lama jugak tak akak ketuk pintu rumah hang ni Zaza oiii...

    ReplyDelete
  6. sempoi je korang ni kan...hheee...

    cantik ke picca klcc tu?heheee

    ReplyDelete
  7. Gurau senda perlu ada utk kemesraan dan keceriaan. Tapi bab charge tu xperlu kira laki bini...wajib kena! haha...
    Satu gambo : RM10
    Satu perkataan : 50 sen
    Kaya2 cik Jah! hihi!

    ReplyDelete
  8. muakakakkaa..kakakaka...kan dah kene! :D

    ReplyDelete
  9. hehehe..sesekali terkena bergurau senda takpe kak zaza :)

    ReplyDelete
  10. klu guna HP nak update blog...juling2 bijik mata dibuatnya...kecik rasanya weh...x puas la nk tengok...

    fuhhhh...mmg diva la cik bedah...kellllasss gitu...dah mcm retis2 gitu...

    puji diri sendiri tu wajib...sape nk puji lg kan...

    ReplyDelete
  11. cantik pic klcc tu ;) pic lontong yg sedap nak arwah tu takde ke..bleh turut teliooo sama ^__^

    ReplyDelete
  12. Serius bukan nak bodek. Cantik apa gambar KLCC tu walaupun ambik guna hp.

    ReplyDelete
  13. Syokkan update guna henpon. Update mana2 pun bole..hatta kat dalam tandas sekali pun..(tak pernah cuba..hehe)
    Lagi satu, hakak memang fofuler ponn..hihi

    ReplyDelete
  14. yelah memang cantik pon...hehehe... kalau pakai DLSR lagi ngetopppsss

    ReplyDelete
  15. sape lagi nak puji diri sendiri.. ;)

    ReplyDelete
  16. Alolo so sweet ( ayat klise..)..
    Kak jah ...apa hal asyik bekfes kat situ sedap sangat yeh.....
    Yo kan ajelah kak Bedah ni.....cantik KLCC pandai cik Jah tangkap

    ReplyDelete
  17. InshaALLAH dia byr mcm lain tu zaza..ngeee

    ReplyDelete
  18. Kelasss la.. dh ada peminat setia yer zaza.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. Terjah sini untuk lihat perkembangan :)

    Mohon singgah ke blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  20. kak Jah , tang mana lontong sodap tu kak.. nak makan gakk . kg baru tu mcm rumah kedua saya di perantauan ni, hikhik

    ReplyDelete
  21. haha..bagus kak ada orang baca blog ni.. secara tak langsung blog akk akan up traftic nya..hehe

    ehh, akk ada sebut lontong.. adeh.. dalam keadaan lapar ni.. sy rasa teringin.. aduhai..pliss jgn jadi mengidam sudah..haha

    ReplyDelete
  22. hahha.. kelakar lah akak ni.. blog ni dah jadi tumpuan kawan2 husband akak pulak la pasni kan..
    bab puji diri sendiri tu, tak mampu.. hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah