Monday, March 17, 2014

Monopod

Kuat betul pengaruh zaman hitech ni kan. Sekarang ni trend orang suka selfie plak. Aku rasa kalau aku tak ikut peredaran zaman, maunya aku tak tau apa itu selfie & benda2 lain yang lebih urban kot. Aku tak nak hidup aku setarap dengan katak.. karang tak pasal2 duduk bawah tempurung.. hahahaha.

Ini pasal pengaruh lah jugak ni. Aku dah terbeli monopod.. pffftttt. Terbeli yer.. terbeli disebabkan terpengaruh.. nampak tak ayat aku semua TER TER TER.. hahaha.

Monopod ni si Rara yang jual.. aku tengok kemain galak dia mempromote monopod kat IG & fb. Macam best je.. aku pun terbelilah satu. Bukan apa, senang nanti nak ambik gambar anak beranak. Senang nak guna kalau pergi jalan2.. korang pun tau kann hakak ni memang suka main ambik2 gambar.. so mesti mau ada monopod.. hehe.. alasan TER Kak Jah sangat kuat disini.. bukan apa.. takut2 kalau laki bertanya karang boleh bagi jawapan selamat.. hehehe.

 Gini lah rupa Monopos Monopod.. kalau tak tau apa kegunaan monopod ni sila google yer. 

Actually batang dia ni (bunyik macam lucah je kann) boleh dipanjangkan lagi. Kalau korang nak tau panjang mana, pergi beli sendiri. Nanti tau lah panjang mana flexible nya batang monopod ni.

Takut nak promote lebih2.. sebab ada satu kes last week aku kena warning sebab up review pasal xxxxx siap nak ambik tindakan mahkamah kot.. nanti lah aku cerita.. nak pergi karang ayat dulu.

Bye2.. see you =)

46 comments:

  1. Replies
    1. Haha ko punya TER tu silap2 esok sampai order :-P

      Delete
  2. amboi siap nak ambik tindakan mahkamah giteww... iolss pun nak buat cam tu lah... guna akta komunikasi 588... amacam cara tak??? tapi babe monopod memang useful...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe jgn lah ambik tindakan atas iolls... Kasihani lah iolls hahahaha
      Tu lah babe.. And easy to carry as well ;-)

      Delete
  3. yang semua gambar pandang atas tu kan....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan pandang belakang pon boleh.. Haha

      Delete
  4. Mcm2 benda kt org jual IG tu rasa macam nak terrbeli je kann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah pengaruh namanya cik viva. Hehehe

      Delete
  5. demam monopod skang tu x kira lg ada yg DIY je guna penyodok sampah tu wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ini memang klakor lakor..
      Nanti nk try jg lah guna penyodok sampah.. Pffftt

      Delete
  6. Dah bli ngn rara jgk..dh sebulan kot...xpkai2 lg..kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gunalah cpt.. Nnt boleh up gambar kt entry bnyk2 sbb dah senang nak berselfie :-P

      Delete
  7. wakakaka.meh beli kat ai.amboi u.dh dpt trus senyap ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I teruja.. Lagi pn saja suruh u dtg blog i baca sendiri :-P

      Delete
  8. baru ja adik saya dok habaq pasai ni kak. gini rupa dia .. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ini lah dia.. Gi beli ye Lieya..

      Delete
  9. pasni senang la kak jah nk amek gambo bebanyak ye ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harusss dik non.. Hakak mmg sakai gambar.. :-P

      Delete
  10. Pestime bang karim baca blok ko ni nok..bagus lah..boleh share ape2 info..bang karim bukan nak komen pasal monopod tu..bang karim pelik kenapa perlu ade ayat bergaris monopos tu..hahaha kemain ko berdabel meaning yer..bang karim suka tau nok!!oklah akhir kata bang karim..ko dah kaya jangan lupa bang karim ya..daaaaaaaaa!! #jahanamsetan *bleh ke hesetek kat sini?maap lah bang karim buta blok..huhu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang karim sombonggg.. Mana nak dtg nyinggah blog hakak yg burok ni kenn.. Hehehe..
      Hahaha bang karim mmg cepat terangsang bila baca benda2 lucah kannn.. ai is mmg tau dari dulu lg perangai bang karim ni.. Hahaha
      Aikkk nak kaya tang mananya.. Ye lah kalau x kaya pun kak jah masih boleh belanja bang karim teh tarik.. Hehehe

      Ko jgn nak hashtag sgt kt sini nyah.. Ini bukan fb & twitter mcm yg ko sll hashtag merapu tu okeh.. Muahahahhaa

      Delete
  11. SETAKAT NI AKK BLOM TERPENGARUH LAGI....HEHEE

    ReplyDelete
  12. SA pun rasa2 mcm nk beli satu...senang nk selfie ramai2 kan..apekah sampai nk saman2 ni...

    ReplyDelete
  13. AJ dah request dah kat Mr.JR nak suh dia belikan...... Hahahahahaha.....
    Uiks kak? Ape kes sampai camtu pulak ni?

    ReplyDelete
  14. kita pon da blo.sis bli lens fish eye tu lg gempak. **bunyi cm yeye je ni jhuhuhu

    ReplyDelete
  15. monopod lizz takdek lagi...amboi lepas ni banyok ler gambor dia berselfie sana sini la lepas ni yek...

    ReplyDelete
  16. aku pakai tripod jaaa...hik!hik!...heret laa btg tripod tu g mana pon...janji, leh bgambaq anak beranak tanpa soh org len tlg amek..

    ReplyDelete
  17. Umi Qi je x beli2 lagi monopod...sebab apa? Sebab nak tau dia leh tanggung tak Umi Qi ye hp pakai tab sambung besorrr gedabak tuh hahahaha...walid Qi je pakai hp samsung tecik...ermmm nak beli ke x beli, nak beli ke x beli hahhahahah...tp cm berguna je kan zaza....

    Alamak, ada yg nak saman kt mahkamah sebab zaza review barang xxxx....aikkk pelik yer...napa eh zaza...ceritalah nak dengar...

    p/s suka komen zaza semalam...betul tuh, Umi Qi mmg dh pk lama...bukan anak itu kurang ajar...tp anak itu tidak makan ajar...ajarlah byk kali ttp xkan masuk...ya Allah, Umi Qi sebak sgt baca artikel tuh semalam...terus umi Qi nangis x memasal zaza...takutttttttt...

    ReplyDelete
  18. Mula2 tengok entri terkejut juga! Ingatkan saja eja menopouse kpd monopod...hahha! sorry...
    Rupa nya ini binatangnya! Bolehlah u berselfie dengan i...ye kih!kih!

    ReplyDelete
  19. lepas ni tambah byk ler cik bedah berselfie.. :)

    ReplyDelete
  20. Aku tak boleh beli lagi jah. Kena tuka HP dulu sbb monopod tak boleh utk samseng tab aku ni. Sian kan. Tak aci tau.

    ReplyDelete
  21. wahh kelas kak jah...dah ade monopod hah...betul ko..mmg skrang tgh in pakai monopod ni..baper kali dah aku gi mencekik kat kedai org dok bermonopod..sikit lagi nak tersenggol budak angkat air ke makanan ke hahahaahah...ko jgn gitu okey...sila behave sikit hahaahahah

    yg pasti lepas ni bertambah kebabom la pic2 selfie ko yeak zaza...auwwww...mak suke! mak suke!

    ReplyDelete
  22. ha..ha..lpasni smkin byak la sis berselfie..
    apa batang? timbul kemuskilan di situ...
    nasihat kena baca sampai habis ..baru paham.. ha..ha.. :P

    mnbung :P

    ReplyDelete
  23. senang kan kak bila kuar berdua pun masih boleh ambik gambar.. :)

    ReplyDelete
  24. ingatkan pakai gopro je boleh selfie guna monopod..ini monopod untuk hp ka?

    ReplyDelete
  25. Oo..ini la bendanya yg org buat selfie2 sekarang ni ye.. sekali monopos le zaza..hihi

    ReplyDelete
  26. hahah agak terpengaruh juga nak beli nih, brapa sebatang kak? ehhh

    ReplyDelete
  27. hhhhmmm... teringin gak nak satu tp... haha.. ongkosnya berapa ya..??

    ReplyDelete
  28. nanti nak beli gak monopod ni.senang nak gune bile travel berdua kan..xyah nak suruh orang lain snap..

    ReplyDelete
  29. ada plan nak beli gak tapi tak beli2 lagi.

    hah apa kes saman menyaman? cer citer..

    ReplyDelete
  30. Hahahahhaa..part macam ayat lucah tu, sebab u tulis warning tu, bila dibaca, terasa macam lucah aja..wakakakaka


    Saya dah lama ada tripod!
    hahahaha

    siapa yg sentap produk dia kena review tu? :P

    ReplyDelete
  31. Ohhh ini benda monopadnya....anak sebok duk cakap benda ni...
    Lepas ni nampaknya semakin melambak lambaklah pose cik Jah anak beranak yeh....

    ReplyDelete
  32. Farah pun nak ter-beli jugak la.. hari tue dah mtk rara pm.. tp senyap jer..huhuhu

    ReplyDelete
  33. nak beli tapi nak yg murah...ahhaha sampai skang masih nego...agagaga

    ReplyDelete
  34. tak beli kot, kurang begambo.. abik gambo orang suke le.. hihihi,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah