Wednesday, March 5, 2014

Wedding di Dewan Sri Endon Putrajaya

Sebenarnya tak ada apa yang menarik pun cerita kali ni.. saja nak show off gambar aku je yang lebih dalam ni.. Kau memang suka menunjuk2 kan Jah!! Arrgghh pedulik lah.. janji Kak Jah maintain jelita.. gittuee.. hahaha *sila kecam yer kalau rasa meluat* muahahahahaha

Kan aku cerita pasal aku gi lepak kat Agrotek haritu kann.. pasalnya tak ada air kat rumah. Ini sambungan cerita musafir di aidilfitri esoknya lepas aku check out kat sana.

Dekat je Hulu Langat dengan Ampang.. ikut Bukit Langat, turun Bukit Langat dah sampai rumah aku. Sampai rumah lebih kurang pukul 11.30pagi.. unpack baju2 yang dihangkut haritu, packing pulak baju lain masuk bag. Lepas tu terus keluar attend wedding kat Putrajaya. Dalam pada jadi musafir sempat lagi attend wedding.. hebat Kak Jah.. hehe.

Biasalah.. bila fifiling diri tu DIVA, mesti mau tunjuk muka aku dulu for the 1st picture.. tak gittue Cik Bedah?? hahahaha.. giler agaknya pompuan ni rasa diri tu diva sangat.. haktuihh!

Haritu aku post gambar ni kat IG & fb.. letak caption "tetap nak posing jelita".. kau berani mati letak caption macam aku?? hahahhaha. ehhh Nenek tersentil pulak kat tepi tu.. hehe ilek yer nenek.. anak bongsu posing jelita disitu. Tapikan kalau korang tatap muka mak aku kat tepi tu dalam hati dia macam berkata "poyo giler anak aku ni" hahaha cayer tak?? ;P

Gambar makan2 tak ambik pun.. apatah lagi bergambar dengan pengantin.. itu semua tak penting.. yang penting posing.. hehehe 

Ini pun penting jugak.. bergambar dengan jelitawan keluarga.. korang cayer tak kejelitaan mak aku turun ke aku?? muahahahhaa.. Gambar ni pun aku ada post kat IG & fb.. berbulu je kawan aku bila aku kata "kejelitaan mak aku turun pada aku" hahaha *lagi sekali sila kecam aku kalau rasa menyampah dengan statement aku ok* ;P

Setiap kali ambik gambar tetap nak posing menyenget sebab nak nampak kurus.. boleh gittue??

Nenek with the cucus.. Nizam tak nak bergambar sebab dia kata rambut dia kembang macam kobes.. hahaha. Tak tahan dengan kekembangan rambut dia tu..  balik dari wedding dia terus pegi saloon potong rambut.

Aku suka gambar ni.. perfect sangat gambar nenek time ni.. nampak jelita sangat mak dalam gambar ni.. love you mak =) 

Balik dari wedding kat Putrajaya haritu, bermulalah kami lima beranak menjadi musafir semula. Terus ke rumah kakak aku kat Klang. Tumpang basuh baju kat rumah dia, Segunung baju kotor yang aku bawak nak basuh. Jakun je bila sampai rumah dia coz rumah dia ada air.. rasa nak mandi sampai beratus-ratus kali je.. baru betul2 jakun namanya.. hehe.

Settled basuh baju, mandi ratus2 kali kat rumah dia, kitorang pun balik rumah. Sebijik macam musafir kannn??!! merata2 cari air nak buat mandi, membasuh, kencing dan berak.. hahaha. Sikit lagi kalau tak ada air jugak, aku rasa mau aku gi mandi kat petrol station jer.. tak pun singgah kat mana2 R&R tepi hiway. Baru betul MUSAFIR DI AIDILFITRI yang sendu.. muahahaha.

Ehh ingat tak haritu aku kata aku tak ada gambar selfie kat ENTRY NI sekarang dah ada.. hehehe.

 Ko rasa??? hahaha.. kau memang perasan nak mam kan Jah.. kat cermin tingkap pun nak selpi selpi.. elehh korang jeles lah tu kannn sebab kat rumah korang tak ada cermin tingkap macam ni kat luar rumah korang kann?? hahaha.

Gambar ni jugak aku ada post kat IG & fb.. ada yang kata gambar ni macam hantu.. hawau!! kongajau olang itu.

Ok lah korang.. tengah dok pikir2 ni., minggu ni nak bermusafir kat mana pulak. 

See you =) 

35 comments:

  1. alamak..posing cover perut ke tu...hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha posing wajib.. Harus kaber perut ku :-P

      Delete
  2. haaa...comel je pic kat atas tu.. :) diva gituu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. X ada maknanya Moon.. Diva sendu adalah kikiki

      Delete
  3. Replies
    1. Auwww ko saja nak ambik ati sbnrnya kannn.. Hahaha

      Delete
  4. maintain jelita tu haruslah, kata diva giteww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xoxo adikku farah lagi divas.. Tergugat hakak hehehe

      Delete
  5. Samalah kita...
    Kita semua musafir..hahahaha..
    Kalau tak mandi kat gym, i mandi kat studio wife...klinik i pun nasib ada air...hahaha

    Tanya my wife rupa akak u macam mana..
    Dia kata sama jelita la macam u...cuma versi tua sikit...ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha musafir dimana2..
      Mak i baru je bgtau td.. Kat rumah kakak i air dah kering..
      Adoiii mana nak nak menompang mandi ni hoiiii hehehe

      Hahaha haruslah versi tua sebab umur dia dah patploh :-P

      Delete
  6. Sesekali jah zaza berselfie..blhla lg diterima

    P/s : utc sentul tu bkk everyday..8am to 10pm

    ReplyDelete
  7. posing sakan kak..kalau takde air ni memang camnilah gayanya kan.bila jumpa air macam nak berendam je..yang penting dapat attend wedding tu :)

    ReplyDelete
  8. sib baik xde air..boleh posing sakan kan..tp memang menderita la if xde air...nasib baik kat seremban masih ok,..cuma kat kepong jer tak tau lagi ni...hari ni baru nak balik kepong...if xde....huwaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  9. Bukan main Cik Jah, pergi kenduri kahwin, gaya macam kat karpet merah Oscar!
    Bila lagi nak melaram kan... Anak Datuk mana yg kahwin tu?

    ReplyDelete
  10. kak zaza possing ngalahkan pengantin jer hahahaa :D

    ReplyDelete
  11. minah pasan!..hahahahahhaa...

    beb, kurus ko ekkk...ari tu nampak cam tembam sket...ke, aku salah tgk?..kekekeke..

    ReplyDelete
  12. Posing jgn tak posing...heee...
    Looor tkde air ye, susahnyeee kan, seb baik la ada tempat nk bermusafir...huu...
    *gmbar last tu, komen dr seseorg tu mcm betul la... mcm setuju jer..hakhak... jgn maraaa.. :P

    ReplyDelete
  13. ni selfie2 ni betul dah mandi ke? heheee.... lama jugak yea takde air...

    ReplyDelete
  14. Sapa lg nak pujikan kalau bukan diri sendiri....pedulikan kalau ada kecaman yg x menarik perhatian sbb org itu terasa diancam dgn kecantikan mu....hahaha.

    ReplyDelete
  15. alahai... mmg kesian kalau tak de air.. nak2 kalau ada anak kecik... merata cari air... huhuhu mak zaza mmg cun la... hehehe

    ReplyDelete
  16. posing menyenget...kelas ko jah dah tarap2 che ta dah nie posing menyenget ni kahkahkah.... tapi mmg gojes ko noks...baju ko cantik...aku suke...alah org langsing ni pakai ape pun tetap cantik....eh betul tu beb, pic makanan tu bonus2 jek kalo sempat nak amik, yg penting pic posing ala2 che ta tu wajib...lagi2 weddingkat dewan ni biasenye best sebb tak panas so harus laa posing sakan kan heheheeheheh

    ReplyDelete
  17. Wah zaza nie mmg entri men-diva-kan diri la..semua posing cun2 belaka.. maintain gojes gitew.. Please lepas nie sahre sikit tips cmne nak maintain badan mcm tue walaupun u anak dah dua..*kelip-kelip mata..

    ReplyDelete
  18. ambik gambar menyenget tu harus cik bedah...nak nampak slim la katakan...gambar2 pengantin x penting...yg penting gambar diva tu...wajib...

    ish...gambar selfie mmg serius gerun la ...serius mcm hantu kut...hahahaha...hantu diva gitu

    ReplyDelete
  19. mak ko kt tepi tu kata.eeiii anak aku ni.sabo jelah.hahaha

    ReplyDelete
  20. Hari Sabtu and Ahad minggu lepas memang jammed teruk gila jalan kat area KL. Maybe, kebanyakan famili memang ramai yang terpaksa menjadi musafir untuk cari air. Kitorang pun jadi salah satu famili musafir penjejak air jugak minggu lepas. Haha

    ReplyDelete
  21. Pergh...Pergh..... mmg dahsyat ko cik Jah....kalah semua jelitawan kat Malaysia ni....Tak caya? Cer tanya cermin ajaib hehe!
    Lainlah muka awak dengan emak Zaza...mesti awak ikut ayah kot yek?

    ReplyDelete
  22. gambar zaza saya taknak komen lah..menten gojes gajus je seme..hihihi..
    gambar mak zaza tu..manis je senyuman dia.. kimsalam ehh.. :)

    ReplyDelete
  23. lawa baju kak jah kiter..... :)selfie ja di mana kak janji kiter puas hati. hikhik...

    ReplyDelete
  24. Cik Jah...jom join GA kawan kita,,..ada tag zaza http://alyadina.blogspot.com/2014/03/2nd-birthday-blog-cahaya-hidupku-12-mac.html

    ReplyDelete
  25. Nenek pun tak ketinggalan...salam untuk nenek ye Nizam sayang...

    ReplyDelete
  26. Hamboi memang gojess tau..kemain lawo baju dia...divalah katakan..memang jeliter tu dah tentu.mana tumpahnyer kuah kan..kihkih..suka la rambut dia..boleh jadi model iklan shampoo nih...

    ReplyDelete
  27. Baru nak kome pasal ambik gambo menyenget gitu...ahahhaa...

    ReplyDelete
  28. Hahahha lawak mama zaza ni...Umi Qi pun ada penyakit baru suka amik gambor sendiri hahhaha fedulikkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah