Monday, March 31, 2014

Satay Station

Malam bila tah haritu tekak ni tiba2 gatal nak makan satay. Cakap kat Nizam aku nak makan satay tapi nak makan kat Satay Station.. tak nak satay kat tempat lain.. kemain demand tekak Kak Jah.. hehe. Mengikut je kehendak tekak bini dia, Nizam pun bawak lah aku pegi makan satay station kat Ampang Waterfront.

Inilah paras rupa satay station yang diperkhabarkan.. cewahhh skema giler ayat kau Jah!!

Haritu aku ada up gambar ni kat IG aku.. bertubi2 pulak soklan dari Nanie bertanya kat mana location satay station ni.. Sedap ke satay ni? harga berapa? last2 Nanie request aku buat review kat blog. Ok Nanie, ini entry khas buat NANIE yer =)

Harga sekarang dah naik dari tahun lepas.. tak silap aku tahun lepas aku makan satay ayam baru singgitseposen kot.. ehhhh tak ingat lah berapa.. tapi rasanya belum lagi harga sebatang singgitnam macam sekarang.

Sekarang dah banyak branch Satay Station ni.. kalau korang nak pergi the nearest Satay Station, korang boleh refer kat BLOG Satay Station tak payah lah korang susah payah masuk kat "kawasan" aku nak pegi makan satay.. kecuali rumah korang kat area ampang.. hehehe.

Info : Satay ni sedap.. gemok2.. kalau korang makan 5cucuk pun aku rasa dah senak perut. Kalau perut korang bangsa tank besau, makan 10 cucuk pun slamber lagi kot.

Sila lah ke Satay Station berhampiran anda yer ;) Ewahhhh Kak Jah dah macam ambassador Satay Station pulak.. pfffftttt.. alahhh review free2 je ni.. takut jugak kalau2 kena warning lagi.. takottttt ;P

30 comments:

  1. aku pun baru pekena satay noks... tapi bukan satay station... cerita menyusul kendian

    ReplyDelete
  2. dekat giler dgn umah aku tapi aku tak pernah jejak lagi niii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ko nak menjejaki nnt ko roger aku.. berdezuppp aku dtg nnt tlg habiskan satay ko haha..

      Delete
  3. sate setakat 5 cucuk bolehlah telan..lebih-lebih tak tercekik pula...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. tercekik satay x apa.. jgn tercekik btg lidi satay plak.. pffftt

      Delete
  4. Pernah makan sekali. Sedap & satay dia gomok².

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mkn bnyk boleh jd gemok.. hahah

      Delete
  5. betol2.. penah mkn satay jenis gabak besar tu..5 cucuk dh sengkak perut ;p
    klu 10 mau tebelahakk!

    ReplyDelete
  6. adoiii sedappp nya kak jahhh... balik kg ni nak terjah satay la.. nak makan banyak2 .. hikhik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sian lieya.. kat kl ni pn bnyk satay dik ;-)

      Delete
  7. Tak pernah jumpa lagi Satay Station ni... Makan satay pasar malam jer yg selalu, huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. satay pasar mlm pn sedap je BM..
      nnt kak jah belanja BM mkn satay station ye ;-)

      Delete
  8. hr ni tkak mcm nk mkn satay...tp hubs xgemo mkn satay..hadoiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaii siannya..
      beli utk tekak sendiri je lah gamaknya rine.. huhu

      Delete
  9. memang gemuk² satay ni kak..confirmlah kenyang..harga pun rasanya berbaloi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi & mmg kena dgn rupa satay yg gemok2 ni Fiza ;-)

      Delete
  10. tgok satay memang gemok2..tang harga pun ikut size satay erk....sesekali ok la ni...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. harga pun gemok2 jg hehhee

      Delete
  11. Kat Tasik Titiwangsa pun ada jugak Satay Station ni. Dulu sebelum harga naik, selalu jugak pekena satay kat Satay Station ni sebab dia punya satay memang banyak isi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kat titiwangsa pn ada..
      puas hati mkn sbb satay dia gemok2.. padan pn dgn harga..

      Delete
  12. baru makan satay station ni kat shah alam ritu...mahal kan seb baik besar sket dr standard biasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. mmg berbaloi dgn harga..

      Delete
  13. Hari tu laki mak ada beli satay.... idaknya teman tau satay apa....tapi singgit sebatang....ingatkan dah mahai....rupanya ada lagi mahai....Mak ai!!! Mana ada barang yg murah sekarang nikan....buat sendirilah kalau nak murah hehe....Itupun kalau rajin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha inilah dia satay yg termahal setakat yg cik jah tau..
      tp kena dgn rupa satay yg gemok2 ni..
      buat sendiri kaluuu mmg tidak lah bedah.
      jom kita sama2 buat.. cik bedah cokcok satay cik jah bako satay.. hahaha

      Delete
  14. amboi2. curlas blog NANIE akan tolong promote.. terima kasih atas jawapan bertubi2 dari kakak gojes ni. nanti sy nak soal mcm2 lagi dalam instagram.. btw x sabar nak makan satay station ni

    syg akak ketat2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh kan dah janji ngan nani yg akak akan up cerita ni kat blog khas utk nanie..
      nway kat kg. baru pn ada tau..

      sayang nanie ketat2 jugakkkk :-)

      Delete
  15. Akak pergi last dulu 3 tahun lepas kot tapi satay dia memang besar. Puas makan.

    ReplyDelete
  16. Yup ni kt shah alam sek 9 pun sme...satay ayam rm1.40 sebatang..satay daging rm1.60..saiz pun biasa2 je..rsa pun standard je xla marbeles sgt2..gravy dia pun mcm org mls nk buat kuah kacang..besar2 kacang dlm kuah kacang dia...plus bila tanya psl bwg dan timun..ckp xdpt free sb kna beli basi impit dtg set..mmg kedekut sgt2...ni pun sb mnta tolong kwn beli sb satay samuri tgh renovate..lps ni xkn dtg dh..beli 25 cucuk harga rm38...I will surely ban tat place..hmmmm.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah