Friday, March 21, 2014

Permata Yang Ku Sayang

Sekali imbas macam nak terbaca Permata Yang Hilang.. kann??.. korang suka nak blue blue tau!! hahaha. Saja je harini nak share gambar Khairine kat sini.. sebab gambar2 yang aku nak share ni semua gambar2 favourite.. masa umur dia 3tahun lebih.. tengah bijak nak bercakap.. memang best melayan budak2 umur gini =) Nanti2 aku nak cari gambar Danish pulak.. nak lambakkan kat satu entry lain.

Aku kan emak yang over ;P










Khairine Adrina 

Sampai sekarang perangai dia kuat berangan. Kadang naik lemas aku tengok dia.. ada je benda yang dia berangan sorang2. 

Bila dah besar kurus kering.. kulit pun dah tak secerah dulu.. sekarang budak ni dah bizi pagi petang pergi sekolah.. dah terdedah dengan dunia luar.. dulu dok rumah je makan tido makan tido. tu yang nampak bulat sikit muka dia.. kulit pun cerah sebab duduk dalam rumah je.

Sekarang dah tak hisap jari lagi.. dia dah takut sebab haritu pegi Tesco Ampang, sekali dia nampak akak cashier tu gigi jonggang yang memang tak boleh kaber punya. Balik tu aku dengan Nizam bahan dia kata nanti gigi Khairine "jo" macam akak tu.. hahahaha terus takut. Tapi sesekali dia terlajak jugak aku tengok hisap jari.. hahaha

Banyaklah lagi ciri2 perangai dia.. nanti lah kalau ada gambar2 lain lagi aku buat entry pasal anak2 aku je kat entry lain eh. Karang tulis cerita anak je tak habis2 orang meluat pulak.. so bila ada masa dan ketika nanti aku up gambar & cerita lain pulak pasal anak2 aku ye.


Ohhh ada satu entry yang aku tak up lagi. haritu dia ada pergi rombongan Cik Kiah Sekolah pergi Karangkraf.. nanti aku up cerita tu eh.. lupa plak nak transfer gambar dari camera ke lappy. 

30 comments:

  1. Khairine.......kamu sangat comel la syg...ntah bila mama long dapat jumpa kamu....sweet sangat,....

    ReplyDelete
  2. pandai khairine posing..macam mama dia jugak.....cantik...:)

    ReplyDelete
  3. Amboi kemain khairine posing.. cun sama mcm mak dia jugak.. =D

    ReplyDelete
  4. intro entry ni tak tahan permata yang hilang pulak dah haha..masa ni khairine macam syaza sekang la..bercakap je keje nya..papa apa tu? papa wat pe? apa tu hehe tapi seronok

    ReplyDelete
  5. ehem ehem ehem, babe i have a word to say here...mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...ahakss, you agak2lah babe, bergaya di depan lensa tu ikut perangai siapa? muahahaha...lagi mau tanya kan??? anyway, she's such an adorable girl like her mum... nanti kita outing yer... (outing yang tertangguh2)...haipp, you hutang ai something lagi tau babe... la la la... your cooking!!!

    ReplyDelete
  6. Dia punyer gaya diva mmg sah dr ko ni jahh

    ReplyDelete
  7. comelnya khairine kak.. smpai sekarang muka dia sama kn.. :)

    ReplyDelete
  8. kak nam je kan. Budak kecik bergaya macam dewasa, rasa geram tengok.

    ReplyDelete
  9. comel khairine masa kecik kan...pandai bergaya tu of course ikut mama dia ..lol

    ReplyDelete
  10. Khairine ni dh besar esk mmg kompem lawa kalah mummy dia..kikiki

    ReplyDelete
  11. ha'a la khairine skrg dh kurus melidi...msa kecik comey pandai posing lagi tu..

    ReplyDelete
  12. aloh tomei2...hehe. pandai betul bergaya masa tecik2 ye... :)

    *isi tabung kfc, inti ngan colgate jah..hihi

    ReplyDelete
  13. intro tu sis..wah intro bg trafit tinggi tu.. wah comelnya..nanti yupdate bplak pasai si adik..akak nanti jgn lpa bawa casting model baby lala..ada potensi :P

    ReplyDelete
  14. alalalalala...tomei nya cik khairine ni...

    ReplyDelete
  15. permata sapa yang hilang? hehe

    ReplyDelete
  16. Lain sangat rupa Khairin masa kecik2 dulu kan...
    Betullah tu...masa kecik jarang keluar rumah...dah sekolah pagi petang terdedah cahaya matahari...dengan koko nyer lagi kan...
    Apa2 pun memang sweet girl...

    ReplyDelete
  17. Btola la sos pyka awal2 bca pon ingatkan tjuk dia permata yg hlang . Hahah :p

    btw comelnye khairin . Mcm dgn mak dia jgk . Mna tumpahnya kuah kalau tak ke nasi . Btol tak . Hehe :D

    ReplyDelete
  18. Seriusss...terharu baca entry mama zaza kali ini....dan quotes tu Umi Qi bg thumbs up byk2...rasa cm nak nangis plak heheheh...comeyyy ye khairine adrina masa kecik2....pandai pose cm mama dia gak heheheh...bertuah tau zaza punya anak girl comey cm ni...bijak plak kt sekolah...wish me soon dpt anak perempuan plak ye zaza....x sabar plak rasa nk preggy...tp walid Qi takmo lg...katanya cukuplah Qi seorang...hapeeeeeeeeeeeeee nangisss hehehhe

    ReplyDelete
  19. comey sungguh permata zaza nih berkilau2 gituh...cute pandai bergaya...hehe dia suka isap jari rupanyer...kuat berangan tu yang tak tahan sama la ngan sara kuat berangan...hehe

    ReplyDelete
  20. comel sgt2 khairine ni kak.. :) saling tak tumpah ibu nya.. hikhik...

    ReplyDelete
  21. permata yang takde kat mana2..
    Moga dak Khairine membesar dengan sihat dan kuat hendakNYA..

    ReplyDelete
  22. posing ala2 mommy dia jugak... hehehe comei bangat..!

    ReplyDelete
  23. Comeinya Khairine ......mcm mak dia jugak ...suka posing maut...haha

    ReplyDelete
  24. habit anak2 yg buat kita tersengeh je... kena jaga permata ni elok2... mahal ni

    ReplyDelete
  25. Sweet girl! masa ni tembam lagi...comel sungguh! Sekarang ni dah semakin ayu... :)

    ReplyDelete
  26. Sebijik mak dia suka bergaya!

    ReplyDelete
  27. comel khairine masa kecik..nampak lain dengan sekarang..kecik² dah pandai posing ye

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah