Wednesday, October 2, 2013

Jenayah Membawa Padah

Hello Cik Bedah, Cik Senah, Cik Kiah semua *sambil tenyeh sireh*.. Assalamualaikum.. sihatlah hendaknya kamuorang semua ye hehe.. semalam aku tak keudara sebab pergi HUKM hantar Emak Nenek pergi check-up. Belum sempat nak up cerita, Cik Joyah Sport dah bertanya kemana Cik Jah menghilang semalam.. auuwww rasa dihargai sangat bila ai tiada disisi ada yang mencari.. buelkkkkk nak teberakkkkkkkkkk miahahahahaha.

Sebelum aku bercerita pasal semalam, meh sini nak kasi tahu kat korang dulu.. pagi tadi kan lepas aku hantar KhaNish, aku nak pergi isi minyak.. dah lock kereta nak ke kaunter bayar, ada lah satu kereta melalui depan aku.. so aku pun berdiri sambil pandang dalam kereta dia. 

Yang drive ni orang pompuan lah.. nak hantar anak dia pergi skolah kot. Masa aku pandang dalam kereta dia, betapa tanjat berok nya aku handbag dia ada kat tempat duduk belakang kereta!!! kau dapat rasa tak apa yang aku tanjatkan sangat tu???? Yer betul.. handbag dia kat belakang tempat duduk kereta yer Bedah!!! betapa tak prihatinnya perempuan tu. Kalau terjadi kes jenayah kau nak salahkan siapa???? lu pikir lah sendiri... 

Dah banyak kes yang terjadi itu pun tak nak jadikan panduan sendiri.. bila dah jadi baru nak menyesal.. kita tak boleh nak jangka benda2 buruk nak jadi.. tapi sebelum terkena baiklah beringat. 

30 comments:

  1. eh seriau betul saya...kenapa la boleh letak kat belakang..sajer macam nak mengundang pencopek amik beg dia huhu..
    dan mungkin dia lupa kot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lizz...mmg mcm mengundang je..

      Delete
  2. patutlah...rindu sama kamu cik zaza....hehehe...\\
    tulah kena berhati-hati..penjenayah ni pantang nampak benda berharga dalam kereta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha rindu yer.. maceh Ema :p
      lepas ni kena lah berhati2 kann

      Delete
  3. ar ar kan akak hurm hannis kalau nek keta letak kat bawah seat haha tkt gak kan bnyk sgt kes skang ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. dalam pada kita berhati2 pn kadang kalau benda nak jadi pun kita tak tahu.. huhu

      Delete
  4. Huishh tajuk entry mcm citer 999 ngeh ngeh nGeh

    ReplyDelete
  5. Halamakkk tanjat Umi Qi pestime baca best giler kt atas tuh...haish habis dah ke...pendek benor citer yer...aah lah ramai gak nampak cenggitu...Umi Qi selalu sorokkan handbeg dkt bawah kaki seat depan pastu tutup gan plastik hahahahha...so kalo motor nampak, org len nampak mcm tong sampah...plastik itam...x tau ar menjadi ke dak motif buh plastik itam kikiki...tp kan mana2 pi sekarang malas benor nk bwk hand beg...bawk beg tiger Qi jek skrg ke hulu ke hilir...kalo ambil pun dapat ar susu botol Qi pitammmm si pencuri susu Qi hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mula2 nk cerita pasal pergi sepital.. bila pkir2 balik buat entry lain2 lah baru best hehehe

      Delete
  6. Scarykan skg..kat mana2 pun ada je org nk buat jht..huhu

    ReplyDelete
  7. adoiiii tu lah pasalnya,bila dh jd kes pon xbelajar belajar lg dr kesilapan.haoh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. lepas tu sibuk lah dok kata orang jahat tu jahat.. dah memang orang jahat tu jahat pun.. hehe

      Delete
  8. sy selalu asingkan beg duit dan phone dr handbeg sy wakakakaka
    naik moto hp dlm kocek purse bawah seat.. or luar dr hand beg,.
    hand beg fungsi?? campak barang x perlu erk..
    hahahaha

    ReplyDelete
  9. Dia murah hati bagi green light memudahkan kerja pencuri.. nnti bila dah kena baru la nak melalak..hohoho.. =D

    ReplyDelete
  10. hadoi, tu cuai tu.. saja mengundang jenayah... mama handbeg selalu letak bawah tempa pemijak kaki.. kalau kuar setakat nak beli tepung, mama bawak duit je..

    ReplyDelete
  11. dia nak tunggu kena dulu baru nak beringat lah tu... macam mak saudara saya suka letak dalam raga moto kan .saya kata kat dalam hati tak lama dah ni nak kena ragut, las2 memang masin mulut kena betoi la. mujuq tuan body tu tak apa2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang kita takut sangatkan Lieya.. hati2 ye =)

      Delete
  12. kalau fiza selalunye letak kat tempat kaki or tengah2 seat..lebih selamat kan.

    ReplyDelete
  13. Cakap pasal jenayah..kereta i baru kene calar kat bonet depan kete dengan perkataan 'LUND' semalam..sangat kurang ajar ayat tu..my wife dah stat takut die duk sorang2 kan laki pulak ke laut..haishh bile nak balik ni!!..ehh ni dah mcm entry blog la pulak kan..dah la kat komen orang..haha..ape pon sama2 la kite berhati2 ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak apa itu luahan perasaan.. nak buat satu entry kat ruang komen ni pn tak jadi salah Zam hehe
      Dah tgk dah kat entry blog u pasal kereta u kena calar.. sabaq no huhu

      Delete
  14. Amboi sedap gelaran baru mak nampaknya tu hehe...okjerrrr....
    Tanjat le sangat....kekonon perihatin lew tu...
    Tp betul cik Jah...mike mike ni tak ingat ke malang tak berbau

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha jgn lah marah cik Joyah oiii hehehhehe
      tu lah sama2 lah kita jdkan pengajaran yer =)

      Delete
  15. erk.. seramnya kak.. tak fikir ke blh merbahayakan diri sendiri tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah