Friday, December 20, 2013

Friday Lunch Treats

Dah baca apa yang aku tulis kat gambar tu????? kau rasa??????? 

Jangan salah sangka yer.. pada mulanya aku tak tahu pun kedai ni non halal.. Elok sampai ke restaurant ni, aku duduk belek2 menu aleh2 nampak ada gambar 'oink oink' dalam menu tu. Terus aku tutup menu. Ingat nak bla balik ofis, skali hujan lebat selebat2nya daaaa kat Kolumpor. Dah stuck kat situ. So aku pun duduk jauh sikit dari table diorang yang tengah sedap menyantap makanan yang diorang order.

Kerja dengan company omputih gini lah rupanya. Walaupun dia kata they can serve you with halal food such of vege & seafood, tapi bagi kita orang islam mana boleh makan dalam pan yang sama dia masak bekas2 yang ada pork. Diorang tak paham cara orang islam sebenarnya.. but its ok, ini satu pengajaran bagi aku.

Jangan ingat aku suka2 je nak terima invitation ni yer.. Aku tak bersalah!


Sent from Samsung Galaxy NoteII

20 comments:

  1. nak belanja makan pun agak2 la...eiii..baik makan kepci jerk..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. makan kepci pun kenyang kannn!

      Delete
  2. Replies
    1. hahaha nampak je bijik mata kau kannn..
      typo lah dowhhh hahahaha

      Delete
  3. loooo.... xkan laaa xtahu kot pasal ni kan. hurmmm. apalahhh

    ReplyDelete
  4. saba kak hari ni jumaat hihi tapi sorry to say nape diaorg tak tahu yang muslim x leh mkn ? hurm cian akak so akak makan ape jer hari ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab diorang bukan agama islam Hannis.. omputih mana tahu huhu

      Delete
  5. hahhahahahha.kalo aku aku blah je.bahaya mkn mcm ni.

    ReplyDelete
  6. takpe za..
    satu pengajaran jgk ni..
    supaya next time kita lbh berhati2..
    kan..
    happy weekend za!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah betul tu Rine..
      thanks.. & happy weekend too :))

      Delete
  7. belanja la fast food kot ye pun kan..perlunya berhati hati membelek menu yg ada kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Fiza.. nasib baik perasan tadi..

      Delete
  8. Alamak.. nasib baik u perasan zaza.. kalau x...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal.. kalau tidakkkkkkkkkkk.. .yarkkkk!! hahaha

      Delete
  9. Sian zaza....dh tu mmg x mkn la masa tu...sorry lambat menjengah...broadband abihdata..ni guna hp je...agak x best nk bw....hihihi..tp SA cuba tinggalkan jejak eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah SA.. diorang ni tak paham agama kita huhu
      btw thx wpun bersusah payah BW via hp je hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah