Thursday, December 19, 2013

Sabah - Kedai Kopi di Rumah Terbalik

Terpaksa lah aku sambung kat next entry untuk cerita di Rumah Terbalik ni. Karang buat cerita panjang2 orang boring pulak.. hehe. 

Lepas dah bergambar dengan jamban terbalik tu , kita akan melalui kedai sourvenir dulu sebelum sampai ke Kedai Kopi.. nama je kedai kopi tapi dia ala2 cafe je. Still can order food. Siapa yang lapar atau kepingin nak rasa menu yang ada boleh lah singgah makan dulu kat Kedai Kopi tu.

 Kedai souvenir kat sini simple je.. 

Tak banyak barang yang dijual. Ini pun nampak meriah sikit sebab ada deco2 xmas.. kalau deco2 tu tak ada aku rasa lagi dull je kedai ni.. hahaha

 Jalan nak ke cafe ni kat tepi2 ada diletak macam2 bun.. boleh terus pilih je mana kau rasa nak makan lepas tu bayar ar.. jangan kau ambil lepas tu kau bla pulak.. hahahahaha

Antara dessert2 yang ada

Simple je Kedai Kopi ni.. tapi menu dia variety juga. Pandai dia tarik orang.. lepas keluar dari Rumah Terbalik tu jalan keluar mesti kena melalui kedai souvenir & cafe.. so boleh lah singgah makan2 atau minum2.

 Yang hado


Deco Melly Klismes yang ada di cafe

Ok jom tengok apa yang kamiorang order. Dah lah seharian berjalan tak makan heavy.. harapkan breakfast je pagi tu sebelum keluar dari hotel. Kt Kinabalu Park & Kundasang kitorang langsung tak singgah makan kat mana2.. hahaha hebat betul perut keluarga Nizam ni kannn ;P

Nizam punya.. Chicken floss bun je pilihan orang demam

Aku punya. Nasi + kurma ayam.. biasalah tekak penoreh getah memang nak makan nasi je sokmo.. hahaha.. Boleh tahan lah rasa dia.. dah lapar katanyerrr bedal je lah hehe..

Pilihan Danish.. nasi goreng kampung

Pilihan Khairine.. nasi goreng daging.. 
anak2 aku pun memang tekak melayu sangat macam mak dia hahaha.

Our drinks

Total untuk semua RM39+ je.. worth it lah ni daripada dia charge harga yang bukan2.

Selesai makan dah tak boleh repeat lagi untuk masuk ke dalam Rumah Terbalik..

Even dah tak boleh pusing semula ke area entrance dan ke kereta terbalik tu.. terus ke pintu keluar je.

Bye2 Rumah Terbalik.. till we meet again.. :))

Nanti aku sambung cerita lagi eh.. cerita 3rd day di KK.. Kitorang makan seafood di Tuaran.

43 comments:

  1. ape nak komen?hahahaha...blur kejap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau memang selalu kena sawan blur kannn hhahahaha

      Delete
  2. menu menarik beb.... hahahaah ko mcm tekak laki aku laa kene gak nasi...kalo aku fleksibel...ringan2 pun okey....tapi kalo bab nak pegi berjalan ni baik makan berat2....so bertenaga sikit katenyer kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mau tak nya Lieya, harapkan makan breakfast kat hotel je pagi tu.. petang2 terus kebulur..

      Delete
  3. Sama lah Umi QI pun tekak melayu sgt2...kalu sehari x mkn nasi rasa gigil pale lutut...hahhahahah...zaza wpun kedai kopi dia sempoi tp menarik juga dessert ju tgk...makanan dia pun tgk dari gambar cm sedap...weeeeeee cpt2 update seafood tuaran....favourite channel tuh seafood hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann Umi.. tekak melayu mesti mau kena nasi dalam sehari hehehe.
      dessert tu mmg menarik Umi, tapi bila dah bedal nasi dessert kami dah tak pandang dah.. yeahhh dah update pun..sila lah baca yer :))

      Delete
  4. bab tekak penoreh getah tu memang buat i gelak besar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha betul lah SA.. sehari tak makan nasi boleh ketaq badan wooo

      Delete
  5. at least ada moment kat cafe tu kan. desserts pun menarik je tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah dah lah tak boleh ambil gambar kat dlm rumah tu.. kat cafe pun jadilah hehe

      Delete
  6. panjang siri cerita sabah nie.. kalau naik mount kinabalu, mau 5 episod baru settle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh silap2 boleh buat sinatron macam kat dlm tibi tau.. haha

      Delete
  7. haha bab tekak penoreh getah tu kita sama muahaha..kalo tak pekena sari mau ketor badan ketagih...nengok mknn tu semua otomatik perut jadi lapo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yeahh sama.. gimme five!!
      tu lah nampak nasi je terus boleh buat lapar

      Delete
  8. teringin tul nak gi rumah terbalik tu.... cupcake kat cafe tu cute nye...

    ReplyDelete
  9. Nampak serdap lak makanan tu semua kak. Sian org demam. Heeheehee. Btw tak sabar nal tungguk 3rd day! Gigih oooo baca dari hari pertama malam ni. Bahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak sedap sebab tengah lapar kot Yatie hehe..
      tu lah kesian kat org demam tu mkn pn tak selera.. hehehe
      ohhh yer ke.. ok selamat membaca yer :))

      Delete
  10. Sebelum tgok entri ni terbayang kedai kopi tu terbalik...rupa2nye...hampa.
    Bijak dia buat jalan keluar masuk...one way.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau tengah makan/ minum terbalik habis semua tumpah kot
      tu lah bijak sangat..kalau rasa tak puas lagi, keluar beli lah ticket skali lagi hhahaha

      Delete
  11. memang sungguh unik rumah terbalik ni

    ReplyDelete
  12. xla cecik darah sangat kan makanan tu..so so je...xtaulah makanan dia pulak rasa hebak ke tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm harga ok je tak mahal..
      rasa makanan tu pun boleh tahan lah.. nak kata tak sedap sangat pun tidak lah

      Delete
  13. cupcake despicable me tu comel la kak... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. lupa nak beli utk lieya.. hahaha

      Delete
  14. aku pon dh pegi sini za.tp x makan.kami lg gila nk balik cepat sbb nk mkn seafood.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa2 pun seafood memang 1st choice lah kan Rara :))

      Delete
  15. ok je harge die berpatutan la... hurm best kan g melancong.. x ajak hannis pun... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang berpatutan kat sabah tu.. murah2
      Lor memang tak nak ajak pun.. hahahahahhahaa

      Delete
  16. Replies
    1. boleh plan utk nxt year punya holiday lah mcm tu tu Rine :))

      Delete
  17. Kalau ambik package tiket masuk + makan ok sikit kot.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada package masuk + makanan sekali dik.. huhu

      Delete
  18. pandai tokey rumah terbalik ni buat bisnes.

    ReplyDelete
  19. Boleh tahan tempat dan juga makanan yg sedap.. tapi orang demam abis makan tak? :D

    ReplyDelete
  20. salam....saya ain ....pelajar uitm...boley x kalau saye nak amik gambar utk assignment???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah