Tuesday, November 19, 2013

BBQ & Steamboat di Hotel Royal Kuala Lumpur

Alangkah gumbiranya semalam dapur rumah Kak Jah tak berasap hehehe.. Nizam dah bagitahu aku Ahad haritu.. Isnin memang dia nak ajak dinner kat luar  *clapclapclap* Ok baiklah Tuan, saya yang menurut perintah :) Balik kerja semalam kitorang berjumpa kat rumah then terus keluar dinner.

Nasib baik lah musim cuti sekolah, kalau keluar time2 peak hour memang jammed nak mati lah kawasan Bukit Bintang tu. Hotel ni pulak betul2 sebelah Lot 10 letaknya.

Agak awal juga lah kamiorang sampai semalam untuk dinner.. sebelum pukul 7pm kot.. amboi amboiiiiii kemain tak menyabar kennn.. yer lah, kalau makan2 mana boleh bawak bersabar wehhh mesti mau pantas okeh!! ;)

Dia dah buat reservation siap2.. nak hangkut anak2 bini & mak mertua dia makan kat sini.. Thank you Bie =)

Take a seat. Time ni tak ramai lagi orang datang. Actually Nizam kata dia nak booking on weekend, tapi fully booked pulak.

Tanpa buang masa, aku pun terus menuju ke buffet area.. psstt psstt ada lagi yang lebih pantas dari aku.. tengok siapa yang kat dalam gambar tu.. laki den!! hehehe

Salad corner

 Mashed potato 


Sambal tempeh petai.. wpun ada makanan ala2 village.com, tapi bila presentation dia ala2 comel dalam mangkuk tu, terus aku rasa wahhhhh curlasssss gittue!!

 Aku rasa ini macam acar kot.. acar buah

Yang duduk bertingkek tingkek ni aku tak tahu apa ke nama dia

 Vege area

 Pilih pilih.. makan sayur banyak2 yer Bie.. biar cepat besar hehe
nampak tak Emak Nenek kat hujung sana tu??!! ;P

Daging ni yang paling aku suka skali.. sedapssssangatsss


 Seafood

mee2 ni semua aku sentuh pun

Ok mari kita tengok desset corner pulak yer.. 








Time kat buffet area ni aku dah jadi macam pompuan bajau laut dah.. semua gambar makanan aku ambil. Laki aku, anak2 & Emak Nenek pulak ilex je sibuk dok ambil makanan.. lantok lah heh!! janji aku dapat ambil gambar.. ngehehehehe ;P



Ini biasa2 jelah kuih2 traditional


 Kari ikan

Roasted black paper chicken

 dan Sambal Fried Rice

Ada juga disediakan nasi putih.. tapi semua tu aku tak makan.. sebab nak layan sepenuhnya makan steamboat & bbq.. jap lagi kalau aku layan makan nasi kenyang plak nanti.. baik toksah makan nasi.. hehe


Ecececehhh propa sangat suruh anak snap kan gambar omaknya hehe.. 

Done ambil2 foods, mari kita ke meja makan pulak.. main bakor2 dan rebus2 :)




Emak Nenek kemain suka lagi makan steamboat.. dia kata sampai 4-5 kali sendawa kenyang.. Alhamdulillah.. janji Emak kenyang, adik happy :))


Sup tomyam dia kemain sedapppp.. kalah tomyam yang aku masak kat rumah.. cisssss!!


 Hi.. Ini Cik Jah dengan suami Cik Jah yang comel.. hahahaha phuiii comel!


Ini anak2 Cik Jah.. Danish & Khairine ;) 

My small family :))

Dah habis makan, dah kenyang jom lah kita bergambar kat lobby hotel pulak.. 


Kenyang terokkkkkk agaknya budak2 ni.. hahaha


 Phewwiiittt.. hehe

Cik Jah & suaminya yang skinny hehehe


Perlu ke nak sentilkan gambar ni kat sini?? pffffttt

Dah tu je cerita makan2 semalam.. selamat menjamu mata =)

36 comments:

  1. Woiiiiiiiii sodap eh semuo tuh.....bila la dapek nak mendiva dgn adik2 divas ni....adoiyaiiii

    ReplyDelete
  2. Aikkk...makan stimbot pun ada lauk petai? Kelassssssss...hahahhaa

    Suruh Nizam makan banyak banyakkk....takpa...badan dia kurusssssssssssss...hahahaha

    Ni sekepala berapa hengget?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg lah kelassssss mana ada lauk petai kat hotel lain.. hahahaha

      Dia tu kurus mmg sejak zaman sekolah lagi.. kuruih kering.. makan kepala gajah pn tak boleh gemoks hehe

      Alamakkk tak tnya plak berapa hengget sekepala.. cik Jah kalau dah nmpk mknan semua tu Cik Jah tak layan.. jnji dpt mkn hehe

      Delete
  3. hahaha..baca entri x tgk tajok dahhhh...abaikan soalan daku tadi...tgk sambai tuh mcm sedap plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha excited nya lah hai baca entry sampai tak baca tajuk

      Delete
  4. wah bestnya steamboat kat hotel.berapa rm per head ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ai tnya kat husband eh.. lupa plak nak tnya brapa RM per head..

      Delete
  5. perasan Khairine byk muke papa dia..Danish muke mommy...sweet family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe anak omak & anak bapak nyer,, thx Mimah :))

      Delete
  6. cik jah..share la berapa makan buffet satu kepala kat sini..ngeh..ngeh..
    ai is terliur dengan semua foods dia..hadoii..
    nasib tak ngandung ni cik jah oii

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii nnt cikjah tnya kat laki cikjah eh.. hehhee
      kalau mengandung, mlm ni jg u kena cari buffet Rine hehehe

      Delete
  7. makan sedap ni buffet...i kaki buffet..tak kisah melantak macam macam tak rugi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah mmg tak rugi lah bawak you ke buffet!

      Delete
  8. I is jeles ok. Sebab dapat jamu mata jer. Kan best kalau dapat makan skali....ahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe jgn lah jeles..nnt bw anak2 & husband gi mkn buffet tau Fiza :))

      Delete
  9. Wahhhh.. sedapnya. Ni yang kena try. Steamboat yang sedap saya pernah makan kat Ampang. Fuh... memang sedap gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn... kalau dah buffet, mkn lah berapa bnyk nak mkn pun.. heeee
      Ampang tu yang kat QThai steamboat kann.. situ pn sodappp jg.. I pernah mkn kat situ

      Delete
  10. wah nampak sedap2 sngat food kat sini ! terbaik

    ReplyDelete
  11. uiiihhhh... awat sedap sangat nie.. abis terliur atuk hahahaha :P
    sekali sekala makan luar bersama keluarga pun bagus jugak .. happy family... :D

    ReplyDelete
  12. woi gambo makan saje.dh lah aku diet ni.hahahahaha

    ReplyDelete
  13. wah. banyaknya makanan. tengok gambar pun macam dah kenyang ni. hik hik hik

    ReplyDelete
  14. seronok tgk zaza dgn family..terutama melihat ibu zaza..

    ReplyDelete
  15. Makanan..sya pun tgk part dessert tu...heeee :)

    ReplyDelete
  16. Umi Qi sonok tgk makanan zaza snap meltinggg habis tang dessert tuh dah siap telan ailio hahahhaha...suka cara papa cik jah book awal2...pastu x ramai org plak tuh...heaven ye...Umi Qi nak makan mcm nih kena bawak tentera ramai sikit...kalu x kena tggu Qi tido dulu...kalu x dessert tuh nanti naik atas kepala Umi Qi hahahhahahhaa Qi mana leh dok dendiam kt meja makan...kikikiki...by the way sonok tgk ibu zaza happy sgt2...bertuah ibu zaza pun anak yg sgt2 jaga kebajikan dia :)

    ReplyDelete
  17. I loike BBQ & steamboat! Makan sampai puas..kat Hotel Royal ni banyak sangat pilihan..rambang mata nak pilih makanan ni.

    ReplyDelete
  18. bestnya masuk blog nie sebab banyak gambar yang santek2...suka2..
    tetiba nak makan steamboat jugak...

    ReplyDelete
  19. Sdap nya kak. Meleleh air liur nengok. Nyesal singgah. Hahahahahaahha.

    ReplyDelete
  20. Rasa macam dah komen! belum yehhhhh....
    Pertamanya gambaq kat bawah sekali tu tak seharusnya disentilkan kat sini haha.....
    Eleh.....nak ala ala...macam comel je, macam cute je lew tu....hehe
    Tapi cik Jah ..... tengok gambar je cik Bedah dah tau mmg meletop bersteamboat kat sini! Untung mak nenek dapat ikut sekali hehe....
    Kalau ci Jahkan Cik Bedah ...paling dahsyat yang cik Jah mampu pergi kat MAEP jelah haha

    ReplyDelete
  21. Waa semua sedap2 ni telan ailio nengok ni..terus lapo...

    ReplyDelete
  22. waaaaaa, steamboat.. sedapnyaaa kak..
    dalam bnyk2 gmbar, sangat la terjatuh hati kt dessert2 tu..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah