Friday, November 29, 2013

Year End Holly Jolly Holiday

Harini Jumaat kan????? esok Sabtu kan????? lusa Ahad kan?????? next week Monday kann?????? Yahoo!!! next week tu aku cuti woiiiiii.. *shuffle* hahahahahahhaa tiba2 nak menggelabah tak tentu pasal pulak kau kan Jah ;P suka lah wehhh sebab next week aku cuti seminggu lahhhh.. direct seminggu tau. Ini semua gara2 nak habiskan cuti yang ada.. next year tak boleh nak carry forward.. huhu dekut!

Next week kan aku nak gi bercuti-cuti Malaysia. Alang2 dah nak end year ni elok lah aku perabiskan cuti aku apa yang ada.. tak habiskan nanti burn plak cuti tu.. sayang. Dalam pada hari bercuti seminggu tu nanti tak tahu lah aku nak update ke tidak blog ni. Kalau update pun cerita2 pendek je lah yang boleh aku buat. Itu pun update dari handphone. Tak kan bercuti2 pun sibuk nak hangkut segala laptop.. malas aku. 

Mungkin juga aku akan buat entry auto publish kot.. itu pun entry throwback je lah yang Kak Jah mampu dik.. hahahahhaa. Kalau rindu sangat tak menahan, boleh lah roger2 Kak Jah yer.. hahahhaha ;P

Yang penting aku nak jugak jejak ke tempat ni..

To my beloved husband.. Bie, better you find out where is this place yer.. kalau tak dapat nanti I akan sentap patplohlapanhari hehehe.. macam lah laki kau nak layan kau sangat Jah! ;P

Korang dah plan ke nak pergi bercuti bawa anak2?? aku nak ke Sabah 3D2N je kali ni. Flight hari Khamis, timing aku tak tahu pukul berapa sebab hidup aku ni selalu bergantung harap dengan laki je yang menguruskan semua benda2 macam ni.. hahahah. 

Bukan malas nak ambil tahu, cumanya kadang tu tau2 je dia dah booking dan uruskan semua dari flight ticket, booking hotel, transport dan segala2nya. Bila dia bagitahu aku semua detail, aku yang lupa. Bila tiba hari nak dekat pergi tu baru realize.. hahaha ngok sangat aku kann???!!

Tapi bab2 packing baju dan segala khazanah apa yang nak di packing tu aku memang expert ar. Mau tak nya.. kalau boleh lemari baju, lemari kasut semua aku nak hangkut sekali.. hahaha. Tu yang masa pergi bandung haritu aku backpack je... dilarang keras bawak bag besau2 ;P

Tak apa lah janji laki nak bawa pergi berjalan pun aku dah bersyukur seribu rahmat dah. Patut berterima kasih lagi kat dia. Terima kasih Bie.. lain kali booking pergi jauh2 sikit tau.. London ke Paris ke Korea ke Australia ke.. lalalalalalala ;D

28 comments:

  1. Seronok lettew kan.....SA next week if jadi pi Muar la kot.....xde la best apa pun...menziarah adik dan bercuti je ke sana.....

    ReplyDelete
  2. aku coti lambat lagi jah...23hb desember nanti...huarghh..lambat nyer la haiii..

    wehhhh pegi KK bawak swimming suit bleh berjemur dgn minah minah korea kat manukan tuh!syok wehhhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha sabar lah kau menanti date tu yer Izwa :p
      hahaha kalau aku yg berjemur kat sana terus jadi ikan masin wehh :p

      Delete
  3. Happy holiday kak jah. Have fun. Jgn lupa 2 pieces yer...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh thank you Kak Pija.. a'ah balik ni nak siap2 packing 2 pieces dulu masuk dlm bag besau hahahhaha

      Delete
  4. Sabah!!! best giler pantai cantik2....appy holiday kak jah! ;p

    ReplyDelete
  5. seronok2..dapat pi sabah..ajak gak en,husband kita gi sabah..tapi dia xtau nak pi mane...takut sesat katanya..nak ikut travel ejen takut tak best pulak...nanti jgn lupa cerita pasal pi sabah,tempat semua kasi tau occay..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee bawa GPS sure tak sesat nanti..
      ok ok nanti kan review Sabah dari Zaza yer :))

      Delete
  6. akak, kalau nak tahu tentang sabah do check my entry k. semua tips ada untuk ke sabah.

    http://nurulharnanikasmari.blogspot.tw/search/label/sabah

    ReplyDelete
  7. Selamat bercuti kak..bestnya pergi sabah..banyak tempat best! Paling best frsh seaafood yang murah,sedap dan banyak itu..enjoy your holiday with family :)

    ReplyDelete
  8. seminggu kak jah tak dak ?? Sure adik mu ini akan sentiasa merindui celoteh kak jah yang memang selalu buat diri ku tak kering gusi membaca... bertuah dapat laki macam laki kak jah nii.. harap kak jah selamat pergi dan selamat kembali.. amin ^_^

    ReplyDelete
  9. Best nyer kak! Kite p sandakan - lahad datu gi serah montot rs nak tercabut. Hahaha.

    ReplyDelete
  10. seronoknya pi jalan-jalan, kitaorang tunggu beberapa minggu lagi sebelum habis cuti sekolah

    ReplyDelete
  11. Selamat bercuti...Akan ku nanti entrinya nanti. Mesti gempak Cik Jah!
    Ole2 jgn lupa ya...

    ReplyDelete
  12. Syoknyeeee.....
    Happy holiday ye... :-)

    ReplyDelete
  13. Happy holiday dear.. bestnya nk g sabah.. sorry tak brkesempatan nk up citer percutian I kt sabah tue lg.. tp klu nk tahu apa2 tnya jer k..:p

    ReplyDelete
  14. Mmg THORbaik entri ini..hihi. Selamat bercuti zaza.. :)

    ReplyDelete
  15. untung la semua husben buat..saya ni semua all prepared...hehe enjoy holiday

    ReplyDelete
  16. selamat berholiday yer zaza...bestnyer Pi Sabah bah...

    ReplyDelete
  17. Untunglah kau Jah.... sediakan badan je masuk flight turun flight hehe.....kena bersyukur tu.....
    Mak nenek ikut ke dak?
    Happy Holuday yeh cik Jah...

    ReplyDelete
  18. bercuti?.. Ros baru je balik kampung last week seminggu.. balik kedah.. tak puas rasa.. macam sekejap je..

    ReplyDelete
  19. seronok dapat gi bercutikan. be it short or long trip :)

    ReplyDelete
  20. Akak cuti sekolah ni ngadap opis cuti dah negatif kata ko...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah