Thursday, November 14, 2013

Jamuan Akhir Tahun Kelas

Ini semua gambar2 yang disnap Khairine.. masa jamuan kelas dia sebelum cuti sekolah untuk tahun 2013. Tak silap aku hari Khamis lepas.. 7 November.

 Aku bagi dia bawak camera ke sekolah haritu.. so that dia boleh lah ambik gambar dengan kawan2 dia. Sok sok ko dah bosar boleh lah korang tengok gambar2 gonjeng korang kat blog makcik yer anak2.. muahahaha.

Dia balik dari sekolah aku tengok gambar2 yang di snap.. ewah ewah ewahhh kemain retis korang yer. Aku dulu pun macam ni jugak wehhh.. zaman sekolah2 dulu kalau member ada bawa camera, sibuk nau tompang sekaki nak bergambar.. bila dah tua ganyut macam ni,  tengok balik gambar2 tu terus malu sendiri. kahkahkah.

Tak tau apa aku nak letak caption untuk gambar2 ni kat bawah tu.. so aku lambak kan je gambar yang ado nanti korang buat lah sendiri karangan berdasarkan gambar yeh hehe.

Apa yang aku tahu, diorang makan McD haritu. Cikgu kelas diorang ada mintak seplohhengget setiap sorang untuk majlis makan2 ni. Ok lah tu janji diorang enjoy kannn.

Yang aku pelik, asek Khairine je yang ada aktiviti kat sekolah, si Danish payah aku nak tengok dia participate dengan mana2 aktiviti kat sekolah dia.. tu pasal cerita2 Danish tak banyak dalam entry2 kat blog ni.

Tunggu tahun depan bila korang dah sekolah sama sok korang pandai2 lah join apa2 aktiviti kat sekolah nanti. Aku memang pentingkan benda2 macam tu.. supaya diorang boleh explore dan belajar independent sikit bila kat sekolah. Lagi pun zaman sekarang apa2 aktiviti kat sekolah semua diambil kira kot.. markah semua tu.

Aku tak nak lah anak2 aku nanti tak bercampur orang.. macam anti social pulak.

















Aku cuba bayangkan.. katalah lagi doploh ke tigaploh tahun akan datang.. aku tak aktif lagi dalam dunia blog ni, aku rasa biarlah aku buat acara turun temurun. Biar Khairine atau Danish je yang sambung berblogging dan pakai blog aku ni juga untuk diorang berblogging.. itu pun kalau network ni masih wujudlah.. 

gittuee ;P

32 comments:

  1. Amboii..sakan berposing masing masing..enjoy la dah last last ni kan..lepas ni cuti sekolah lagi seronok!Sekarang dah advance ye jamuan fast food..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah budak2 sekarang Fiza.. ambik gambar kemain posing sakan..
      a'ah senang kan fast food je.. tak payah nak order catring bagai :))

      Delete
  2. amboi...masing2 melaram kalah mak2 diva korang eh....sabar jer...

    ReplyDelete
  3. waaaa comel yer kawan2 khairine semuaa.....pandai betul sorang2 berposing...aduyaiiii sonok x terkira tgk keletah anak2 ye mama zaza...x sabar nk suh QI pi school, masuk mcm2 persatuan dan club...nak bg Qi ikut jejak langkah mcm kak khairine....mesti beshhh!....oh my sonokkkk...nak pi sekolah balik je rasa hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam ni lah yang mummy dia harapkan.. supaya dia kenal & explore dunia luar selain dari benda2 yang dia tahu kat rumah.. at least she can independent..
      QI dah besar nnt boleh lah jmpa Kakak Khairine yer.. jadikan inspirasi hehe

      Delete
  4. haah kan, boleh diorang pulak menyambung kerja maknya as a blogger :)

    ReplyDelete
  5. za jauhnya ko verangan kan.aku tampo kang.nk suh anak ko sambung blog ko neh! hahahaha.wehhh huntungkan budak2 skrg leh pakai camera digital je.kalo gambo xlawo leh delete.kita nk dulu pakai kodak.kalau xlawo tu redhooo jelah.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ko nak tampo aku Rara.. lagi ko nak tampo lagi jauh aku berangan nyah!! hahahaha
      tu lah aku dah siap2 ajar dia caner nak guna camera tu.. zaman kita dulu habis jahanam 36keping kodak main belasah je gambar tak cantik pun. hhahhaa

      Delete
  6. pandai je bebudak ni pose.. comel! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee itu lah ropernya budak2 ct... hehehe

      Delete
  7. Amboi khairine & the gang, bukan main posing lagi yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah over kemain.. dah besar nnt mesti malu tgk muka sendiri hehehe

      Delete
  8. mesti la ujud lagi akak ,, wah nak buat wasiat lak akak ... wasiat mama kepda ank2 ek so zaza abdul latif colours of journey nak letak ape lak untuk anak2? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha awal2 dah wasiat kannn.. Hannis jadi saksi ok :p

      Delete
  9. sedap nya nampak mekdi yang bebudak tu mkan yerrrr,,, tetiba terlioq plak adoiii.. comel2 budak2 kat atas tu semua .. ^_^

    ReplyDelete
  10. Hahahahhaa...tak aci la wehhhhh...kerja memblogging mak, anak yg buat ( ambik gambar) !!!

    Rasanya si Khairine ikut perangai mak dia kot...aktif kat sekolah...aktif bergambor! hahahaha..Tu pasal nampak si Danish macam 'kurang aktif' kat sekolah..

    PS: TQ bagitau pasal training bola CIMB YFA tu....manalah tau, boleh gi main kat Europe...boleh la I jadi manager anak...wakakakakakaka

    ReplyDelete
  11. amboi2 awal2 ko dah tulis wasiat nie kekeekekekek

    kelas hah masing2 berposing....dah mcm anak dare remaje jek aku tgk masing2 posing....jamuan pun mkn mekdi....kat sekolah anak aku jek ade konsep potluck2 lagi nie...

    ReplyDelete
  12. amboiii curlassss.. budak2 kecik2 pun da pandai bergambar.. kan kan? clear pulak tu gambar nya..

    ReplyDelete
  13. 20 tahun lagi bila Khairine tgok balik gambar2 ni, mesti dia nak remove dr blog ni...hehe
    Seminggu sblm cuti sekolah hujung tahun ni adalah hari yang paling enjoy!!

    ReplyDelete
  14. Sakan budak2 skrg berposing kan.. kita dulu pun tak mcm tue.. =D

    ReplyDelete
  15. dulu ingat lg kalau jamuan kelas dpt la coklat waffer..kacang..gegulaa..tu pun dh seronok tahap gaban...skrg..mcD koooo...hahahhha

    ReplyDelete
  16. wahhh bestnya...dapat tgkap gambar dgn kawan2 sekolah....zaman shaila memang xlah...hihihi

    ReplyDelete
  17. Za petang2 baru mai sini...hamboi...kan kemain la khairine ni berposing sakan..yerla mami bg peluang yek...apalagi...hehe...nanti seksok dah beso ngk balik gambo ni..mmg senyum simpul la dierang ni...hehe..khairine ni dah sejibik mak dia jelita gitu...

    ReplyDelete
  18. Setiap hujung tahun biasa ada jamuan kelas. Masa itu memang masa untuk berposing, makan-makan dan begurau. Cikgu kelas pun biasanya join sama. Seronok jadi kanak-kanak ni...salam kenal zaza.

    ReplyDelete
  19. teringat pulak babe masa sekolah2 dulu..ekekeke...bila akhir tahun jer ada jamuan...

    ReplyDelete
  20. seronok tengok muke kanak2 riang yang ikhlas dengan senyuman mereka. Gmbar sangat menarik ;)

    ReplyDelete
  21. amboi seronok betul budak2 ni.. suka tg pic2 ceria macam ni teringat zaman skol2 dulu hehehe

    ReplyDelete
  22. Seronokkan budak sekarang Zaza.... banyak kenangan yg boleh mereka kumpul... dulu Okje nak jumpa kamera pun payah maklum le org kampung!!! So dah target mana calon bakal menantu! haha

    ReplyDelete
  23. Kemain lagi budak2 ni bergambar... macam cantik je... macam comel je... hihihi

    ReplyDelete
  24. bukan kemain bdak2 sekarang ni kan..hebat nau kalau bergambar..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah