Monday, November 11, 2013

Birthday BBQ di Radius International Hotel

Lambat pulak aku up entry celebrate birthday aku haritu. Dalam draft macam2 cerita dah aku buat, cerita ini pulak yang akak lupa.. hehe. 

Siap dah kena sound dengan laki ai.. 
Mana entry celebrate birthday you??  tak ada pun dalam blog you.. 

Aku kata :
Ada dalam draft.. I tengah fikir ayat apa nak di Joyahkan dalam entry tu.. sok sok I publish lah yer..  

Nampak??? suami aku tu adalah peminat aku, silent reader aku, stalker aku okeh!! hahaha laki kau ado???  ado?? ado?? muahahaha mesti lah ada kenn korang??!! :)

Psssttt.. sebenarnya aku bohong sunat.. aku tak create apa pun lagi untuk entry ni hehe
(Bie.. I know you will read this.. I'm sorry yehh hehehehe) ;P

Sajer ar nak menunjuk dengan korang haritu laki ai liking2 gambar ai kat IG yehhh.. hahaha belagak!!

Ok jom kita sambung cerita. Malam yang masa hari jadi aku haritu.. Nizam bawak aku, KhaNish dan Emak Nenek pergi dinner. Dinner yang berkonsepkan bbq kat hotel yang aku mensi kan di atas sana.. Nampak?? tu yang tajuk entry ni.. sila baca!! amboii macam garang jew.. hahahaha.

Dah lah hari jadi jatuh pada hari weekdays, lepas balik kerja kamiorang bertemu kat rumah.. dah siap2 terus gerak ke destinasi yang dah di book awal2.. thank you Bie =)

Pada awal nya memang aku tak tahu lah dia nak angkut bini dia ni ke mana.. menonong je dia drive terus ke destinasi. Sampai je destinasi terus ambik seat. terus dia jemput aku ambik buffet bbq kat luar.

Sebelum apa2, helok lah letak gambar Kak Jah dulu.. lebih afdol hehehe 

Fyi, bbq ni dia buat kat depan disebelah luar.. tapi pintu sebelah tepi hotel yer Bedah. Takkan dia nak buat kat dalam hotel tu kennn.. jap lagi penuh dengan asap orang ingat hotel tu terbakar pulak.. hahaha phuii

K.lah banyak nau membebel.. jom tengok gambar je lah.. malas aku nak menjoyah lagi.. karang aku bebel panjang2 macam nak bercerita pasal sejarah dunia pulak.. hahaha.

 Foodies buffet.. pilih dulu sebelum kita bakor dia

 The Vege

Sauce 


Soup of the day (left) mee goreng (right)


Cake tower.. siap berbungkus lagi.. nampak nau aku orang pertama yang ambik dulu dessert tu.. hehe


Pilihan hati..

 BBQ sate & udang

 Lamb favourite KhaNish

 BBQ chicken, bbq foil potato & corn

Udang ni aku tak makan pun.. malas nak kopek ;P

Ok dah habis gambar makanan.. 

KhaNish.. kemain suka ambik buffet sebab suka tengok orang tu bakor2... heee cam jakun je anak2 omak ni tau! 

Mummy & KhaNish

haloh haloh halohhhh sayang lah konon kat bapak korang tu.. sebenarnya nak bodek lebih tu.. haha

Emak Nenek & menantu bongsu dia.. buelkkkkk :p


Us

Thank you so much Bie.. I'm so happy =)


Ehhhh siap bervideo pulak.. hehe 

Sebelum balik mari kita bergambar dulu..

 hahaha bersepah sepah anak aku sorang kiri sorang kanan.. tak pandai betul ambik posisi bergambar.

Gambar tak cantik ar pulak.. ni pakai camera hp Nizam.. hp dia dengan hp aku sama je brand & type kot.. aku peratikan camera hp dia aok sangat.. camera hp aku cantik plak bila ambik gambar.. hurmmm 


Thanks for the dinner Bie ;)

Ok tu je lah cerita dinner haritu.. banyak gambar dari cerita. Korang bikin lah cerita sendiri berdasarkan gambar2 di atas yer.. daaaa =)

33 comments:

  1. hoiii..laki aku tak baca blog aku..ko hado?muahahaha....

    btw...happy birthday again :) semoga terus berbahagia dimurahkan rezeki selalu ye!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tak hado!!
      InshaAllah..thx Izwa.. muahhh :)

      Delete
  2. Belum pernah lagi pergi bbg buffet
    tapi nampak macam best je
    happy blated birthday

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha nanti boleh try yer bbq kt mana2 hotel..
      nway thx for the belated wish :))

      Delete
  3. Nampak sedapnya zaza.. paling tak tahan tgk udang ngn sate tue la.. slurppp!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn tp ceq tak makan udang tu malas nk kopek hehe

      Delete
  4. fuh..........sentap tengok makanan yg superb banyak..nak sket voleh??hehe~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn nak sentap sangat..kalau nak sila lah ambil dlm gmbr tu yer Mimah heheheh

      Delete
  5. wah sweet la hubby kak jah kita ni .. jadi silent reader saya pon turut terharu bila orang tersayang tertunggu mcm tuuu.. Tak tahan sangat tengok makanan kat atas tu kak zaza ... sodappppp.... kalo saya lah rasa nya dah telan sampai pecah perut....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn nanti Lieya cari lah bakal laki yang sweet jg eh hehehe
      akak dah sengkak nak mkn mlm tu.. penuh perut niha :D

      Delete
  6. lapo nengok makanan nyer tu...kemain merian makan anak beranak meraikan birthday mummy tersayangg...

    ReplyDelete
  7. SEMOGA KEKAL BAHAGIA..


    slurrrppp sedapnya tengok makanan tu,ngee

    ReplyDelete
  8. Zaza...bahagia yer asben jadi peminat setia zaza....sonok yer lahai tanpa komen sekali pun tp permintaan dia nk baca blog zaza sgt2 happy....best yer sambut birthday cm zaza....sure makan puas2 kan KhaNish....u olls so great!...Mak nenek happy je dpt makan besar... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Alhamdulillah.. tp kadang2 bila tnya dia tak nak mengaku.. phuii hahahhaa
      Terima kasih UmiQI.. :)

      Delete
  9. SA xdo laki tp ada je yg baca blog SA....haha....bestnya. ..bila nak banjer SA plak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah tp ada yg memerhati kennn...
      nanti lah kita meet up then can belanja you ok :)

      Delete
  10. Best klu hubs ai pun banje ai mkn camni..
    Sebab ai is suka sgt mkn..
    Neway za..happy birthday once again ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nnt boleh lah request dgn hubs you yer Rine :))
      thx so much for the wish :))

      Delete
  11. Sedap wei tgk makanan2 tu. Lapar plak perut pepagi gelap ni. Menternak lemak di hari lahir namanya ni :-)

    Sweet couple & happy family.

    ReplyDelete
  12. Laki ku baca jugak tapi lepas tu perli2 kata daku kelabu asap. Ko hado??!! Hahahahaha.

    Happy Happy belated birthday!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kelabu asap pun bolehh.. janji dia ada baca & bagi support kat kita nak berblogging kannn :))
      Thanks for the wish :))

      Delete
  13. wahh..bestnya celebrate bersama..best sangat kot makanan tu..happy for you kak zaza :)

    ReplyDelete
  14. Woah tengok gambar makanan buffet terutama udang tu rasa macam nak makan dekat hotel je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila lah nanti ke hotel utk buffet bbq yer =))

      Delete
  15. Akak laki tak pernah peduli pasal belog2 bagai tapi tak tau la kot diam2 dia dok pantau jugak bukan apa takuttt la tuuu...ahahhaaa...

    Apapun tahniah sebab dpt hubby yg penyayang.

    ReplyDelete
  16. walla makanan2 dier mmg heaven lah !

    ReplyDelete
  17. Tengok tu Jah ..bukan main sayang lagi pak Nizam ngan bini dia ....siap angkut anak beranak naik hotel nak bako udang hehe....ko ada okje? hehe.....rezeki ko Jah.....okje bako sendiri je le kat oven tu sampai rentung hehe....

    ReplyDelete
  18. tension cik bedah oooiii...laki den ni haram tak ambik kesahnya pasal blog den ni...mmg la x ado...like gambo pun x hado...bknnya main meriah lagi en nizam tu like gambo2 cik bedah...hehehe
    meriah sungguh lauk pauk kt situ...meriah2 pun badan cik bedah tetap menten wehhh...

    ReplyDelete
  19. wah.. siap like IG.. pastu siap tanya entry blog.. memang terbaiklah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah