Monday, November 4, 2013

Matthew Kekasih Gelapku

Hoiii hoiii hoiii berani mati betol tajuk entry ko Jah!!! buatnya laki kau baca ni.. jahanam kau!! haha. Elehhh tak ada apa lah.. jangan salah sangka yer Bedah.. Nizam memang kenal siapa kekasih gelap aku tu.. walaupun sang kekasih gelap aku tu berkulit cerah putih melepak rasa macam nak sepak.. muahahaha.

Matthew is my GM merangkap boss lama aku.. sekarang dia masih lagi kerja kat company yang sama yang aku kerja ni.. tapi dia based in Korea sekarang. Kenapa aku tak ikut?? eh tak nak lah karang tak pasal2 aku jadi minah kpop plakk.. nak mamposs??!! haha

Khamis haritu dia ajak jumpa beramai2.. means dat ajak jumpa dengan old colleague.. lama giler aku tak jumpa dia since dia berpengkalan kat Korea. Entah apa mimpi nak jumpa kengkawan lama tah.. aku ok je janji ada makan2.. makan yang sedap2 kat Delicious hehe.. dasar sangat kau Jah!!

Perjanjian pukul 6.30pm - 7.00pm jumpa kat Delicious terus. Delicious yang kat E&O tu dekat je dengan opis aku.. so aku jalan kaki ajos dengan Kak Nisa. 

All of the old colleague.. lepak makan beramai2 je.. 



Aku dengan kak Nisa mesti ada.. kalau bab makan2 memang kitorang laju je menerima undangan.. hahahaha jakun!

Apa2 pun yang penting dalam entry ni adalah gambar makanan.. siap sedia telan ailiyo yer Bedah.. akak nak riak kejap.. hehe



 Drinks dulu eh.. aku punya Chocolate Brownie Ice blended (left) Kak Nisa punya Mocha (right)

 Pinggan yang sebesar kompang ni aku punya.. nama dia Seafood Marinara Spaghettini.. kau!!! Italiano sangat hehe. Eh you must try these if you go there.. sedap woiiii.

Yang nampak cheezy gilos ni Kak Nisa punya.. Four Macaroni Cheese. Dah macam kek Kartika Sari pun ada aku tengok.. haha

Desset aku share je dengan Kak Nisa.. Carrot Cheese Cake. Ini pun dah sengkak nak habiskan.. kenyang banget dong... kepala otak dah ingat nak berambosss pulang je time ni.

Apa2 pun kena tunggu Matt bayar dulu bill baru lah nice to step down.. hehe. Karang bla awal2 nampak sangat lah ko tu jakun datang semata2 nak makan je kenn.. ;P


Settled. Semua orang pun nak rambosss pulang. Mari lah kita bergambar dengan Matt =)

Last jumpa last year kot masa Christmas Eve kitorang lepak makan kat Hard Rock. Meh kalau nak tengok gambar2 kenangan aku dengan Matthew =)

 Masa ni kitorang ada Christmas luncheon kat Hard Rock.. auuwww Kental kau!! hahaha

Alamakkk gambar bad quality plakk.. arrghh tak apa janji ada gambar kenangan dengan dia pun akak okey jew.. hihihi giler merenyam.. phuii. Gambar ni time company's annual dinner cum CNY Celebration with CNY theme. 

Tu yang habis semua orang pakai baju cina tu.. termasuk lah si Mamat ni haha. Nama Matthew.. kalau aku bagi nama melayu boleh jadi Mohamad Mamat.. miahahahaha

K.lah dah habis lepak2 masing2 pun chow chin chow.

34 comments:

  1. Replies
    1. haha nak attract orang datang baca, tajuk kena gempak Ros.. LoL!

      Delete
  2. Seronoknya orang belanja! Makan pun sodap sangat tu kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah.. lagi pn dah lama kitorang tak jmpa Fiza ;)

      Delete
  3. MATTHEW ni da kawen ke kak? hahaha soalan luar topic terus. kihkih

    btw cun melecun kakak ku sorg ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha gatal ko yer Bedah.. dah kawin pun anak dia dah dua orang.. ada kat Korea sana.. ;)

      Alhamdulillah.. anugerah Allah Nanie.. Nanie pn apa kurangnya kannn cun mcm mercun hehehe *jokin* :D

      Delete
  4. wahh..macam hensem jer....macam comel jer....hihihi... apa2 pun ila berkenan kat ice blended tu...sedappp..teruss rasa dahaga =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe terus ada parody untuk Matthew ek ila.. comel!! :)

      Delete
  5. Ingat sapalah Matthew tu ye...
    Hehe... Tapi Zaza... Carrot cheese cake tu... Mengoda betul!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee lunch karang pergi beli tau Fiza =)

      Delete
  6. Korea?? Boleh dak kalo saya nak mengorat bekas GM kak zaza ni .. boleh saya tinggal kat Korea hahahahahahhahahaaaaa. Sedapppp ayaq kak zaza tuuu... dgn makanan lain semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha boleh2.. boleh lah kalau nak kena hambat dengan bini dia nanti Lieya...hahaha

      Delete
  7. hoiii hensem la ko matt!hehehehe..suruh dia belanje pegi kora la haaa...baru syok! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah mmg handsome kau!!! hehehe
      belanja gi korea tu mungkin tak mungkin.. belanja makan ajo sudehh hehe

      Delete
  8. uissssshhhhh kek tu betul2 menggugat >____<

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa sila lah tatap sampai kenyang yer dik.. hehehe

      Delete
  9. Ohhhh giler hensem abg matt...hehehhe best yer dpt GM so sporting zaza...dah nak pi Korea huwaaaaaaaaaa...suh dia update blog jika hado hahhaha motif????? bahahahha...zaza sedap yer mamam...haishhhh mengugat keimanan sungguh...Delicious tuh kena terjah lah...nak rasa aummmmmmmm

    ReplyDelete
  10. Terliur nengok spaghetti. Hape kah???!!! Haha.

    ReplyDelete
  11. Single lagi ke si Matt tu Zaza? Ingat kawan tu walau dah duduk berjauhan.. Nampak wise aje muka dia..

    ReplyDelete
  12. Tajuk memang meletop! Lepas ni dok kat Korea...xingat Malaysia dah...awek2 korea cun2, hehe...

    ReplyDelete
  13. amboi... amboi.. kekasih gelap yg putih melepak u... kiki

    seronok dpt mkn free kannnn... :-)

    ReplyDelete
  14. Waa kemain lagi dia...siap ader kekasih cerah...muahaha...org jelita kan...macam model...makanan semua sedap2 mmg meleleh nengok ni...nyum2..

    ReplyDelete
  15. ok ok ok, part macaroni cheese tu tak menahan kay babe... sangat tak menahan... oh tidakkkkkk!!!! i don't care...kita kena makan juga bersama ni...wakakaka.... *_^

    ReplyDelete
  16. Mmg kontroversi tajuk + entri ni. Hahahaha...

    Err, bab makan2 tu. Mac n cheese tu mcm menggoda iman. Sbr! Sbr!

    ReplyDelete
  17. hehehe... ada kekasih gelap juga yer ! tp part makan2 tu mmg best ler

    ReplyDelete
  18. Pergh!!!! Makan sedap sedap sesaja ko yeh cik Jah.... boleh ajos kalau ada org belanjakan cik Jah... hehe...
    Tak pernah weyh gi Delicious tu ....takut cik Bedah tak tau nak pilih menu apa je kalau gi situ!

    ReplyDelete
  19. tajuk tu memang mntk pelangkung dengan nizam kot za..ahahaha
    neway mamat tu encem...bahahaha

    ReplyDelete
  20. wahhhh....pengakuan berani...hahahah....

    ReplyDelete
  21. Wow mmg membuka selera betul.. untung la kekasih putih belanja makan..btw dia mmg encem okey!! =D

    ReplyDelete
  22. bab orang belanja memang best kan Zaza..hahahaha...dasarrr...well bila our gath?hahaha...x sabar nak jumpa zaza...sama mcm SA ada sorang boss lama dulu..Rosli nama eh..sekarang berpengkalan kat Bahrain selama 2 tahun...zaman dia jadi head dept SA mmg best...

    ReplyDelete
  23. sporting nye bos. siap belanja reramai lagi

    ReplyDelete
  24. rara xminta kek carrot.xtau lah kenapa.hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah