Wednesday, April 10, 2013

Randomness Itinerary in Langkawi - Part 2

Hari kedua aktiviti ke Hopping Island, amek masa setengah hari, lunch, pegi ke Beras Terbakar, balik chalet, petang keluar shopping coklat & malam dinner.


Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, mandi-mandi, terus gerak ke Your Travel Station.
Harus terpacak kat sana 10minit sebelum pukul 9pagi ok.. =)
Tak nampak nenek?? nenek ada kat duduk kat belakang tu sebelah Khairine.. hehehe sorry nenek :p


Ngam soy sampai depan Your Travel Station 10minit sebelum pukul 9pagi.. 
Ni antara dua van burok yang disediakan untuk hangkut kitorang ke Jeti nak ke Island Hopping..

Perjalanan dalam 5minit je nak ke jeti tu.. mari lah berhimpit dalam van tu beramai2 yer :D

Nampak tak boat2 yang ada kat belakang tu?? tu lah jetinya hahahaha
Jeti ni bukan macam jeti kat Pekan Kuah tu uolls.. 
tempat tunggu boat ni tepi pantai je.. karang bersepah lah boat yang datang nak hangkut orang untuk ke Hopping Island :)

Duhhh letih nak menaip panjang2.. 
Korang pun dah tengok entry2 yang aku publish pasal pulau ke pulau kan?? 
So sekarang letak satu gambar je lah ek.. gambar kat Pulau Dayang Bunting.. 
karang takut ada yang meluat pulak asek aku je yang publish entry tak sudah-sudah.. hehehe 
lepas tu aku nak skip cerita.. 
kita terus kan dengan cerita shopping coklat =)



OK settle cerita pasal pulau.
Tengahari lepas lunch, balik ke chalet dulu celop2 kaki kat kolam yang depan pintu chalet tu sekejap, petang baru keluar ke Pekan Kuah nak suping cekelat =)

Ehhhhhh kejap!! lupa nak cerita..
balik dari Island Hopping tu pegi lunch, lepas tu singgah sebentar ke Beras Terbakar.. 
Ni semua gara2 Khairine & Danish. 
Dorang nak sangat tahu apa itu Beras Terbakar.. padahal itu hanya tinggal sejarah sajok.. huhuhu

OK dah puas hati yer kanak2?? janji korang dapat jejak & ada bergambar kat tempat ni cukup sudahhhh :) 


Now aktiviti petang pulak.
Giler tengok coklat sekeliling kedai tu.. rasa nak kaut semua je bawak balik naik kapatebang hahaha.. giler tamak gelojoh pompuan nih!! hahaha


Antara kedai yang aku tahu kat area Pekan Kuah tu, antaranya Haji Ismail Group (HIG).
Actually banyak je lagi kedai2 lain kat area situ...  
seingat aku dari dulu kedai dia memang ramai orang datang.. ala2 mcm kat Mydin KL gitew hihihi

Berdepan dengan HIG ni, Langkawi Saga.. kat situ pun ada juga orang datang beli, tapi aku prefer kat HIG lagi sebab kat Langkawi Saga tu lagi Old School giler kedai dia... bila aku masuk je Langkawi Saga tu, aku feeling macam aku masuk Kamdar yang kat Jalan TAR pulak rasanya.. hahahaha giler kepam barang2 pinggan mangkuk yang dijual.. price tag tu kalau ko tengok, yang putih dah bertukar kuning dah jadinya!! punya lah tak ada orang nak beli kat kedai dia tu hahahaha.... Lagi, siap berhabuk bagai.. perrgghh


Ini bakul emak saya.. hehehe
emak pun suping cekelat jugak.. mak beli untuk nak bagi kat kawan2 dia, kakak, abang aku & cucus dia sekali (anak abang & kakak aku) hehehe.. so sweet lah emak saya =)

Kalau ke Langkawi, tak sah kalau tak beli Daim, so kaut 3 bungkus Daim dengan harga pat puloh lebih.. tak ingat yang lebih tu berapa hengget.. derrr :p

Ini bakul saya... aku cekau je apa cekelat yang aku nak.. manyak syiokk.. Heaven gitew!!!
Nizam, Khairine & Danish punya pun campur sekali dalam ni.. so nanti boleh makan sama2 anak beranak yer ;)

Masa ni tengah tunggu emak aku dok belek2 pinggan mangkok periuk belanga.. 
Nampak tak periuk belanga kat belakang aku tu???
Opsss mintak mahap yer.. aku ni bukan penggemar pinggan mangkok mahupun periuk belanga.. maka aku duduk jer kat satu sudut sementara tunggu emak membelek pinggan mangkok.. ;p


Minah ni sibuk ajak aku tengok2 pinggan mangkok..
Mahap sekali lagi.. mak ko ni tak suka yer Khairine.. hehehe

Malamnya pulak nak dinner.
Lagi tak ada idea mana nak pegi makan...
On the way nak balik chalet, terjumpa satu kedai makan ni.. 


Nama dia SELERA Simpang Seafood. Ni dekat Kedawang.. jalan nak menghala ke Pantai Chenang.. 

Kedai Klate wehh.. tapi makaney dio memey sedak.. aikk tiba2 sleng klate ambo.. hehehe
Makanan boleh tahan sedap.. dok kat Langkawi tapi makan makanan kelantan.. hebak!! hahaha
Cepat-cepat makan, nak balik chalet.. masing2 kefenatan sudeh. 

Tunggu hari esoknya pulak, hari ketiga untuk pulang ke Kolumpor.. 
Nantikan di entry seterusnya....... kbaiiiiiii :)

12 comments:

  1. Replies
    1. Sis, ambik lah kat dalam bakul tu hehehe

      Delete
  2. Nak coklaaaatttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!
    hehhehehehehe........

    ReplyDelete
  3. tringin nya nak pegi hoping island!! sobssss.. nti hubby je pgi dgn geng2 dia kita dduk hotel je dgn anak2..

    tang shopping coklat tu tkthn dah! terasa langkawi memanggil2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee nxt time Fiza kena pegi ok :)
      kann shopping choc memang menggila.. juling mata dibuatnya :p

      Delete
  4. wow sedapnya coklat... sis u cantik la x nmpk mcm dah anak 2, hihih natural beuty ;) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe especially daim tu kannn Cheida :)
      alhamdulillah.. anugerah Allah.. saya tak layak dipuji hehehe
      nway terima kasih dear =)

      Delete
  5. Gi sana tak borong coklat, tak sah! ;P

    ReplyDelete
  6. Haha...rugilah ambik gambau periuk belanga tak de model diakan Zaza....hehe
    Daim memey sedak eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh ke jadi iklan periuk belanga kalau tak minat periuk belanga OKje??... hahahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah