Wednesday, April 10, 2013

Hopping Island - Beras Basah Island

Ok moh ke Pulau yang terakhir...
Pulau Beras Basah namanya...

on the way nak pegi Beras Basah Island.. 

Pulau ni memang chantek uolls!!
Pasir pantai dia halusssssssssss saja.. air laut jernih giler siap bleh nampak ikan lalu lalang.. heeee :D
sangat lah terkesima akak dibuatnya.. Pffffft :p

Time ni cuaca dah gelap nak hujan.. 

Info : Sampai je ke Pulau ni, abang boat tu kata dia bagi masa satu jam je untuk ko nak 
         melepak kat sini.. lepas tu habissss & boleh balik ke jeti. 

ni kalau sekali dia ghaaauuuu harus ribut.. angin kemain kuat lagi.. 

Budak ni niat dihati dia nak mandi laut, tapi dia kata nanti susah nak salin bajuu sebab tak ada toilet. cewahhh pemalu rupanya anak aku ni.. hehehe :p


Dugong atas batu.. hahahhaha
dimana2 saja ko boleh nak berendam kan Adik... derrrr :p


 Angin kuat.. sejokkk 

Nampak tu Danish berendam??? dimana ajos boleh berkubang.. kihkihkih ada dia kesah???? :D


 Rambut dah serabai tapi tak boleh buat apa-apa.. lantokkkk lah kau..  :p

Tengok view belakang tu chantek sangat.. Jangan harap dapat view macam ni kat Port Dickson.. ahahhaha

Menyebokkkkkkkkkkkkkkkkk!!! orang nak amek gambar emak, dia sibuk menyelit kat belakang tu.. hahahhaha
Notti betul lah menantu emak saya ni.. muahahahhahahaha poyosss :p

Banyak monyet ganas kat sini.. pantang nampak makanan... puii :p 

hahahahhaha rambut you dah kembang mambang Bie.. kembang sebab angin kemain kuat kat sana.. =)


Nizam Love Zaza
Sand Art.. Love from the Island
Eeuuwww poyo nya saya.. dah tua pun okeh!! hahahaha ;p

Lepas satu jam dah relax & bercanda-canda ditepian pantai, kitorang terus naik boat nak balik ke jeti..
Lebih kurang pukul 1t/hari sampai jeti terus pegi lunch & lepas tu balik ke Chalet lepak-lepak tidur sekejap.
Petang baru keluar ke Pekan kuah shopping coklat.. Yiiihhaaa =)

12 comments:

  1. Aah kak..
    Nasmpak jernih air dia kat gamba Danish tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn AJ, cantik betul pantai kat sana.. geramm hehehhe

      Delete
  2. Kenapa agaknya nama pulau tu pulau beras basah? Langkawi terkenal dgn pelbagai lagendanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmm tak dapek den nak jwb soklan tu hehehehe

      Delete
  3. Memang best la island hopping ni...tak pernah cuba ...lagipun,dah lama takgi sana...hahaha...Mmg marvelous beach nya...pantai PD? hahaha..mmg sedih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestt tau, nanti kalau u ke langkawi, sila pergi island hopping ok..
      bab kebersihan pantai tu, pantai PD tu mmg sodehh lah kannn hahahha

      Delete
  4. Betullah zaza ...mmg cantik view kat belakang tu...nape tak de gambau berdua ngan cik abe?
    ala-ala romantika gitu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik OKje.. rasa mcm nak tido situ je hehhe
      eeeee tak mo lah bergambar berdua.. rambut serabai time tu hehehe :p

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah