Monday, April 8, 2013

Hari Pertama di Langkawi - Sewa Kereta

Budak2 ni tak sabar nak sampai Langkawi kau!! seawal pagi sebelum suboh dah bagun dari tido.. kuakuakua :D

Pagi Khamis aritu lebih kurang 7.30 pagi dah dok dalam kapatebang.. cuti2 dengan family katanyerrr :p


 Dimuka ku bercahaya 'NUR' hahahaha poyo!! Itu cahaya matahari okeh.. LoL

Hok aloh!! gapo muka tuan ambo kejuk gitu??!!! wakakkaka.. itu suami saya, sebelah dia tu Mak saya.. mak mertua si lelaki gagah yang berbaju meroh tu.. Pffffft. Dan itu anak jantan ku yang belum nak gagah lagi macam bapak dia.. huahuahua.. phuiii.

Last aku ke Langkawi tahun 2010. Tak banyak beza pun dari tahun 2010 hingga 2013.. so tak lah sesat barat jadinya bila berada kat sana selama 3D2N.. heee eksyennya kau Jah!!
lagi pun Pulau Langkawi tu idok ler besar mana, pusing2 tang tu jugak jalan nya.

Sebenarnya percutian ni more to anak2 aku je.. seumur hidup dorang belum pernah sampai ke Langkawi lagi.. *sungguh kahsihan anak2 ini* hahahaha. Memandangkan makbapak dorang dah pernah menjejakkan kaki ke sana, so kali ni bagi anak2 je happy, enjoy & bagi depa merasa jejakkan kaki ke Pulau Langkawi =) Opss lupa plak, mak aku pun ikut sekali.. walaupun mak jugak dah pernah beberapa kali jejak ke Langkawi, tapi saja je bawak mak sekali bagi dia happy dengan cucus, menantu & anak dia yang chomelll benar ni *derrrr kenapa poyo sangat??* hahahaha.

Kuasa Allah.. Chantek sangat pemandangan ni =)

Sampai je airport Langkawi lebih kurang pukul 8.30 pagi pada Khamis, 4 April haritu..
Nizam terus ke tempat sewa kereta yang ada kat Airport tu. Belek punya belek, Nizam suruh aku choose kereta apa yang nak disewa. 

Nah hamekkkkk sapa2 nak gi Langkawi nanti sila lah sewa kereta dengan dorang ni.. 
Service diorang tip top, Kereta bersih, tak banyak songeh.. itu yang kita mahu!! 

Untuk Perkhidmatan Kereta Sewa
- Lokasi : Dalam Air Port Langkawi
- Pilihan jenis kereta ditangan anda 
  (suka hati nak pilih kereta apa ko nak)
- Harga Kereta : RM200 - ni harga yang aku sewa haritu
 (harga ikut pasaran, jenis kereta & kalau cuti sekolah/ LIMA jangan harap dapat harga  tu)
- Harga tu start dari ko amek kereta tu sampai lah hari yang nak dipulangkan
  (maknanya kalau aku berada kat sana untuk 3D2N, RM200 tu utk 3D2N)

Nasib baik aku datang time minggu selepas LIMA Langkawi & cuti sekolah.. 
itu peak season, so harga sure mahal nak mamp!! phewww

Aku pilih Honda City. Tapi Nizam berkenan kat Mitsubishi Lancer.
Eerrkk aku kata kat Nizam kita bukan nak melaram dengan kereta sewa Bie, kita nak jalan2 je untuk keselesaan, so Honda City ni more to family car.OK settle choose Honda City, sila bayar yer En. Nizam.. hahahahaha *bini you ni memang pandai memilih je kannnn Bie* alahaiii untuk keselesaan anak2 & nenek dorang jugak kennn =)

Maka.... ini lah jentera besi yang kami sewa untuk mengelilingi Langkawi okeh.. :)

Ada beberapa recommendation untuk perkhidmatan sewa kereta dari kawan2 sebelum kitorang ke Langkawi.. bukan tak nak, tapi lebih baik & senang amek kat airport sajok. Turun je katerbang, ko tak payah nak sakit kepala nak cari kereta sewa.. sana dah siap sedia hado. Cuma siapkan duit & pilih je... settle hal sewa kereta.. yerdak???!!

Cerita seterusnya, jom kita ke Langkawi Cable Car *next entry*

15 comments:

  1. bila la nk g langkawi ni hehe

    ReplyDelete
  2. Okay sangatlah tu kak..
    Kalau rm200 untuk 3D2N.....
    Puaslah berjalan...

    ReplyDelete
  3. hikhikhik.... gitu kaannn.. tapi ade orang yg sanggup sewa kereta mahal mahal sbb sewa jeee.. nk pakai sendiri tak mampuu.. huhhu.. bgus jugak idea tu ;p

    ReplyDelete
  4. Murah tu kalau 3D2N boleh lenjan Honda City for RM200 :)

    Saya sendiri dah lama gila tak ke sana..last 2006..hahahaha

    ReplyDelete
  5. emmm boleh dipikirkan jugak ni gi Langkawi naik flight... berapa cost flight semua zaza?

    ReplyDelete
  6. thanx for sharing.Mmg friendly,dapat harga best masa call tadi.

    ReplyDelete
  7. Saya pula terkena degan seoran nama SOBRI.. 0124455406 & ayahnya pula 0174531140. bg RIO AUTO minta terus RM160 utk 2 hari. ok la... minyak E! malam tu terus isi minyak penuh RM89.20 check in. Pg esk nak grk kete x blh start. dh dkt sejam br bg kereta ganti WIRA MANUAL!! janji dh siap repair nak call. sms tnya keadaan dkt kul 5 br bgtau kete dh siap... sy x amik & sy nk trs swa WIRA MANUAL tu je.. So minta refund duit minyak dalam RIO tu...dh bertalu sms br nk jwb yg bestnya byr RM50 je!!!!!! atas alasan duit dh byk abis sebab repair fuel pump RM700. bila jumpe berdepan pun sy ulang lagi... masih bt mka selamba... call pula bapa dia... boleh plak bapa dia ckp kita sesama Islam x pyh la nk gaduh2 anak saya ramai kawan!!! WTH!!!! RIO biru no KV 4667 C hati2 lah korang.

    ReplyDelete
  8. Saya pula terkena degan seoran nama SOBRI.. 0124455406 & ayahnya pula 0174531140. bg RIO AUTO minta terus RM160 utk 2 hari. ok la... minyak E! malam tu terus isi minyak penuh RM89.20 check in. Pg esk nak grk kete x blh start. dh dkt sejam br bg kereta ganti WIRA MANUAL!! janji dh siap repair nak call. sms tnya keadaan dkt kul 5 br bgtau kete dh siap... sy x amik & sy nk trs swa WIRA MANUAL tu je.. So minta refund duit minyak dalam RIO tu...dh bertalu sms br nk jwb yg bestnya byr RM50 je!!!!!! atas alasan duit dh byk abis sebab repair fuel pump RM700. bila jumpe berdepan pun sy ulang lagi... masih bt mka selamba... call pula bapa dia... boleh plak bapa dia ckp kita sesama Islam x pyh la nk gaduh2 anak saya ramai kawan!!! WTH!!!! RIO biru no KV 4667 C hati2 lah korang.

    ReplyDelete
  9. Sewa kereta Honda City 3 hari 2 malam Rm200 sahaja? Murah sangat tu. Kalau di Kl macam syarikat kami sehari pun dah Rm180.

    ReplyDelete
  10. kak..
    bace blk entry lame ni..hihi..dh amik no fon tu..nk pegi..tp lmbt lg..bln 9 nnt..saje survey2 dulu..

    ReplyDelete
  11. Untuk tempahan awal kereta sewa&homestay langkawi boleh call@sms@whatsapp 0195233797

    ReplyDelete
  12. Kepada para perlangcong yang ingin bercuti dilangkawi perhidmatan kereta sewa disediakan berminat boleh hubungi saya zam 0175312728. Dengan harga berpatutan Dan selesa perhantarn aiport tak cas tanbahan Dan juga jty fery atu wasap

    ReplyDelete
  13. Zam kereta sewa langkawi 0175312728 /wasap

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah